31 december 2009

2009 har varit ett bra år. Några månader i England, några månader på ICA hemma i Övik, en mysig semester på Öland och några månader i Uppsala. Dock kunde året fått avslutas på ett bättre sätt. Oscars mormor gick bort igår. Hon hade i alla fall det väldigt bra in i det sista.

På lördag åker vi ned till Uppsala och flyttar! Planeringen har börjat.

I tisdags hoppade jag in på ICA i några timmar. Det var skoj att jobba och träffa alla gamla kunder och arbetskompisar igen. Härlig stämning så här inför nyår.

Gott Nytt År!

28 december 2009

Lovet börjar sakta krypa mot sitt slut. Julklapparna är öppnade och vänner sedda (även om alla inte hunnits med än..) och några man vill se igen! På lördag åker vi ned till Uppsala igen, och då till den nya lägenheten! Ikväll har jag och pappa klätt om våra köksstolar, så nu är det bara för mig att färdigställa de tre tavlorna också :) Fast pappa måste köpa mer häftklamrar så länge. (eller nitar som Hanna skulle säga)

Nu ska vi se på film!

21 december 2009

Imorgon bär det av till Övik! Allt är packat och klart. Oscar är iväg på välförtjänt tentafest och jag ska dricka lite glögg och äta Tom&Jerry kex.

19 december 2009

Om tre dagar är vi hemma i Övik! Och om fyra dagar är det julafton!

På måndag har vi våra två sista föreläsningar på den här kursen. Många har redan åkt hem och hoppar de sista föreläsningarna, men Oscar har ju ändå tenta på måndag och sedan borde vi flyttpacka lite så vi stannar här tills sista stund.

Julkänslan har inte riktigt infunnit sig än. Kanske är det för att alla julklappar ännu inte är inhandlade och att vi inte är hemma i Övik än. Men vi har ändå haft turen att få känna på både snö och kyla de senaste dagarna här i Uppsala. Så vinterkänslan har i alla fall hunnit infinna sig!

Idag köpte jag ett par vinterskor - vilket inte rikigt var planerat om man ser till de pengar som är kvar på bankkontot. Fast Oscar sa att jag kunde se det som en julklapp till mig själv, vilket jag nog gör. Hösten har gått så himla snabbt, och jag är riktigt nöjd med mina prestationer så jag förtjänar ett par varma, underbara och mysiga vinterskor. Trots att de var dyra...

Nu ska jag ned och hämta tvätten. Sex maskiner blev det! Spännande och se hur vi ska få plats med allt. Det blir till att torktumla en massa.

13 december 2009

Här kommer efterfrågade bilder från lägenheten och speciellt vår nya soffa!


Vardagsrummet med lite möbler.


Soffan!


Och mina lila gardiner i köket! (ej strukna och uppsydda)

9 december 2009

Soffan är på plats, sängarna finns stående i sovrummet och ska bara monteras på plats. Nu är det bara egentligen vi som fattas i vår nya lägenhet. Och lite fix med mamma och pappas hjälp!

Att få Jysk leveransen var också en upplevelse. För det första var det en jätte otrevlig människa som ringde mig och bad mig på fem sekunder säga vilken dag som passade bäst för leveransen. När jag lagt på insåg jag att det passade bättre på tisdagen än måndagen för då var Oscar ledig och kunde hjälpa till att bära (för det ingick ingen bärhjälp i frakten). Jag ringde upp max fem minuter senare och då var det tydligen försent att ändra, för han kunde inte ringa till Jetpack och boka om. Dessutom så kunde han inte säga när de skulle komma vilket innebar allt mellan 10-19 och han kunde inte heller skriva upp på ordern att de skulle ringa 20 minuter innan så jag hann ta mig till lägenheten - vilket IKEA gjorde.

När väl leveransen kom saknades en av de extra sängar vi betalat för. Och - när jag då ringde Jysk visade det sig att det var den otrevliga människan som packat vår order med. Han svar var "Oj, skulle ni ha två..".

Han bad oss komma till Jysk och hämta den andra sängen och så skulle de kompensera för det. Det resulterade i ett sängöverkast till vår nya säng för 690 kronor! (Leveransen kostade 500:-). Låt oss säga att Jysk förlorade 690 kronor och en kund på sin otrevliga anställde.

5 december 2009

Jag har skrivit min önskelista och postat den till tomten. Så här såg den ut.

1. En liten bärbar dator (Asus Eee PC 11,6" Svart 2GB Ram, W7 Home)
Klicka här -> Asus Eee så kommer den upp.

2. En bärbar hemtelefon. (En bra julklapp för min bror att köpa ;))

3. Skrivbordsunderlägg till de nya skrivborden. Helst med världen på.

4. Roliga/nödvändiga/praktiska saker till lägenheten. Bl a Londontavlan på IKEA (se här), den här trippel serien av tavlor (se här) eller andra svart/vita tavlor från IKEA. Presentkort på IKEA låter som en bra idé.

5. En tapetserar helg med mamma och pappa.

4 december 2009

Det börjar ta sig i lägenheten. I förrgår var jag där ett antal timmar och skruvade ihop en hel del möbler. Imorgon kväll ska jag och Oscar dit för att försöka få ihop det sista möblerna innan sängen och soffan kommer på måndag! Det blir så bra! Lägger upp bilder när soffan och sängen anlänt.

1 december 2009

Vår lördag resulterade i säng, soffa, skrivbord, tv-bänk, hyllor, fåtölj, soffbord, skrivbordsstol, skrivbordslampa, bokhylla, sängram, sängbord och mycket mer. En hel del pengar försvann, men vi är riktigt nöjda. Nu väntar vi bara på hemleveranserna. IKEA kommer idag men Jysk (där vi köpte säng och soffa) dröjer nog någon vecka då varorna inte fanns i lager. Jag vill flytta nu! (Och jag vill att pappa och mamma ska komma hit och tapetsera sovrummet åt oss.)


RSS 2.0