30 september 2008

Tor, Mattias och Jocke är här. Jag har varit i London i söndags och igår. I lördags var de här och hälsade på. Därför har de varit lite dåligt med uppdateringar. Det är roligt att de är här, men samtidigt har man byggt upp en "mur" där man försöker att inte tänka på alla där hemma för att få ut det mesta möjliga av livet här. Att hela tiden sakna hemma fungerar inte riktigt. Tor, Mattias och Jocke påminner om hemma mer än något annat just nu, den "muren" som man byggt upp under de här fem veckorna rämnar lite under den här veckan. Det är det dock värt!

Här kommer lite bilder från när vi låg i solen i Hyde Park i söndags.


Solen sken och det var varmt.


Vi tillbringade åtminstone tre timmar i Hyde Park med fika från Starbucks.


Johanna och jag.


My, Tor och Mattias. Tor lånade en gitarr och spelade för oss andra.


Malin i strålande solsken.


Vad skulle jag göra utan dig My?


Jocke.


Tor, jag och Mattias på restaurangen där vi firade Jockes 19-års dag.

Helt klart en mysig dag!

26 september 2008

Livet som au-pair.

Det är inte så enkelt att vara au-pair som det låter. Det är två helt olika kulturer som möts och som helt plötsligt ska anpassa sig efter varandra. I England lagar man inte mycket mat, det är mycket färdiglagat. Värmen i husen ligger på 17-18 grader istället för minst 20 grader som man är van hemifrån (Ian ska sätta på vår värme imorgon, det är välkomnat). Här stryker man all tvätt, och då menar jag all tvätt. För några dagar sedan strök jag Rebeccas pyjamas och träningskläder. Efter en natt ligger den där pyjamasen ihop skynklad i sängen - det finns vettigare saker att lägga tiden på. Vänstertrafik. Sättet att uppfostra barnen och mycket mer.

Något som inte heller är enkelt med att vara au-pair är att du förrutom att vara "anställd" är en del av familjen. Förrutom de timmar du är betald för att jobba så lever du ändå under samma tak som dina arbetsgivare. Därför känns det aldrig som om man är helt ledig. Det svåra är att veta vad som förväntas av en när man är hemma och ledig. Ska man torka bord och ytor även fast man tycker att familjen kan göra det för en gångs skull? Ska man plocka bort disken efter dem trots att de lika gärna skulle kunna "offra" tre minuter av sin lediga tid och göra det? Det är svårt att veta vad som förväntas.

Jag tror att många familjer är vana vid au-pairer. De är vana vid att ha någon som alltid plockar bort efter dem. Hela den här veckan har jag kommit ned på morgonen och allt som Ian och Rebecca användt i köket till middagen kvällen innan är fortfarande odiskade, diskmaskinen är inte tömd och det är bara en enda röra. Jag tror inte att de tänker "det där kan Sofia plocka bort". Jag tror att de inte tänker alls. Det är något som de är så vana vid, att någon annan hela tiden plockar efter dem. Vissa dagar när jag går ned i köket för att snabbt äta frukost och åka hemifrån kan allt vara framme, i diskmaskinen är det smutsig disk så det hade bara varit att stoppa in frukosttallrikarna i diskmaskinen, men icke!

Jag kommer från ett rent och väldigt pedantiskt hem. Då krockar det lite när man kommer till en familj som inte riktigt bryr sig lika mycket som man själv är van vid. Jag bor dock här, under samma tak som min familj. Jag vill ha ett rent hem, därför gör jag saker som kanske inte förväntas av mig bara för att jag själv vill veta att det är städat och fint, då känns det bra. Faran är bara att göra för mycket, tillslut blir det också till en vana som man också sedan "förväntas" göra.

Livet som au-pair är som ni märker inte helt okomplicerat.

24 september 2008

För precis ett år sedan tog jag mitt körkort. I elva månader har jag kört på rätt sida och i en hel månad har jag nu kört på fel sida! Jag är rädd för att sätta mig bakom ratten när jag kommer hem till Sverige över jul..

Idag fyller även Karin 20 år! Grattis! Jag skickade ett vykort och sa grattis, jag köpte två presenter i Camden, och jag ringde henne när hon var hemma i söndags och sa grattis. Idag pratade jag med henne på msn, otroligt glad för att hon ska komma hit om tre veckor och glömmer totalt att säga grattis! Det är inte jag, jag känner inte mig själv idag. Förlåt Karin.

Idag har jag strykit ännu lite mer, tvättat mina egna kläder då jag inte hade några sockar och trosor kvar, hämtat barnen, tvättat lite av deras kläder, recyclat, köpt världens godaste pizza med Johanna och sedan gråtit till Titanic med My, Malin och Johanna.

Mamma och pappa är hemma igen och jag kan andas ut.

Saknar er!

23 september 2008

Idag har jag varit här i exakt en månad. Det har precis som jag alltid sagt gått super snabbt. En sjättedel av min au-pair tid är avklarad. Dock skulle jag vilja se våren i England, så det lutar åt att jag stannar i minst en månad till. Men inget är bestämt!

Däremot är det bestämt att Karin ska komma hit torsdag den 9 oktober och stanna tills på tisdag den 14 oktober! Det ska bli super roligt!

På fredag kommer Jocke, Tor och Mattias, det ska också bli kul.

Dagen började med att jag vaknade av att en desperat My ringde och väckte mig. Hur skulle hon själv utan bil kunna lösa problemet som gick ut på att Tasha och Chessi börjar samtidigt - klockan nio. Ingen av dem kan lämnas tidigare, för här i England öppnar man inte skolgrindarna förän klockan nio eller när skolan börjar prick. Problemet är att de går på skolor åt varsitt håll, från Chessis skola tar det ungefär 20 minuter att gå till Tashas skola. Oftast brukar en annan mamma ta Chessi tillsammans med hennes barn till skolan, men det gick tydligen inte idag. Så jag fick rycka in som chaufför - i utbyte mot frukost.

På förmiddagen simmade jag och My och åt sedan lunch tillsammans. Jag jobbade på eftermiddagen och kvällen tillbringades hemma hos My där vi lagade hemgjorda hamburgare till Mel och Dave och självklart oss. Dave tror att My och jag är mästerkockar, för Mel kan inte alls laga mat och de äter alltid fryst färdiglagad mat. Varje gång han får äta vår mat är han överlycklig, till och med igår över bara en fetaost sallad log han lyckligt.

Det är dock lite tråkigt att skriva, för ni är så dåliga på att kommentera. Jag vill veta om ni lever, precis som ni vill veta att jag lever och vad jag gör!

Bedtime!

22 september 2008

What about friendship?

Det om något hinner man fundera på när man befinner sig i ett annat land. Som jag sagt tidigare skaffar man sig vänner här lättare än någon annan stans på jorden. Alla välkomnar en med sina famnar öppna. Här lever vi tätt ihop och ses så gott som dagligen. Så olika, men ändå så lika. Här har jag fått vänner som jag aldrig skulle haft i Sverige. My och jag skulle aldrig blivit vänner i Sverige, för att vi är så olika - eller kanske skulle vi blivit det, men då för att vänner parat ihop oss. Vi skulle aldrig dragit oss till varandra. Här är vi som helan och halvan (inte till utseendet då!) och hänger ihop jämnt.

Jag tror till hundra procent att jag har skaffat mig vänner för livet här.

Här får man också perspektiv på sitt eget liv i Sverige och sina vänner där. Min bästa tjejkompis sa igår att hon saknar mig lite mer för varje dag som går. Min bästa killkompis betonar att han saknar mig varje gång vi pratas vid. Trots att jag inte umgås med mina kompisar i Sverige så lär jag mig ändå mer om dem för varje dag som går här, jag får se sidor av dem som jag aldrig skulle sett i Sverige. Jag uppskattar också mina föräldrar på ett helt annat sätt än innan jag åkte hit.Jag är glad att jag åkte till England.

21 september 2008

Idag åkte jag, My, Anna-Maria och Anastasia till Brighton. Det var så underbart fint. Vi trodde verkligen inte att vi var i England. Jag har aldrig varit utomlands (på ett varmt ställe) men jag kan tänka mig att det är så här det ser ut. Vi hade tur med vädret, det var över 20 grader i solen och den sken verkligen hela tiden. Havet - som jag och Anastasia testade på var säkert runt 17 grader varmt.

Det är så häftigt. Hemma i Sverige skulle man aldrig kunna ligga på stranden och sola sista veckan i september. Här kan man verkligen ta vara på tiden och njuta av den. Jag jämför den här dagen med en dag i juli hemma i Sverige - det är en sådan underbar känsla! Brighton är verkligen en stad som jag rekommenderar er alla att åka till. Jag kommer absolut tillbaka till den staden om några år! Jag är glad att vi åkte dit idag!


Det är bara början...


Vi anlände redan vid tio, så det var ganska lite folk till en början. När vi åkte hem vid tre tiden då var det kilometer långa köer in till Brighton och alla parkeringshus var fulla. Då var vi glada att vi klev upp tidigt.


I bakgrunden kan man skymta Brightons kända pir med dess nöjesfält längst ut.


Lilla My.


Jag, Anastasia, My och Anna-Maria i det härliga vädret, på den mysiga stranden, i den underbara staden!


Stranden var bred och lång.


Jag hade det så bra, havet är något som jag verkligen saknat här i England.My njöt precis som oss alla andra av solen.


Jag blev förälskad i Brighton.


I really loved it.


Det berömda nöjesfältet kan man skymta längst ut på piren.


Brighton Pier.


Stranden var full när vi åkte hem några timmar senare.


Me and My.


Vy från piren, in mot Brighton.

20 september 2008 (bilder)

Bilder från Box Hill, the national park we went to. With a great view över hela södra England. Jag tror bilderna talar för sig själv. Vi har helt mållösa i alla fall.

20 september 2008

Igår städade jag på förmiddagen och sedan drog jag, Anna-Maria och My in till London. Vi besökte Camden, Oxford Street (Top Shop med tre våningar), Picadilly Circus och Trafalgar Square. Jag införskaffade ett par svarta skor, födelsedagspresent till Karin som fyller 20 år (grattis i förskott) och vykort.

Idag hämtade jag upp My i Sutton, och sedan åkte jag, My och Anna-Maria till Box Hill. En stor nationalpark på "a hill". Vilket man inte riktigt kan säga är ett berg, men inte heller en kulle. Ni får se på bilderna. Det var grymt fin utsikt över södra England.

Ikväll ska vi vara hos Johanna, för hon är barnvakt.


Jag och My efter vår lunch i Camden.


Jag och My i Camden.


Anna-Maria, jag och My på Trafalgar Square.

Bilder från Box Hill kommer imorgon, då får ni avgöra vad ni tycker att hill ska räknas som. Du som ska bli engelskalärare Karin, help me out here.

18 september 2008

Förrutom Oscar hoppas jag att se två av mina bästa vänner här snart, Karin och Anders. Mitt liv pågår förfullt här i England, men på något konstigt vis känns det som om tiden hemma bara står stilla. Trots det så vet jag att den inte gör det. Om två månader muckar Anders, och Karin har gått och skaffat sig pojkvän under sin första studietermin. Det vore kul att bli uppdaterad under flera dagar, telefonsamtal är bra, men de ger trots allt inte all den information man skulle vilja ha.

Idag har jag också bara jobbat. Anna-Maria hade lagat lunch åt mig, riktigt gott och trevligt! My kom förbi en stund på eftermiddagen med Chessi och hade middag med oss här. Barnen har lagt sig, jag har strykit det sista för i veckan och nu återstår bara lite dammsugning. Rebecca kommer hem om en halvtimme, och då ska jag hämta upp Anna-Maria och My för vi ska ut på promenad.

Imorgon är jag ledig!

Saknar er.


17 september 2008

Det händer inte så mycket nytt när man jobbar. Idag var jag på min engelska kurs, åt lunch med Anna-Maria, hämtade upp Jessica sedan James och lagade middag åt dem. Strök det som fanns att stryka, vilket var väldigt lite. Nu väntar jag på att barnen ska se färdigt på deras barnprogram, sedan är det bath- och bedtime. Ikväll jobbar jag till kvart över åtta, så jag ska passa på att göra min engelska läxa och bara ta det lugnt.

My har halsfluss så hon är inte heller så mkt till sällskap.

Om det är fint väder till helgen ska vi passa på att åka till Brighton medans vädret fortfarande tillåter det.

Till helgen åker mamma och pappa till Skåne och hälsar på farmor och farfar - jag skulle velat varit där.

16 september 2008

Idag har jag varit här i tre veckor! Det känns verkligen inte som tre veckor, dagarna går snabbt här.

Igår var jag med My och hennes barn på förmiddagen, vi åkte till Sutton och köpte ett kontantkort till My och en tröja till mig. Jag åkte hem och hämtade upp Jessica, vi bakade blåbärsmuffins och hade det roligt. Halv fyra hämtade jag upp James. Barnen tittade på film, jag lagade middag och strök den tvätt som fanns att stryka.

På kvällen lagade jag och My middag hemma hos My för hon var barnvakt. Johanna kom och höll oss sällskap, vi såg på The Terminal.

Just nu sitter jag och väntar på att rörmockaren som är här ska fixa duschen, så att jag kan få ge mig ut och gå innan jag ska äta frukost. Han kan dock vara här en timme till, för det verkar inte finnas speciellt duktiga rörmockare i England.. Jag jobbar i eftermiddag, och efter det ska vi hem till My som är barnvakt även i kväll och äta pizza.

På tre veckor bör man kunna fixa duschen. I Sverige hade pappa fixat det själv!

Saknar er.

14 september 2008

Vi fick som vi önskade! 20 grader varmt och soligt. På eftermiddagen hade jag och Anna-Maria picknick ute i det blå. Vi åt muffins från Starbucks och läste varsin bok. Vi spenderade hela vår eftermiddag i den mysiga parken.

När solen gick i moln plockade vi upp My, handlade mjölk och hallonsylt, åkte hem till My och lagade svenska pannkakor. Det var gott! Något som faktiskt smakar som i Sverige..

Vi såg en konstig film också, Jack & Sarah. Inte någon jag rekommenderar.

Bedtime!

13 september 2008

Klockan är fem i elva engelsk tid, alltså fem i tolv svensk tid. Jag och Anna-Maria har precis lagat mat och ätit glass till efterrätt. Vi lagade köttfärssås och spagetti. Köttfärssåsen smakade inte alls som svensk köttfärssås, trots alla kryddor smakade den fortfarande bara kött. Trist.

Jag och My lagade mat för någon dag sedan. Vi tänkte vara kreativa och göra våra egna hamburgare. Den enda färsen My hade hemma var lamm, så vi testade. Usch vad det smakade äckligt, det luktade vidrigt och ja, det gick helt enkelt inte att äta.

Sammanfattningsvis inget slår svenskt nötkött!

Jag har jobbat idag. När barnen hade åkt till mormor och morfar skulle jag städa huset. Det brukar vara kul att städa för att man ser hur rent det blir, men denna dammsugare var totalt värdelös. Har man heltäckningsmattor så borde man ju ha en dammsugare som klarar av heltäckningsmattor. Våra dammsugare hemma i Sverige är mycket bättre, och där finns det ju inte ens heltäckningsmattor!

Jag ska sova hos Anna-Maria inatt, för mina au-pair föräldrar är borta på bröllop och barnen är som jag nämnde hos mormor och morfar. Det är tråkigt att vara hemma själv. Vi hoppas på bra väder imorgon (lycka till, vi är i England), då ska Anna-Maria och jag ha picknick. Sedan ska vi hem till My och laga svenska pannkakor.

Ta hand om er!

13 september 2008

Min huvudvärk är borta, men jag är fortfarande väldigt snorig och hostig. I torsdags var jag på min engelska kurs, vi fick läxa men det var okej. Jag jobbade hela eftermiddagen, så först hämtade jag upp Jessica och en och en halv timme senare hämtade jag upp James. Vi lagade köttbullar och makaroner till middag.

Jag fick en positiv överraskning också. Tor, Mattias och Jocke ska komma till London den 26 september och stannar i en vecka. Det är två veckor tills dess!

Det är fem veckor tills mamma och pappa ska hälsa på.

På torsdagskvällen såg jag, Anna Maria och My på film hemma hos My. Det blev en tidig kväll, är man sjuk så är man.

Igår strök jag i två timmar och sedan var jag ledig. Jag åkte hem till My och vi bakade svensk kladdkaka med hennes barn. Den smakade inte riktigt likt, jag tror att det är smöret som smakar lite annorlunda. På kvällen hämtade vi upp Anna Maria och en tysk tjej för att sedan äta middag på The Wetherspoon. Super goda hamburgare! Det hela slutade med att jag och Anna Maria kollade på film hemma hos Anna Maria tills klockan var ett på natten.

Idag ska jag jobba, för föräldrarna åker iväg på ett bröllop.

Saknar er!

10 september 2008

Jag är väldigt förkyld! Som i att jag inte orkar göra något. My var här idag, vi är ju lika sjuka. Hämtade upp henne från tågstationen efter min engelska lektion, vi åt lunch på stan tillsammans med Anna-Maria, åkte hem till mig, tog alvedon, drack te, värmde oss under täcket och somnade till The notebook. Klockan fyra började jag jobba. Det gick bra trots förkylningen. Jag gjorde middag åt dem, badade dem och läste godnatt sagor för dem.

My och jag åt mat, såg resten av filmen som vi somnade till och nu har My gått hem. Jag är barnvakt tills klockan ett i natt, men jag ska alldeles snart gå och lägga mig.

Engelska kursen var bra. Vi är ett gäng på tio personer. Allt från Polen, Tyskland, Danmark och Marocko. Bara unga människor, nästan alla är au-pairer. De verkar vara snälla.

2 år och 7 månader idag (L)

Saknar er.

9 september 2008

Jag har gått och dragit på mig en förkylning, inte en lindrig sådan. Det är inte kul att vara sjuk i England. My är också förkyld, vi insjuknade under samma natt, vi borde inte umgås så mycket som vi gör ;) Det är dock inte så konstigt med tanke på hur kalla husen är här. Vi kommer dö av kyla i vinter. Det är fortfarande bara september, och här i England går vi med dubbla tröjor redan. Engelsmännen är envisa, de slår inte på värmen förän i oktober. Det är en månad kvar!! Jag sover för tillfället med pyjamasbyxor, t-shirt, tjocktröja, duntäcke, filt och tjocksockar. Jag som brukar tycka om att sova när det är kallt..

Idag steg jag upp tidigt, åt frukost med barnen och Rebecca. Följde med dem till skolan och hälsade på James och Jessicas rektor, samt lärare. Alla känner tydligen alla på den skolan. Det är en privatskola, med sex klasser på tolv elever i varje. För varje termin betalar Ian och Rebecca över 40 000 svenska kronor för att James och Jessica ska gå där. Och i England har man tre terminer - så det är sammanlagt över 120 000 kronor per år.

Efter det drack jag varm choklad hos My, skjutsade henne till tågstationen och fortsatte vidare till Johanna. Där gosade jag med hennes underbara barn, Sam 2 år och Adam 8 månader. När Johanna slutade klockan fem tog vi bilen till Malin där My också var och sedan åt vi tacos tillsammans. Grymt gott!

Nu är jag hemma igen, efter en timmes körning på smala engelska vägar, och ska krypa ned i min varma säng i hopp om att förkylningen ska släppa.

Ta hand om er!

8 september 2008

My tatuerade sig idag. Jag kommer aldrig att tatuera mig. My var tuff, jag blev avskräckt.

My och jag fick en parkeringsböter också. Även fast vi hade betalat till klockan 23.59. Det var nog en parkeringsvakt med dålig syn. Min au-pappa till advokat och My's au-pair mamma till polischef skulle lösa det.


Efter två timmar av smärta var en klar. My ser en aning lättad ut.Det är två svalor, den översta med en röd tulpan i munnen. Den blev grymt fin!
Bild på oss alla från i lördags!


Anna-Maria, jag, Johanna, My och Ida.

Vi är en sådan rolig blandning av människor och vi har så kul ihop.

Men just nu är det väldigt jobbigt att mamma och pappa är i Sverige och Oscar är i Norge.

7 september 2008

Oscar är i Norge och jag har snart varit här i två veckor! Två veckor! Det känns som om jag varit här mycket längre. Speciellt med tanke på hur väl man tycker att man känner de man träffat. My till exempel (min au-pair mammas bästa kompis au-pair) har jag känt i ungefär en och en halv vecka. Jag skulle lika gärna kunnat känt henne i typ tre år. My är väldigt snäll och lånar mig hennes dusch ibland också - då vår fortfarande inte fungerar.

Igår drog vi (jag, My, Anna-Maria, Johanna och Ida) till IKEA, åt svenska köttbullar och tittade på svenska möbler. Jag köpte en sopkorg, tvättkorg, filt och marabou choklad ;) Efter det fixade vi till oss hos My, hittade en karta över Kingston, fick en beskrivning på var polisstationen låg ifall vi skulle behöva någon slags hjälp (My's au-pair mamma jobbar på polisstationen i Kingston och jobbade natt igår), myste och pratade. Det skulle bli en tidig kväll, men det slutade med att vi var hemma vid tre i alla fall.

Idag sov jag länge, bokade flygbiljetter hem över jul, fikade på Starbucks med Anna-Maria, bytte engelskt nummer (till ett billigare), såg på film hos My, åt söndagsmiddag med min familj och sedan myste jag lite till med My på kvällen.

Imorgon ska vi till Sutton på road-trip, för My ska tatuera sig. Pappa du behöver inte oroa dig, jag kommer aldrig vilja göra en efter att jag hållt My sällskap imorgon ;)

Lite bilder från igår nedan, resten kommer senare när jag fått dem av My.


Jag i min nya skjorta.


This is My. Engelsmän kan inte säga My som vi gör i Sverige, det går inte hur mycket de än försöker. Så de uttalar My som i "my cat", "my car" och liknande. Sött!

Saknar er alla, men jag har det bra här.

5 september 2008

Jag har varit här i en och en halv vecka och haft hur kul som helst. Kommer det alltid att vara så här kul? I så fall kan jag stanna här länge! Tiden har gått grymt snabbt, och det känns som om jag varit här mycket längre!

Igår hängde hos My hela dagen då hon jobbade. Vi åkte och handlade med hennes yngsta barn. Det slutade i middag bestående av kyckling fylld med mozzarella ost och bacon, tillsammans med en enastående god sallad! My's au-pair pappa Dave var helt överväldigad - vi lämnade resterna åt honom! :) Efter det drog vi hem till mig barnvaktade tillsammans med Anna-Maria. Vi grät en skvätt till "The holiday".

Idag tog My, Anna-Maria och jag en road-trip till Sutton (igen). Det gick bättre den här gången. Jag höll hårt i mina pengar. För imorgon ska vi på IKEA och sedan ut i Kingston. Vi barnvaktade även ikväll. Både My och Johanna var här, tillsammans med en annan svensk au-pair som vi aldrig träffat förrut.

Imorgon är det alltså IKEA som gäller. Då ska jag köpa en tvättkorg (just nu lägger jag mina smutskläder i ett hörn på mitt rum), svenskt godis och minst en filt (det är super kallt här i husen! Ikväll när vi såg på film trängde vi in oss under mitt täcke. Ingen av oss vet hur vi ska överleva kylan, och tydligen sätter man inte på värmen förrän i oktober! Det är tjocksockar och dubbla tröjor som gäller redan nu)

4 september 2008

Igår var jag och Johanna med barnen på en farm hela dagen. Där finns det får, hästar, kor, grisar och liknande som man får mata och klappa. De har stora lekytor och gröna ängar. Barnen somnade i bilen på vägen hem, en helt klart lyckad dag.
Det var enkelt att hitta till farmen för jag hade fått vägbeskrivningar av My's au-pair pappa Dave som är trafikpolis. Han sa också att det skulle ta 30 minuter, tog det 28 minuter då hade jag kört för snabbt :) Däremot var det inte lika lätt att hitta hem, för jag visste inte riktigt vars jag skulle svänga av A24 (den stora vägen). Här i England är man jätte dålig på att skylta. Så jag körde lite för långt, stannade vid en bensinmack och frågade efter vägen. Sen hittade jag hem!

Igår kväll var jag, Anna - Maria och Johanna på en pub här i Epsom. Vi drack varm choklad och hade det allmänt mysigt.

Idag är jag ledig, men ikväll är jag barnvakt. Då ska My hit.

Nu ska jag till My.

(bilder kommer ännu denna gång)

2 september 2008 (bilder)

En vecka exakt idag. Jag saknar alla hemma grymt mycket. Speciellt Oscar, mamma och pappa. Jag vill inte sluta sakna, men jag hoppas att det kommer gå över i en annan slags saknad, någon som är lite lättare att vakna till varje morgon.

Här kommer några bilder från London besöket i lördags.


London Eye.


Jessica.


James.


Big Ben.


Vy över London från London Eye.


Trafalgar Square.


Piccadilly Circus.

1 september 2008

Det har varit fullt med saker hela helgen, vilket gjort att det inte blivit någon uppdatering. I fredags var jag med barnen på förmiddagen och efter det åkte Rebecca med mig till Nescot (ett stort College) där jag ska läsa engelska två gånger i veckan från och med nästa vecka. På kvällen åkte jag, Johanna och My till London och gick på den svenska puben Harcourt Arms (tror det stavas så) och träffade lite fler au-pairer samt några svenska killar som var på besök. Kvällen slutade dock ganska tidigt eftersom jag var tvungen att ta tåget hem så Rebecca kunde hämta upp mig eftersom jag då inte hunnit blivit van med vänster sida.

I lördags åkte jag, Ian och barnen till London. Vi åkte London Eye, såg Big Ben, Tower Bridge, Buckingham Palace och mycket mer. Det blev picknick i en av de gröna parkerna och sedan tunnelbana och tåg hem. Direkt efter det åkte vi på födelsedagsparty (ett av My's barn fyllde år) vilket också var en upplevelse. Inte direkt svenskt födelsedagskalas. Barnen får med sig tårtan hem i en påse, och äter den hemma!

På kvällen åkte vi till en annan "stad" i närheten av My och mig, Sutton. Där hängde vi först på en pub och sedan gick vi vidare på någon club. Vi var allt som allt fem stycken tjejer (au-pairer) och vi hade grymt roligt!

Svensk kultur och engelsk kultur är väldigt olik varandra. Engelska killar älskar svenska tjejer, och här pratar alla med alla - även om man inte känner varandra. Jag vet inte hur många gånger någon kommit fram och frågat vars man köpt sin skor, tröja etc. Det skulle vi aldrig göra i Sverige! I fredags blev jag bjuden på min första öl av någon som jag inte känner sedan tidigare - hur ofta händer det i Sverige? Samma sak i lördags, då fick jag både en shot och en öl. Tänk om folk frågat först, då hade de inte behövt lägga ut de pengarna på mig då det ändå inte bir uppdrucket..

Igår strök jag i tre timmar! - de stryker allt som är bomull! Körde bil med Ian och sedan hängde jag med My på kvällen.

Nu ska jag och barnen till lekparken.

Jag har förresten ett engelskt nummer, så maila mig så kan ni få det!

(bilder kommer)

RSS 2.0