30 april 2009

Tänk att det redan är sista april, eller valborgsmässoafton som det heter!

Jag kom hem till Sverige den 25:e februari, för mer än två månader sedan.. Det har gått så otroligt snabbt. På den tiden har jag fått jobb, sökt in på universitet, skaffat lägenhet i Uppsala och mycker mer! Oj!

Igår jobbade jag min sista ordinare dag som vikarie för Linnéa. Imorse klockan sju ringde min kära chef mig och bad mig jobba. Jag antar att maj månad inte kommer vara en helt jobbfri månad trots att det ser ut så nu. Bra blanding - semester och pengar!


Maj kommer bli en bra månad. Fallskärmshoppning, tre dagar i Uppsala med Oscar, hälsa på Pernilla i Östersund, Sofie i Sundsvall (förhoppningsvis) och Karin i Umeå. Samt sol, sovmorgnar och lata dagar ;)

27 april 2009

Det känns som att det är dags för en uppdatering..

Veckan som gått har tillbringats i säng, sovandes, snorandes och gråtandes över min onda kropp. Jag tog mig upp på onsdagsmorgonen och gick till jobbet  (10-18), kvällen kom och min förkylning kändes inte värre än innan jag gick till jobbet. Ingen var gladare än jag, jag hade ju två stängningar framför mig och även ett extra pass - pengar! Men icke, jag vaknade på torsdagsmorgonen och orkade inte sätta mig upp i sängen. Det tog mig tio minuter att samla energi för att kunna sträcka mig efter mobilen och ringa Jocke för att sjukanmäla mig. Sen sov jag, och sov gjorde jag hela dagen och dagen efter den. Jag fick diagnosen bihåleinflammation och feber. På lördagen var det fint väder, Oscar kom med Pontiacen och lånade en plats i garaget av pappa för att putsa och polera. Jag klev upp, njöt av solen, tog fram cyklarna, grillade hos Oscar med hans föräldrar och bror. Igår jobbade jag. Idag och imorgon är jag ledig. På onsdag jobbar jag min sista dag fram till vecka 24. Men vi får se hur det blir med den semestern, jag lär bli inringd..

Idag har vi firat Oscars födelsedag. Grattis på 20-års dagen älskling!
Vi har träffat många kompisar som vi inte träffat på länge. Mattias som flyttat till Gävle t ex, eller Karin som flyttat till Umeå. Det var riktigt kul att få sig en uppdatering.

Resultatet av alla presenter visar på att det är dags att flytta hemifrån. Dammsugare, stekpanna, knivar, grytlappar, såg, glas m.m. Bilöverdraget från min mamma och pappa, samt tröjan (en av presenterna han fick av mig) är det enda han hade användning för just nu.


Imorgon ska Oscar och jag njuta av vår andra lediga dag i rad tillsammans sen jag kom hem från England. Vi ska bl a inhandla däck till Pontiacen och bowla.

20 april 2009

Helt plötsligt över natten har jag blivit dunder förkyld. Jag har ont i hela kroppen, nacke och axlar värker, jag fryser, har huvudvärk, nyser och snorar om vartannat. Till råga på allt har jag jobbat 8.45-17. Nu är jag helt slut.

I helgen har jag jobbat. Efter jobbet igår var jag hos Anders och spelade tvspel, och jag fick även en del gamla tröjor som han sorterat bort. Stora killtröjor är alltid mysiga!

Nu ska jag kurera mig, tur att jag är ledig imorgon innan det kör igång igen.

18 april 2009

Nu är det spikat. Lördag den 16 maj, då ska jag hoppa fallskärm!

17 april 2009

Jag är hemma efter 5 timmar buss. Den är riktigt seg, men jag sov mesta delen av vägen tur nog.

På eftermiddagen återförenades vi i gamla gänget. Viktor var hemma från Norge en sväng, Zabina från Stockholm, Caroline från Hammarstrand och självklart vi Öviksbor; Evelina, Alek, Emil, Oscar och jag. Det var riktigt roligt. Vi sågs senast i jul, så det var ett tag sedan.

Jag hann även med tio minuter "Anders tid" vilket var riktigt mysigt som vanligt. Att ha en bästa vän är aldrig dumt. Och där har jag riktigt tur!


Nu ska jag dricka te med mamma och pappa. Imorgon, söndag, måndag, onsdag, torsdag och fredag är det jobb som gäller.

16 april 2009

Idag har jag och Pernilla hunnit med mycket. Vi har varit på arbetsförmedlingen, köpt dammsugare och hårtork (den sistnämnda till Doodle, Pernillas söta lilla hund). Vi har fikat, sett Östersund och myst i hamnen med skinande sol.

Nu ska vi snart laga mat, så frön och klippa Doodle.

14 april 2009

Nu har jag och Oscar sökt universitet. Så där dagen innan sista anmälningsdag. Vilket våra föräldrar tycker vi kunde åstadkommit tidigare "ni kan ju göra allt på internet, och gör allt jätte snabbt. Varför kan ni då inte göra det här också?" Men på något sätt (även om man kan tacka nej) så är det nu vår framtid avgörs. Det tar emot lite, samtidigt som vi båda är peppade och sugna på att börja plugga igen. Oscar sökte civilingenjör med inriktning teknisk fysik och jag sökte civilekonom (båda i Uppsala, men det har ni säkert förstått).

Imorgon åker jag till Östersund för tre mysiga dagar med Pernilla.

13 april 2009

Min första helg i England träffade jag Steven från Hudiksvall. Det var Johannas bästa kompis storebror. Efter den helgen fortsatte vi hålla kontakten. Han åkte till Norge och började jobba och hittade sin käresta, även hon från Hudiksvall. När jag åkte till Norge i höst sågs vi på Oslo flygplats. Vi skulle ses i Sundsvall i påsk men det blev inte tyvärr. Nu visar det sig att hans flickväns bästa kompis är Oscars arbetsledare på Burger King. Världen är liten. 

Förhoppningsvis ses vi i sommar.


Jag testade rodd idag, det var ett roligt pass. Men jag gillar nog ändå spinning lite mer. Jag jobbade också.

9 april 2009

Idag fyller mamma år. Grattis!

Jag har jobbat, vi har haft mycket kunder och nu är det påsk. Jag är ledig till måndag.

8 april 2009

Jag fick ett mail igår.

Messages from Jessica and James‏

Jessica says:
 Hello Sofia, I miss you very much. Big kiss from Jessica
 
James says:
 Are you feeling well Sofia? I miss you very much. We have been eating easter eggs all holiday!


Jag saknar England, men jag är glad att jag är hemma.

2 april 2009

Tiden bara rusar iväg. Oscar och jag jobbar om varandra, kul.. Men vi båda har jobb och tjänar pengar i alla fall.

Efter jobbet idag hann jag med både ett spinningpass och middag hos min moster tillsammans med mammas två andra syskon och mormor & morfar. Äntligen är alla på ett och samma ställe vid samma tidpunkt! Det var trevligt. Släktbilder förevigades och jag blev mer än mätt.

Nu ska jag sova.


Förresten, jag såg en snattare idag också.

RSS 2.0