11 mars 2008

Härmar Kamilla och textanalyserar min blogg (http://typealyzer.dante.getmyip.com/typealyzer.cgi).

Det här är tydligen jag:

Väktare (SJ)

"Passar sig verkligen det där?"

Väktarna kan kallas för samhällets stöttepelare. De övervakar att människor och ting är på sin rätta plats - dvs inom den föreskrivna normen. På ett sätt är väktarna därför "traditionell" i det att de är de som upprätthåller traditioner, ritualer och normer. De uppfattas ofta som (och värdesätter att vara) pålitliga, lojala, metodiska och praktiska. Väktarna kan sägas vara de som administrerar samhället - på både högre och lägre organisatorisk nivå. Många väktare drömmer om att klättra uppåt till en ansedd position i en etablerad organisation - snarare än att uppfattas som individuella och unika. Väktare värdesätter andra människors åsikter högt och är oftast mycket medvetna om vilka som "passar in" och vilka som inte gör det.

Vill du ha en Väktares uppmärksamhet - pröva uttryck som "beprövat", "förnuftigt" eller "succé". Väktare använder ofta ord som beskriver andra människors position i flocken såsom "duktig", "känd" eller "framgångsrik".


Vårdaren (ISFJ)

Vårdaren värdesätter lojalitet, omtänksamhet och välmående mycket högt - den typiske "familjedoktorn". De har både en bra känsla för människor och ett välutvecklat sinne för detaljer. Kombinationen gör att de ofta gör nytta i det absoluta toppskiktet i stora personberoende organisationer såsom det militära. Intresset för detaljer och att möta människor gör dock att de kanske oftare väljer att arbeta exempelvis som sjuksystrar med direkt kontakt med människor. Vårdaren är ofta känslomässigt stabil och klarar av att hantera även dramatiska situationer med bibehållet lugn och förmåga att koncentrera sig på vad som omedelbart behöver göras.

Liksom sin nära granne Den plikttrogne, är vårdaren lätt skeptisk till personer med ett mer intuitivt och drömmande förhållningssätt till tillvaron. Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta är ett uttryck som skulle kunna ha uppfunnits av en vårdare.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0