Bröllopstårta nummer två: Moussetårta

Jag insåg att vi glömde ge bröllopstårta nummer två ett namn i fredags. Så väldigt inspirerad av all chokladmousse får bröllopstårta nummer två namnet "Moussetårta".





Moussetårtan består av en lite kladdig browniebotten, hallon, mörk chokladmousse med lite smak av apelsin, pannacotta med vit choklad, lite mer mörk chokladmousse garnerad med figurer av smält mörk choklad och lite kakao pudrat på chokladmoussen.

Sammanfattningsvis en tårta som har stor potenital att bli en underbar bröllopstårta - med lite justeringar. Perfekt smak. Inte så där mäktig vilket gör att den passar till en underbart god trerättersmiddag. Super bra browniebotten, lite kladdig = mums! Dock bör chokladmoussen vara lite tjockare (ev. vätskan från hallonen som gjorde moussen lösare än planerat). Lite mindre omkrets och på så sätt lite högre tårta önskades. Tårtan bör garneras med smält vit choklad istället och kakao på toppen måste bytas ut mot florsocker. Kakao på toppen gör att tårtan upplevs "bränd".

På en skala från 1-10 bedömdes utseendet, smaken och "är denna tårta en bröllopstårta?". (inom parantes är betygen från bröllopstårta nummer ett)


Sahar

Hanna

Mimmi

Herman

Sofia

Totalt

Utseende

7

5

6

5

6

5,8 (6,8)

Smak

9

9

8

9,5

9

8,9 (7,4)

Bröllopstårta?

8

8

7

6

8

7,4 (6,6)


Några kommentarer till betygen: Jätte bra, perfekt, bra balanserad, nästan fullpott, superb tårta. Bruden älskar choklad och gillar starkt avvägningen mellan choklad och den lilla smaken av apelsin. Brudgummen: "asgod", ger 9,5 poäng och reserverar sig därmed för eventuellt godare tårta. Men han kan dock inte för tillfället tänka sig en godare tårta. Dekorationen med den smälta chokladen uppskattades. Dock borde den varit vit. De flesta ansåg också att tårtan borde innehålla liite mer hallon för att få lite mer syrlighet i tårtan. Smaken var helt klart super, utseendet finns det en del att jobba på och detta gör att även betyget "Bröllopstårta?" drogs ned en del.



Vi ser med spänning fram emot bröllopstårta nummer tre!

Kommentarer
Postat av: Carina Sigurdsson

Vilken läcker tårta:) Kan nog hålla med om florsocker istället för kakao, men det är tyvärr det enda jag kan tycka, för många mil emellan för att smaka:(.Jag litar på era smaklökar;)

2011-12-05 @ 18:25:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0