30 oktober 2008

Det har aldrig snöat så här mycket på sjuttio år i England. Coolt!

Fast landet är dock inte gjort för halka. Det var kaos på M25 runt hela London. Den största motorvägen stod helt still. Tur att jag inte behövde ta mig till Heathrow igår. Tur är också att mitt flyg går på morgonen på tisdag så jag måste ta taxi härifrån klockan fyra på morgonen och då är det ingen trafik, men mest tur av allt är nog att jag inte bokat ett enda av mina kommande åtta flyg med Sterling.

Idag har jag varit med barnen hos My hela dagen då vi hade födelsedagskalas hos henne idag. Hon fyllde 19 år igår. Grattis tjejen!

Nu ska jag ta igen mig lite, försöka få i mig middag även om jag är mätt på all tårta och svenska chokladbollar. Sedan blir det vattengympa!

Imorgon jobbar jag bara till tio, och det är Halloween. Skönt!

Jag bjuder på en bild av mina barn i deras halloweenmasker.


29 oktober 2008

Det ligger snö på marken och på hustaken. Plogbilen har plogat vägarna. A day to remember.Utsikt från gästrummet.


Shawley Way, snön har börjat smälta.


Shawley Way på andra sidan.


Vårt hus, "snön ligger vit på taken, ...".


James på bakgården.

28 oktober 2008

Som en kär Mattias har beskrivit mig och mina vänner i England efter en veckas observation "Sex and the City tjejerna". Det finns dock ett annat "Sex and the City gäng" som bör nämnas, flickorna i Sverige och flickan i USA. Rättare sagt: Sofie, Caroline, Alek, Zabina och jag. Igår skickade jag mail till dessa flickor med krav på svar och fortsättningsvis veckobrev. Efter en dag är det bara ett svar som saknas, imponerande! Jag saknar er alla.

Den här veckan har barnen sin andra vecka holiday. Jag jobbar hela veckan, 7.30 till 16.30. Det gäller att sysselsätta de små liven, speciellt när Rebecca jobbar natt och sover på dagarna. I och för sig verkar hon sova ganska hårt då Johanna var här med Sam (2 år) och Addie (8 månader) och Addie gallskrek till tusen för att han inte ville sova - och Rebecca hade inte hört något alls (vilket var tur).

Så idag kom Johanna och barnen på besök, vi tog en tur till lekparken så de fick leka av sig lite.


James upptäcker just sina begränsningar.


Jessica trivdes i gungan.


Lilla Addie höll sig ganska nöjd och lugn i vagnen trots kylan.


Jag klädde på barnen lite för mycket, eller så sprang de för mycket... Så är det när man är en frusen norrlänning.


Syskonen Macfarlane.


Här har du din blivande arbetskamrat Johan ;) (Ewa-Karin, du kan få uppgiften att vidarebefodra)

Efter lunch bakade vi chokladbollar - alltid uppskattat. Fast det tog slut på havregryn, så jag fick ta musli och sortera ut russinen. Chokladbollarna blev lite hårdare, men James och Jessica verkade inte upptäcka skillnaden.

Vi städade undan, hämtade upp My och åkte för att pröva halloweenkostymer. James och Jessica fick varsin mask - bilder kommer, och skrämde alla de såg på stan. Vi fikade och myste ett tag.

För att komma in i halloweenstämning åkte vi hem till My och målade halloweenbilder tillsammans med hennes två flickor samtidigt som vi klädde ut oss i häxhattar och svarta peruker. My får stå för de bilderna eftersom jag glömde kameran hemma.

My och jag blev bjudna på riktigt god köttfärssås hemma hos Johanna. Lite senare åkte jag och My iväg och tränade. Skönt!

Nu är jag hemma, läser ikapp mina mail och ska snart sova.

Imorgon blir det Bocketts Farm med mina barn. Här har de lovat snöblandat regn. I Norge snöar det!

26 oktober 2008

Träningsvärk, träningsvärk och lite mer träningsvärk!

Igår tränade jag och My "legs, bums and tums". Idag tränade vi "body pump". Jag har svårt att ta mig upp för trappan till övervåningen.

Igår köpte vi medlemskort för 32 pund per månad för att kunna gå på vilka classes vi vill under veckorna. Så nu är det bara att testa alla och se vad man fastnar för. Hittills har alla varit roliga! Vi har som mål att gå på minst 3 stycken varje vecka.

24 oktober 2008

Mamma och pappa har varit här måndag till fredag.


Vi nedanför St. Pauls Cathedral.


St. Pauls Cathedral.


St. Pauls Cathedral från en annan vinkel.


Pappa och mamma vid Trafalgar Square.


Einstein och jag på Madame Tussauds.


Pappa och Marilyn Monroe.


Vi utanför Madame Tussauds.


Mamma och jag på Oxford Street.


Pappa och jag på Oxford Street.


Vi var på London Aquarium och såg bl a brunhajar. Visste ni att hajar funnits i över 150 miljoner år? Före dinosaurierna..


Och fiskstim. Det var ett stort akvarium, med allt från hajar till Hitta Nemo fiskar och rockor.


Jag och mamma vid Big Ben.


Vi hann även med ett besök på Harrods.


19 oktober 2008

Crazy weekend med träningsvärk!

I fredags när jag vaknade kände jag mig mörbultad och stel, på kvällen hemma hos Johanna tog jag mig inte ur soffan om jag inte ansträngde mig tillräckligt länge (magen hade tagit stryk av de få situps vi gjorde). På lördagen fick jag hoppa ned för trappstegen då mina vader var stela som två järnpinnar och min rygg kändes som om den fått tjugo knytnävsslag. Men trots allt detta var det en skön känsla.

Imorgon blir det "legs, bums and tums". Spännande!

På fredagsmorgonen åkte jag till Johanna och lekte med hennes två söta pojkar, Adam och Sam. Sam är galen i mig och säger "Pia, sitt. Pia, sitt" varje gång jag tar ett steg ifrån honom.


Adam i barnvagn på vår promenad.


Så söt och knubbig.


Sam kämpade på bra!

På kvällen var Johanna barnvakt. Jag, Malin och Anna-Maria tog med oss mat och kladdkaka (som jag och min lilla Jessica gjort på eftermiddagen till the girls evening) och åt till Dirty Dancing. Lördagmorgonen var lika fin och solig som fredagen vilket innebar promenad innan frukost på The Racecourse fem minuter ifrån mig.


Vy från promenadstråket.


Epsom Racecourse. De bygger just nu ut läktarna för att kunna ta emot en publik på över 200 000 människor.


Förbjudet område för gångare, and dangerous as well, as the signs told us.


Morgonpigga flickor.


Lördagskvällen tillbringade Johanna, Malin och jag tillsammans med My och Mys bästa kompis Mia från Skåne. Jag som skulle köra Mia till Gatwick kvart över sex på söndagsmorgonen tog det lugnt och skjutsade girlsen till Sutton för att sedan åka hem och sova. Tio över sex på morgonen får jag ett sms av My - hon har sovit i Sutton, medans Malin, Johanna och Mia tagit taxi hem till My och sovit där (vi skulle åka halv sju hemifrån My). Jag åker hem till My och som tur är ska Dave (hennes au-pair pappa) på jobbet vid halv sju så han är vaken och släpper in mig. Tur är också att Mia ville vara tidig på Gatwick - för varken Johanna, Mia eller Malin hade vaknat av väckarklockan. Jag väcker dem, hämtar My i Sutton och vi hinner med en timmes marginal till Gatwick. Vi somnade så fort vi kom hem till My!

Ikväll har jag varit barnvakt. My har hållit mig sällskap och vi har bakat sockerkaka med äpplen och kanel, på äpplen från någon av Ians arbetskollegor.

Vår tvättmaskin är sönder - men det var inte jag som tvättade så det började ryka! (Ewa-Karin, du kan väl hälsa Östen det? ;) )

Imorgon är det den 20:e oktober, och då kommer mina föräldrar!På tisdag har jag har jag varit här i två månader.

16 oktober 2008

Jag har precis kommit hem från mitt och Johannas första träningspass. Eftersom att vi inte har en aning om vad saker är här för de har annorlunda namn (förrutom vattengympa då) chansade vi på "Body Combat". Det var super kul!

När vi kom dit fick vi direkt en rundvisning i sportcentret, vi blev trevligt bemötta och allt verkade bra. Eftersom vi var en kvart tidiga började ändå nervositeten smyga sig på då vi stod utanför och väntade bland väldigt vältränade människor. Väl inne såg tränaren direkt att vi var nya och hälsade oss välkomna och förklarade snabbt vad kursen på en timme skulle bestå av. Och gissa vad? Rörelser från Karate, Tai Chi, Kickboxning och Tae Kwondo ihop blandat tillsammans med sittups, armhävningar och en hel del annat. Tränaren var rolig och gruppen bestående av 20 personer var direkt en hel grupp som peppade varandra. Vi ska definitivt dit igen! Nu hoppas jag på träningsvärk imorgon.

Sterling har slutat flyga mellan Stockholm och London. Det enda flygbolaget som jag kunde ta tillbaka mina 38.5 kilo med (vilket garanterat kommer att vara minst 48.5 när jag åker hem). Bra planerat!

Norge är det enda land i vårt hem abonnemang som vi inte ringer gratis till förrutom Schweiz, bevis på vilken tur jag har..

15 oktober 2008

Igår packade Karin sin resväska och begav sig hemåt. Hon är redan saknad.

Idag klev jag upp tidigt, blev bjuden på frukost hos My och vi begav oss sedan till Gatwick för att hämta upp Mys bästa kompis Mia (ombytta roller ;)) Hon ska stanna tills på söndag.

Jag har varit på min engelska lektion, ätit lunch, hämtat Jessica, städat i köket och i "the dining room" samt strykit lite.

För er som vill ha nyheter från Norge så har Oscar och Viktor flyttat in i deras nya lägenhet igår och allt går bra. Just nu är det snåla och har stängt av alla element (men förhoppningsvis återfår de vettet innan jag kommer på besök!). De jobbar ganska ofta ändå, mycket industriarbete har det blivit. Sammanfattningsvis har de det bra, och trivs! :)

På måndag kommer mamma och pappa på besök!

12 oktober 2008

Karin är här! Vi turistar i London, shoppar i London, besöker Scandinavian Party, solar i Brighton, äter och bara myser tillsammans!

(Brighton idag var underbart. Varmare än när jag var där för tre veckor sedan. Idag var det över 20 grader varmt och badväder! Vi sov på stranden i två timmar, fotade Brighton ur olika vinklar, åt goda mackor och körde bil.)

Vi började med att turista i London, självklart stod dessa sevärdheter med på listan att bocka av:


Tower Bridge.


Big Ben.


London Eye.

På kvällen besökte vi The Scandinavian Party.


På tågstationen i väntan på tåget till London.


På The Zoo Bar där Scandinavian Party höll hus. Vi träffade trevliga danskar.

Brighton.


På M23 i södergående riktning.


På stranden.


Vi njöt av vädret.


Det var ebb och varmt i vattnet.


Den svenska flaggan vajade på Brighton Pier.


Karin.


Me.


Längst ut på piren.


Jag skulle vilja vara på den båten en dag som denna.


Vy från Brighton Pier.


I love Brighton.

8 oktober 2008

Idag blir det ingen text, bara opublicerade bilder från de två veckor som passerat.


Jocke och Tor, stolta turister vid studion på Abbey Road.


Old version...


..new version.


Jag tror bilden talar för sig själv.


Min nya keps.

7 oktober 2008

Flygbiljetterna är bokade. Den fjärde november landar jag i Norge.

Idag har jag varit duktig och städat, diskat, plockat undan i köket, tvättat, strykit (mina egna kläder dessutom!) och lagat mat åt barnen - även om det bara var så enkelt som en tonfiskmacka, vilket barnen hade beställt.

Jag postade ett paket som Rebecca skulle skicka till sitt gudbarn i Switzerland och bjöd Jessica på en chokladmuffins från Starbucks när vi ändå var inne i Epsom.

Mellan städningen och pick up Jessica gick jag en sväng inne i Epsom. Köpte en keps (prövad idag, insåg att den är väldigt bra i regn och storm) samt tre pocketböcker så jag kommer in i den skriftliga engelskan också. Ser fram emot den läsningen :)

Innomhus är det 18 grader, jag är glad och nöjd och det är bedtime.

6 oktober 2008

Ikväll är jag barnvakt och ensam för första gången på jag minns inte när. Ensamhet är riktigt skönt ibland, i alla fall en kväll som denna. Jag har tvättat, druckit SVENSK varm choklad (tack Tor för o'boyen), tittat på film, läst lite, pratat med vänner och familj.

Oscar och Viktor har fått lägenhet i Norge som de flyttar in i om tio dagar. Så imorgon bokar jag flygbiljetter till Norge första veckan i november. Det ska bli riktigt roligt!

Jag jobbar hela veckan med bed-och bathtime varje dag. Så det är långa dagar. Men som tur är kommer Ian hem tidigare på torsdag så kan slänga mig i bilen och häma upp Karin. På lördag blir det Scandinavian Party inne i London med Karin. Kvällen inleds med fotboll, Sverige - Portugal. Spännande!

Jag, Jessica och James bakade svensk kladdkaka idag. Det var uppskattat.

4 oktober 2008

Idag fyller min farfar 80 år, grattis!

Den senaste veckan har passerat i racerfart. Det känns som om det var igår jag och My hämtade Tor, Mattias och Joakim på Gatwick, fast vi i själva verket lämnade av dem och tog avsked. Veckan har varit rolig. Sedan i söndags när vi var i Hyde Park har vi hunnit med en hel del. I månags var jag och My ute i London på kvällen tillsammans med grabbarna. På tisdagkvällen kom de till mig och vi åt hamburgare på en pub här i Epsom tillsammans med Joahanna, Malin och My. Kvällen gick för snabbt. Onsdagen tillbringade jag tillsammans med Johanna och hennes 2 åriga pojke Sam samt 8 månader Adam. V babysimmade, det var kul! På torsdagen tog jag mig in till London och mötte upp garbbarna. Vi besökte bl a Abbey Road (ni vet där Beatles spelade in en skiva 1969). Jag kände mig på bra humör och köpte en Beatles kortlek till My, samt ett vykort på Beatles eftersom hon gillar dem väldigt mycket. Igår åt grabbarna tacos hos mig till lunch och sedan fikade vi på Starbucks. My hade med sig Tasha och jag som jobbade tog med mig Jessica. Precis som alla andra dagar gick den för snabbt och plötsligt var vi på Gatwick för att ta avsked. Idag har det varit lite tomt. Så är det alltid efter man haft besök, eller varit på besök.

På torsdag kommer Karin!

Saknar er alla.

2 oktober 2008

Det här blogginlägget är till min mamma och alla er andra som vill veta mer om hur jag bor och inte bara läsa om vad jag äter på dagarna.


I bakgrunden skymtas mitt nya bäddset som jag köpte på IKEA i lördags. Rummet kändes direkt mer som mitt eget, samt att det blev lite färg till de vita väggarna.


Mitt rum sett från dörren.


Jag köpte en till kudde på IKEA också. Hemifrån är jag van att sova med många kuddar.


Övervåningen. Till vänster är badrum och toalett, efter det kommer min dörr, sedan gästrummet och mitt emot trappan är förädrarnas sovrum. På höger sida som inte syns på bilen har Jessica först sitt rum, och sedan James dörr ifrån vilken jag tar fotot.


Badrummet.


Playing and TVroom.


Från en annan vinkel.


"Greenroom" (pga av de gröna tapeterna). Här kan man läsa och ta det lugnt på kvällarna.


Dining room.


Köket.


Uteplats.


Baksidan.

RSS 2.0