29 november 2008

Dagarna bara flyger förbi. Om tre veckor är jag hemma i Sverige - i två veckor. Jag vill inte tänka på hur snabbt dessa två kommer att försvinna...

I alla fall, igår var jag och My hos Johanna för att "trixa och fixa" (bilder kommer) med våra tomtedräkter till den 13 december då det är "Santas in London", eller Santacon (kolla in filmen på hemsidan så får ni en idé om vad det handlar om) som det egentligen kallas. Vi ska tillsammans med Johannas au-pair pappa och tusentals andra människor klä ut oss till tomtar och vandra runt i London för att sedan samlas på Trafalgar Square och sjunga julsånger. Kvällen avslutas sedan med en jätte stor tomtefest. Tydligen så kommer det folk från USA och andra länder i världen för detta spektakel.

Tanken är att alla ska ha sina speciella "tomte outfits", och sedan kan man vinna pris i olika kategorier. Vår plan är Sverige. Vi har sprayat svenska flaggan runt mösskanten och kanten längst ned på rocken - super snyggt! Eftersom vi är sex tjejer så ska vi spraya varsin bokstav ur Sweden på ryggen och sedan göra en liten dans av det. Det kommer bli mer än kul!



Idag tränade jag Body Combat på morgonen medans Johanna fortsatte sova sin skönhetssömn hos mig. Efter lunch tog vi tåget in till London, mötte upp Malin som visade oss deras nya lägenhet i närheten av Camden (norra London, men fortfarande väldigt centralt) och efter det tog vi oss till Oxford Street. Där var det dock så mycket folk att vi fick knuffa oss fram, så vi gav upp och begav oss istället till en nybyggd jätte stor galleria i västra london där vi mötte upp med My. Vi tog oss tillbaka till Oxford Street vid åtta på kvällen då det var betydligt lugnare. Kvällen slutade med middag på en restaurang i närheten av Malin.

Vi skulle köpa julklappar.. jag köpte två tröjor till mig själv. I och för sig en som jag ska ha på julafton och kanske när vi ska ut på juldagen, men ändå. Jag måste spara pengar till julklappar.

27 november 2008

I veckan har jag jobbat till kvart över åtta hela veckan. Vilket innebär pickups, supper, bath and bedtime.

Och självklart lite kvällsbilder!


I helgen har hela familjen Macfarlane haft storstädning. "Eftersom att inte tomten kommer med mer leksaker då han ser hur många de redan har" så behövdes det en rejäl sortering. Och det blev inte mycket kvar. En del saker kom dock fram i städningen, som denna pirat outfit t ex.


James again.


Jessica väljer godnattsaga.


Jessica valde den bok hon kan utan till. Och självklart läste hon den för mig.


Och den här bilden får avsluta det hela för idag. Jessica, jag och James.

26 november 2008

Idag är det den 26 november, den 26 augusti satt jag på flyget hit till England. Om jag då hade vetat vad jag hade framför mig hade jag inte gruvat mig och varit lika ledsen. Det har varit ett enda stort äventyr!

Och om 23 dagar åker jag till Sverige för svensk julmat, svenskt julmys och svenska fjällen (den du My ;))

25 november 2008

Hade det inte varit för min statistik hade jag trott att det inte var någon annan förrutom My som läste min blogg.

Enligt statistiken har jag cirka 50 läsare per dag. Var är alla dessa 50 läsare? Jag försökte dessutom komma på vem som läser min blogg, men jag kom inte ens upp i 25. Vilka är den andra halvan?



För ert intresse. Idag har jag städat badrummen, promenerat med My, hämtat två barn från skolan, tvättat tre maskiner tvätt, städat köket och lagat pannkakor åt mina barn (varav den ena älskade det och den andra inte).

24 november 2008

Projekt adventskalender påbörjat!



My och jag fick en tokig idé om att köpa varsin chokladkalender som nedräkning till vår hemresa över jul. Idag var det dags för första luckan, lucka nummer 25 (eftersom de har julafton den 25:e december här). Man blir lite barnslig av att vara med barn varje dag..



En månad till julafton!

23 november 2008

Idag snöade det ännu mer. Och snö i England innebär kyla (eller i alla fall för engelsmän). Trots att det varit lika kallt som idag hela veckan så innebar snö vinterjackor, mössor och vantar. Varför vänta tills snön faller innan man tar på sig varmare kläder? Det har varit "snögrader" hela veckan... engelsmän.



Lussebullarna var en succé! Tyvärr är de slut redan nu.

När vi skulle köpa jäst till lussebullarna igår fick vi lov att fråga var det fanns. De visade oss torrjäst. Så vi stoppade en annan kille och frågade efter färsk jäst - han ropade på en tredje kille som gick bakom bakdisken in i en stor kyl och hämtade en klump jäst på ca 170g stoppade den i en påse och gav den till oss gratis. Enligt My's au-pair mamma får man ofta jästen gratis, eller så betalar man någon pence för den. Jag vet att jäst inte alls är dyrt i Sverige heller, men det är bara själva grejen att den inte ens finns färdig förpackad.

22 november 2008

Efter Mys, Malins och min pubkväll igår är min röst inte särskilt stabil. Min förkylning hade blivit bättre, men halsen sa ifrån efter en hel kväll av skratt och prat.

Trots en sviktande röst klev jag upp och tränade Legs, Bums and Tums som planerat. Jag kommer att ha träningsvärk imorgon..! Men kul var det :)

Ikväll är My barnvakt. Då ska vi baka lussebullar och dricka glögg!

Och nu snöar det här - för andra gången i höst!


20 november 2008

Jag tog fram mitt extra element som man kan stoppa in i eluttaget igår kväll då jag höll på att frysa ihop till en isklump. Efter tio minuter frågade jag mig själv varför jag inte tagit fram det tidigare? Min plan var att jag skulle spara det till kyligare tider - men frågan är om det kommer att bli så mycket kallare än så här. Det är ju trots allt mitten på november.

Det bästa med mitt element är att det inte låter. Så Rebecca och Ian behöver inte veta att jag har det på hela tiden ;) Och jag kände mig bättre i min förkylning imorse, vilket säkert beror på att jag kunde somna utan filt igår tack vare elementet.

Eftersom jag kände mig bättre i min förkylning blev det Body Combat ikväll. Det var härligt!

Dags för duschen!


18 november 2008

Idag har jag varit här i exakt tre månader (om man räknar veckor). Det är halva min au-pair tid här i England.

Jag är förkyld och inte på humör för att skriva något.




Om 31 dagar åker jag hem, det ser jag fram emot!

16 november 2008

Äntligen träning! Det var skönt att få träna Body Pump idag, och jag är lika laddad inför morgondagens Body Combat.

IKEA idag, dock ingen Bond film. Vi var inte riktigt laddade för bio ikväll. Jag har börjat känna av huvudvärk och halsont. Håller tummarna och hoppas på att det inte är en förkylning - vilket däremot inte vore så konstigt med tanke på hur kallt de har i husen här!

Snö och minus 8 grader hemma, 10 grader och regn här.

15 november 2008

Igår kväll kände jag ett behov av att få träna! Jag tränade både i måndags och i onsdags, båda gångerna Body Combat. Och jag ska träna Body Pump imorgon. Dock kände jag att jag hade velat klämma in ett till pass där emellan, men det gick inte i veckan för jag har varit barnvakt både tisdag, torsdag och fredag. Det som däremot är bra är att jag känner mig träningssugen och vill träna, och det är kul! Det hade varit värre om jag bara tvingade mig dit varje gång bara för att jag betalar 32 pund i månaden för träningskort.

My och jag var i Sutton idag. Jag skulle bara köpa en röd tröja att ha till leggings som jag såg igår. Min plan var att jag bara skulle lägga ut 15 pund idag - lika mycket som tröjan kostade. Det slutade i 50 pund! Och jag som skulle köpa julklappar för mina veckolöner... I alla fall, dagen slutade med den röda tröjan, ett halsband att ha till, skjorts från Top Shop och en cardigan från Primark. Och då har jag redan i veckan köpt trosor och en träningstop, i och för sig från Primark så jag betalade väl 6 pund för både trosor och top, men ändå...

Imorgon - träning, IKEA och nya Bond filmen på bio!

14 november 2008

Nu är det bestämt - jag åker hem i slutet av februari. Det blir inte längre än sex månader. Jag tror att jag kommer vara ganska nöjd då. Just nu trivs jag som fisken i vattnet, men jag kommer nog tröttna på att städa, laga mat och ta hand om barn varje dag innan mina resterande tre månader är över.

Fråga mig inte vad jag ska göra när jag kommer hem, det får tiden utvisa ;) Men jag har funderingar på att jobba, resa, besöka Norge och lite annat. Så jag kommer nog inte att sitta rastlös i alla fall.

Och pappa har förbjudit mig att komma hem och tro att jag ska få sova hela dagarna - så där försvann den planen ;)




Fredag, babysitting. Det betyder dator, telefonsamtal, film och lite god mat. Det har jag förtjänat efter en vecka som bestått av två timmars dammsugning, en timme städning av badrum, fem arbetsdagar, sex timmar strykning och tre kvällar babysitting!

Imorgon ska jag och My fortsätta vårt letande efter julklappar, kläder (till jul) och skor. Förhoppningsvis hinner vi med en promenad också. Till middag har vi planerat tacopaj.

På söndag ska vi på IKEA! Vilket innebär pepparkakor, glögg, skumtomtar och lite annat julinspirerat ;)



I am going home for Christmas holiday in 36 days!


12 november 2008

Bilder från min resa till Norge, Ålesund förra veckan.


Andra dagen, första utmaningen. Berget med den omtalade utsikten.


Första lediga dagen efter två 16 timmars pass.


On our way..


Halva vägen kvar.


Men redan underbar utsikt.


Viktor och Oscar.





Fortfarande bara halvvägs upp.


På fjälltopparna lyste snön vit.


Äntligen! Längst upp på toppen, med en härlig vy över Ålesund som bara måste upplevas i verkligheten.


You and me.


Vi njöt av vädret och av utsikten, och självklart över att få vara tillsammans igen.


Jag i strålande solsken.


Oscar i full färd att köpa nytt parkeringstillstånd.


Oscar och Viktors hus. Deras lägenhet är de sex fönstren längst upp till höger.


Ålesund hamn.


Oscar med havet i bakgrunden.


Den lilla kanalen som flyter genom Ålesund.


Vy från bron över kanalen.


Deras lägenhet,


Vardagsrummet från hallen.


Vardagsrummet igen, med en skymt av köket. Eller i alla fall köksön.


Köket från soffan sett.


Hallen från ytterdörren. Rakt fram är toaletten, brevid sovrummet och dörren som man kan skymta längst till höger på bilden är vardagsrummet.


Badrummet.


Sovrummet.

Det var mina fem dagar i Norge!

(Förrutom det som visats på bilderna njöt jag av falukorv, riktig crème fraîche (engelsk är inte lika syrlig, smakar mer som grädde), fil, hårdbröd, skagenröra, kanelbullar, pepparkakor, grovt bröd, lösviktsgodis och riktig ost - allt som inte finns i England.)

10 november 2008

Jag är tillbaka i England efter en underbar (det finns inte ord) vecka i Norge. Nu gäller det bara att på nytt vänja sig vid tanken på att vi inte kommer att ses på si så där sju veckor. Vilket kommer att ta ett tag. I hate it!

Bilder kommer...

Om exakt fyrtio dagar åker jag hem till Sverige över jul.

2 år och 9 månader idag. Därför bjuder jag på den här bilden ♥


Jag och Oscar med Ålesund i bakgrunden.

3 november 2008

Om tio timmar sitter jag i taxin på väg till Heathrow. Klockan sju på morgonen går flyget till Norge och efter några timmars väntan i Oslo går flyget till Ålesund. Jag längtar, och tiden går sakta.


Ålesund, Norges vackraste stad?

I'll be back on Sunday.

2 november 2008

Tänk vad låtar kan påminna dig om personer. "Kom änglar" dök upp på min playlist och direkt fanns Tor och Mattias i mitt huvud. Jag saknar er!

Idag har jag jobbat från halv nio imorse. Jag gav barnen frukost, vi lekte i lekparken, recyclade, de fick se på TV och jag strök i en timme samt städade köket, sen blev det varma mackor ("Swedish Hot Toast") till lunch vilket de älskar.

Jag har precis tillbringat en timme i telefon med Sofie. Det var skönt att bli uppdaterad på allt som händer i Sverige och få prata med någon som verkligen till grund och botten känner en. Att inte behöva förklara allt från noll. I och för sig fick jag göra det med mitt liv här, och jag antar att det är väldigt förrvirrande med alla namn hit och dit. Därför en presentation var för sig med bild på mina tre söta flickor..


My Jansson, 19 år från Skåne. Au-pair till min au-pair mammas bästa kompis. Våra barn är jämngamla, vi bor väldigt nära varandra och umgås därför så gått som dagligen. Tillsammans har vi nu gett oss in i en träningsperiod som förhoppningsvis slutar bra ;) My är långt ifrån den mest tålmodiga människan som vandrat här på jorden, eller vad säger ni tjejer? Men vad skulle jag gjort utan dig min vän?



Johanna Bergsman, 21 år från Hudiksvall. Au-pair till en svensk/engelsk familj. Barnen, Sam 2 år och Adam snart 11 månader charmar alla i deras närhet. Johanna och jag står för bilkörningen bland oss au-pairer. Hon kommer och hälsar på mig och My minst fyra gånger i veckan ;) Johanna är också den som jobbar mest av oss alla. "Poor Johanna, another friday" är min au-pair mammas vanliga uttryck när vi ska dit på ännu en babysitting ikväll - trots att det är jag som står för de flesta babysitting fredag och lördag..



Malin Eliasson, 19 år från Halmstad. Också au-pair till en svensk/engelsk familj med en jätte söt flicka, Siri 2 år. Malin är den som bor längst ifrån oss alla, och även den som tjänar mest. Malin är den kramgoa av oss fyra ;) Hon är den som vi vänder oss till om våra tänder krånglar, då hennes au-pair föärldrar är tandläkare. Och snart ska de flytta in i självaste London!

Ni har gjort och kommer att fortsätta göra min tid här till en väldigt oföutseende och rolig tid här!

1 november 2008

Träning stod på schemat, så det blev ganska tidig uppstigning. Body Combat, hur kul som helst - och jobbigt! Ni som följt min blogg, det var passet med en blandning av Karate, Tai Chi, Kickboxning och Tae Kwondo. Finns det i Sverige, pröva det!

Det blir en lugn helg, jag jobbar imorgon bitti. Jag ska bege mig ut på stan en sväng idag och se om jag hittar något roligt.

Morfar fyller 79 år idag. GRATTIS!

På tisdag åker jag till Norge!

RSS 2.0