Bröllopstårta nummer sex: Hallondröm

Så var det dags för den sjätte och sista bröllopstårtan innan bröllopet. Det närmar sig med stormsteg! För ett och ett halvt år sedan, när hela bröllopstårtsgrejen drog igång, då kändes bröllopet som en evighet bort! Nu är det ynka fyra månader kvar - och sommaren kommer bara att flyga förbi.
 
Då det var sista bröllopstårtan som skulle provsmakas tog vi in en gästjury på tre personer: Jonas, Daniel och Oscar. Lyckliga som bara den för att äntligen, efter ett och ett halv år, få provsmaka en av Hannas berömda tårtor. Som vanligt får de dock en egen kolumn.
 
Bröllopstårta nummer sex: Hallondröm
 
Bröllopstårtan bestod av en browniebotten, ett lager citronkräm, hallonmousse och en hallonspegel på toppen. Runtkomkring tårtan har Hanna smält choklad.
 
 
 
 
Tårtan beräknas räcka till 12-14 personer.
 
På en skala från 1-10 bedömdes utseendet, smaken och "är denna tårta en bröllopstårta?".
 

 

Sahar

Hanna

Mimmi

Herman

Sofia

Totalt

Utseende

10

9

9

9

10

9,4

Smak

10

9

8

7

9

8,6

Bröllopstårta?

10

10

9

9

10

9,6

 
 
Gästjury: Oscar, Jonas & Daniel
 

 

Oscar

 Jonas  Daniel  Totalt    

Utseende

9

 8  9  8,7    

Smak

8

10  7  8,3    

Bröllopstårta?

10

 9  10  9,7    
 
Sammanfattningsvis var bröllopstårtan en höjdare bland många provsmakare, vilket märks på kategorin "är denna tårta en bröllopstårta?". Tårtans färger är höstiga, gifter sig väl med färgerna som ska vara på bröllopet och alla är imponerade av denna tårta. Sett till smaken tyckte vi lite olika, delar av gästjuryn ansåg att smaken inte kunde bli bättre, andra ansåg att botten var för tjock och att hallonmousset skulle fått innehålla hallonkärnor. Den riktiga tårtkommittén tyckte tårtan var lagom syrlig, men att hallonmoussen borde fått innehålla mer hallon så hallonsmaken får komma fram ytterligare. Brudgummen ansåg också att chokladen runt om smakade öststatschoklad (märk väl, inte mina ord). Vidare höll tårtkommittén med om att chokladbotten var lite för tjock, men perfekt gräddad! 19 minuter i 175 grader. Sett till utseende så fick dock chokladen runtomkring kritik av gästjuryn - men inte av oss andra. Det kan ha varit för att skarven var vänd emot dem hela kvällen, och är man perfektionist så är man.. Brudgummen upplevde också att hallonspegeln såg ut som snorremsor (igen inte mina ord) när man skar i tårtan. Detta har bruden en lösning på - mindre gelatin och mer såsliknande spegel. Förrutom snorremsorna tyckte brudgummen att tårtan var en av de finaste, men kanske lite för bra så att den inte ser hembakt ut. Tänk till nu kära brudgum, det är väl så klart att tårtan ser ut som om den är köpt när det är Hanna som bakat! Bruden höll dock inte med kring finheten, kanterna mot chokladen var något hon grämde sig över hela kvällen.
 
Sett till kategorin "är denna tårta en bröllopstårta?" är denna tårta favoriten. Och med en del ändringar, som t.ex. mindre gelatin i hallonspegeln för att undvika snorremsor, bättre choklad som inte smakar öststatschoklad och mer hallonsmak så kommer även smakkategorin att höja sig betydligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0