30 augusti 2009

Gårdagen bestod av mys med Caroline. Jag åkte ut till henne och Viktor så jag fick se deras "hus". Sen tog vi oss in till stan igen för fika/lunch, lite shopping innan våra pojkvänner dök upp och ville ha middag. Vi köpte mat och åt alla fyra hemma hos oss. Sen när killarna drog vidare på respekive nollningspartaj tog Caroline och jag oss en kopp te och lite godis.

Idag har jag varit på "Damföreningsmöte" på Norrlands Nation, Ypsilon närmare bestämt. Trevligt, och ett ännu mer att göra ;)

Ikväll är det Sagan om Konungens Återkomst och varma mackor som gäller tillsammans med Oscar. Första dagen han är hemma en längre stund, mycket mysigt!

28 augusti 2009

Det här med Uppsalas studentliv. Det går inte ens att förklara! Jag har inte börjat än, men trots det hunnit få försmak på vad som komma skall. Och jag är glad över att Oscar övertygade mig om att det var Uppsala som gällde. Här kommer jag sannerligen att få uppleva något som inte går att uppleva någon annanstans. Bakom alla arrangemang, oavsett om det är universitetet, lärarna, kommunen, studenterna, kåren eller nationen som ordnar något så ligger det massor av traditioner och anor bakom exakt allt!

Uppsala har något unikt som kallas nationer. En nation är en grupp med människor som usprungligen (på 1800-talet) kom från "samma" ställe. (Kanske Skåne, Stockholm, Göteborg, Närke och Uppsala m.fl kan säga att de kommer från samma ställe, men Norrland, hmm..det är ganska stort liksom?) I alla fall, i Uppsala är det inte Studentkåren som ordnar fester och övriga arrangemang utan de olika nationerna. Så när man kommer hit får man börja med att välja vilken av de 12 nationer man vill tillhöra (Oscar och jag valde självklart Norrlands nation). I år är vi 9400 nya studenter i Uppsala. Norrlands är den största nationen med ca 7000 medlemmar.

Varje nation har sedan en pub, restaurang, café med frukost, lunch och middagsservering, bibliotek, datasal, festlokaler, studentbostäder, stipendier att dela ut m.m.) Nationen anordnar sittningar, gasker, baler och liknande. Man kan även jobba åt nationen i form av servitör, bartender, stå i garderob, kök m.m. Om det inte vore nog så har sedan varje nation ett antal föreningar som man kan välja att gå med i. Igår när vi var på Reccemottagningen fick vi en första chans att träffa och prata med alla dessa olika föreningar. Bl a finns det en radioförening, körförening, sportförening, fotoförening men även två dam- och tre herrföreningar. Dam- och herrföreningarna är sedan syster- och broderförening (komplicerat..). I vilket fall så har sedan dessa dam- respektive herrförenigar skilda aktiviteter men även aktiviteter ihop.

Men förrutom nationen med dess föreningar så får inte själva institutionen glömmas. Ekonomerna (eller vad man nu tillhör) själva ordnar även de baler, sittningar och liknande. OCH! bara för att man valt en av de tolv nationerna så betyder det inte att man inte kan ta del av de andra 11 nationernas fester, föreningar och liknande utbud. Pubrundor (bl a mellan de olika nationerna) är ett vanligt fenomen här.

Man skulle kunna ha fullt upp varje dag utan att ens lyfta en penna eller öppna en bok.

26 augusti 2009

Igår var jag i Stockholm och hälsade på Zabina. Det fina vädret inbjöd till promenad på "baksidan" av Södermalm, Årstaviken för att vara exakt. Mysigt! Vad bortskämd man blir med cyklar, plan mark och tåg här i "söder".

Idag har jag städat badrummet, handlat, bakat bullar, diskat - allt som en riktig bullmamma skulle gjort som My så snällt skulle/kommer att påpeka ;) Till middag snodde vi ihop lite torsk, räkor och sås i stekpannan till kokt potatis.

Imorgon ska vi på reccekväll på Norrlands nation där vi blir bjudna på middag, gott! (För er som inte är inne i Uppsala studentliv så är recce en förkortning på recentior som kommer från latinet och betyder nybörjare vid universitetet). Uppsala är verkligen en studentstad där gamla traditioner gäller.

Nu ska jag göra mig lite te och äta en bulle!

23 augusti 2009

Så var vi i Uppsala. I helgen har vi packat upp, varit på IKEA samt storhandlat mat. Vi tackar mamma och pappa för allting i helgen, utan dem hade det inte gått så bra!

Imorgon börjar Oscar skolan och jag är ledig en vecka till. Jag är avundsjuk på Oscar som får börja nu (som alla andra också verkar göra här utav de vi känner..) och Oscar är avundsjuk på mig som får vara hemma och komma in i allt och bo in sig. Hade vi varit hemma båda två hade det nog känts rikigt bra! En vecka i en stad där de få man känner har fullt upp hela tiden är väl inte riktigt det allra bästa man kan önska sig!

Imorgon ska jag fördriva tiden med att städa lite, tvätta (så snabbt högen med smutskläder växer!) och köpa lite kurslitteratur.

19 augusti 2009

Alla mina kläder är packade (förrutom de jag ska ha ikväll när vi ska ut med jobbet på avskeds- och avslutningsfest). Nu är det bara småsaker kvar - problemet är att man kommer på mer och mer allt eftersom! Jag kommer aldrig att vara hundra procent klar!!

Igår var jag hos mormor och morfar. De har en stor trädgård med alla möjliga bär och grönsaker. Jag plockade krusbär, rabarber och hagtorn, dessutom skickade mormor med mig morötter, potatis och lingonsylt (katastof att ha köpt lingonsylt i kylskåpet i Uppsala). Så nu kan jag njuta av riktig lingonsylt, goda pajer och krämer i höst.


Nog med packandet för idag. Nu ska jag laga mat, duscha och ladda inför ikväll!

16 augusti 2009

Jag borde packat för länge sedan, men från min synvinkel har jag inte haft tid. Från mammas synvinkel har jag bara gjort andra saker, säg mindre nödvändiga saker.

Idag med hjälp av mamma tog jag tag i det jag skjutit på så länge, just packningen. Jag har nu insett varför jag lagt det framför mig hela tiden, det är så jobbigt och tråkigt. Speciellt när man inte vet riktigt var man ska börja av alla tusen saker och vad man ska välja av alla dessa tusen saker och sist men inte minst hur man ska packa ner allt på smartaste sett. Tur jag har min mamma!

Så nu är i alla fall tre banankartonger och lite påsar packade. På fredag bär det av.

14 augusti 2009

Dålig blogguppdatering i brist på tid. Om en vecka flyttar vi. Jag jobbar min sista dag på måndag. Då är det dags att sätta igång med packningen! Idag lämnades nycklarna över till Oscars släkt i Uppsala, så nu är den "vår".

Ikväll är det kräftskiva och imorgon logfest. På ondag ska jag på avskedsfest med jobbet på O'learys. Mycket på gång, och lite tid!Skagsudde för en och en halv vecka sedan när jag, mamma och pappa var ut med båten.

6 augusti 2009

Jag är trött. I natt sov jag hos Oscar. Han gick i sömnen två gånger och resten av natten låg han och kliade samt vred sig av värmen. Men när jag skulle kliva upp halv sju då sov han minnsan. Jag var en snäll flickvän och väckte honom inte ens för att säga hejdå.

Jag har fått brev idag! Från mina barn i England! Åh, vad jag saknar dem! (James and Jessica, if you read this. You've made my day. I miss you a lot! Take care! Love you xx)

Jag fick även ett brev från adressändringen. Nu är det officiellt klart. Från och med den 21:a augusti är vår adress Uppsala.
 

3 augusti 2009

För första gången på länge har jag och Oscar varit ledig "nästan" en hel helg tillsammans. I fredagskväll var jag ut med jobbet på O'learys. Cheferna bjöd på mat och dryck. Helt klart en av de bästa utekvällarna på länge. Oscar agerade chaufför i början av kvällen och efter vår middag slöt han upp för en riktigt härlig utekväll! En kväll i ICA anda som förhoppningsvis kan upprepas!

I lördags regnade det så vi tog en lång sovmorgon. På kvällen åkte vi hem till mig för middag. Söndagen tillbringade vi till havs och på Ulvön. Mamma och pappa bjöd på skärgårdbuffé på Ulvöhotell.

Idag var det finväder och jag slutade tidigt. Så jag och Oscar möttes upp för en timme i hamnen och lite glassätande innan Oscar skulle på jobbet.

Det märks att det börjar bli höst. Kvällarna blir allt mörkare!

RSS 2.0