28 april 2008

Igår fyllde Oscar 19 år! Grattis älskling :)

Pappas bror fyllde 50 år igår, så vi var på släktmiddag i Strömsund på lördagkvällen. Det var roligt att träffa kusinerna som jag inte träffat på tre år, och den äldste av dem på fem år!

Jag har förresten fått mail från min engelska familjs förra au-pair. Hon har fortfarande kontakt med den här familjen och åker och hälsar på dem ibland. Hon verkar ha haft det jätte bra!

Jag längtar! Den 23, 24 eller 25 augusti bär det av.

22 april 2008

Det blev familj 1.

Så jag åker till London om tre och en halv månad, eller nästan fyra!

20 april 2008

Idag ringde familj 1 mig. Det verkar vara en väldigt trevlig familj, mamman var underbart rolig att prata med och hon hade väldigt många ordspråk och skämt i sina meningar på den korta halvtimmen vi pratade. Nåväl, lite mer om familj 1.

De bor på ett "berg" i ett väldigt grönt landskap utanför London. Barnen går i skolan ca 1 mil (engelsk) därifrån. Hon är akutläkare. Pappan spelar i kyrkan på söndagar. De har en bil som bara står till Au-Pairens förfogande (och de var vana att vi svenskar hade problem med vänstertrafik, lite skråmor på bilen och så där), ett telefonabonemang där man ringer gratis till alla hemnummer i hela Europa (!) och bredband i alla rum. Mammans bästa kompis bor väldigt nära och har tydligen också svensk au-pair (vilka brukade bli bra kompisar). Mamman och hennes vänner brukade ordna middag för alla au-pairer i området när skolan startar till hösten.

Oscar, mamma och pappa m.fl. fick komma och bo hos dem. Det fanns en stor skola en mil därifrån med engelska lektioner. Nära till London, tydligen mycket grönområden runt deras grannskap. Säkert något jag glömt nu. Men ändå, visst verkar det bra?

Nu väntar jag bara på att familj 2 ska ringa mig. På något dumt sätt hoppas jag att de inte är lika bra. Då blir det inte så svårt att välja...

17 april 2008

Det har inte varit så bra uppdatering på några veckor nu. Dels för att vi haft tusen saker i skolan och dels för att jag legat magsjuk hela denna vecka. Ingen bra kombination kan jag snabbt konstatera.

I alla fall, jag har skickat in min au-pair ansökan till England. Och jag har redan hunnit få två familjeförslag. Båda familjerna har sökt au-pair på ett år, och jag skrev att jag ville stanna i sex månder. Det roliga är att båda familjerna gått med på att jag bara stannar i sex månder för att de vill ha just mig. Så nu ska de ringa mig, och sen är det tydligen upp till mig att välja familj. Lite kort:

Familj 1: Bor 30 minuter med tåg från London. Har två barn, en flicka på 3 år och en pojke på 5 år. Pappan är advokat och mamman är läkare. De har en katt som heter Oscar.

Familj 2: Bor mellan Portsmouth och Southampton, cirka 1 timme och 30 minuter från London med tåg. Har ett barn, en styvson och en bebis på väg. Pojken är 7 år, och styvsonen 10 år (han är bara hos familjen halva tiden), bebisen ska födas i mitten av maj. Mamman är advokat och pappan pilot. De har en sköldpadda. Hos dem har jag också eget badrum.

Vad sägs?

5 april 2008

Jag brukar inte rekomendera böcker, men den här måste jag bara rekomendera.

"En flicka som kallas Alice", av Kristin Hannah.

Den handlar om en liten flicka som dyker upp ur de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, aggresiv och omöjlig att få kontakt med. Hon beter sig väldigt likt en varg, och hon blir därför kallad "vargflickan" av media. Myndigeheterna vill låsa in henne då en välkänd psykiatriker tar hand om henne. Sakta börjar hon återvända till livet. Då uppträder en man som säger sig vara far till flickan, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter.

Läs den!

3 april 2008

Bilder från vår underbart soliga vecka i Joesjö.

image231
Underbart!

image232
Oscar på skotern.

image233
Hampus, sötaste ungen någonsin. (Jonny:) "Titta skoter Hampus" (Hampus:) "Trrrrrrrrr" Varje gång han hörde eller såg en skoter! Och ungen är 1 år och 2 månader.

image234
Snölemmel - gömde sig i skotern.

image235
Me.

image236
"Walking on the moon"

image237
Oscar mitt i fjällvärlden.

image238
Notera den nya skylten "privat".

image239
Ewa-Karin, Östen och Sören halvvägs upp på fjället.

image240
Agneta, Johanna, Anders och Jossan solandes.

image241
The very last day.


RSS 2.0