29 juni 2009

Min elva och en halv timmars arbetsdag är äntligen över. Den gick faktiskt ovanligt fort. Fast mycket berodde nog på att det nästan inte alls blev någon kassa för mig och istället mycket frukt med Åsa (vilket innebär tempo - men det är riktigt kul).

Imorgon har jag middagsdejt med Oscar (jag slutar halv fyra och han börjar jobba klockan sex). Så går vi om varandra nu i två veckor. Och sen har vi semester!!

Nu ska jag tydligen hänga tvätt med mamma!

28 juni 2009

Idag har jag och Oscar tillbringat dagen nere på bryggan där det i alla fall fläktade lite. Vi badade och tog oss en rejäl simtur. 18 grader i vattnet, äntligen är sommaren här! Oscar somnade i solen och jag läste ut min braiga bok Det nakna hjärtat av Lisa Tucker.

Imorgon ska jag jobba 6.30-18.00, yippie! (Om två veckor åker jag och Oscar till Öland i en vecka. Vi längtar så vi håller på att spricka efter semester och ledig tid tillsammans (som varar i mer än 12 timmar).)

25 juni 2009

Efter tre långa dagar med jobb hade jag mig en välförtjänt ledig dag idag. Solen sken och inga moln skymtade på hela dagen.

Väckte Oscar klockan nio. Höll han sällskap vid frukosten och hoppades på att själv kvickna till och få lite energi (helt slut när väckarklockan ringde, min lediga dag var helt klart behövlig). Men så fort Oscar gett mig hejdå puss så la jag mig i sängen och somnade direkt. Klockan halv tolv vaknade jag igen, som en ny människa kändes det som. Då var det bryggan som gällde för hela slanten!


Så här såg det ut från mitt fönster när jag drog upp persiennerna. Riktigt inbjudande!


Men först frukost i skuggan på altanen.


Här satt jag sedan hela eftermiddagen och njöt.


Vattnet och den lilla vind som fanns (havsbris) svalkade skönt i solen.


Jag älskar att bo vid havet!

Jag var nog ute liiite för länge idag. Tur att jag ska jobba imorgon och på lördag. Jag hade nog ändå inte kunnat njuta av solen så länge med min röda kropp ;) Havet tar på!

21 juni 2009

Ännu en helg som flugit förbi! I fredags var jag och Oscar bjudna till Oscars jobbarkompis Bea. Vi tog med Johan (Oscars bror) och anlände redan vid tre på eftermiddagen. Där bjöds det på grillning, musik, dans och massa skratt!

Jag har inte många bilder från den kvällen. Här kommer de få jag har.


Bra inledning på midsommarfesten..eller?


Men, de repade sig ganska snabbt.


Lite mys..


Tack Bea för en jätte trevlig kväll!


På midsommardagen begav vi oss traditionsenligt till Movattnet och den årliga släkutflykten. På kvällen blev det fiske vid Metatjärn, grillning och lite pilkastande innan vi avslutade med film hos Jonny (en av Oscars 15 kusiner) och hans sambo Jossan.

Bilder från midsommardagen.


Men innan vi dess körde jag och Hampus (Oscars 20:e kusinbarn) traktor, bytte däck på grävaren, klippte gräs och begravde kottar i sandlådan.


Oscar kastar lite.


Johan var också med och fiskade.


Östen. Oscars pappa är den mest inbitna fiskaren av oss alla. Men inte ens han fick en fisk. Tur att jag inte fiskade, då hade jag blivit riktigt besviken! Jag som aldrig får fisk oavett som alla andra får fisk skulle aldrig fått fisk en kväll som denna.


Oscars lina trasslade sig och Oscar kämpade med att trassla ut den.


Myggsprejen var välbehövlig!


Jag vid Metatjärn, redo för korv- och marshmallowsgrillning.


Hampus kämpade på med sitt metspö.


Men det blev ingen fisk för Hampus heller.


Vi fick även testa farbror Sörens nya fyrhjuling.


Nästan lika kul som att hoppa fallskärm!


Pilkastning!


Spänningen var hög..


..och det slutade med vinst till Johan!

17 juni 2009

Blondinbella i alla ära. Hon befinner sig nu i Övik (eller "Övik stad" som hon uttrycker sig) och kommer, som det går att utläsa på hennes blogg, att vara här i två veckor. Hon har redan, på en dag (!) uppmärksammat uttryck som vi Öviksbor (?) tydligen använder när vi talar. Jag ska ge er exempel.


"..och åka ner till “byn” som man säger här uppe, alltså Öviks lilla stad"

"Åka ner till byn?" Jag har aldrig under mina 20 år i Övik hört någon använda det uttrycket. Har Blondinbella hört talas om uttrycket åka "in till stan"?


"..inte inte riktigt bikiniväder så vi åkte sedan till Öviks stad och gick och lunchade"

Åkte till Öviks stad? Säger hon också "åkte in till Stockholms stad, Uppsalas stad, Göteborgs stad, Malmös stad.."?


"Nu ska vi äta “kvällsfika” som dom säger här uppe."

Vad heter kvällsfika i Stockholm då?

14 juni 2009

Första arbetsveckan avklarad. Fast nu är jag ledig en vecka igen ;)

I fredags var jag, Oscar, Mattias, Zabina, Karin Källström och Tor hos Mattias för lite förfestande. Några timmar senare tog vi taxi till stan. Till allas förvåning kom vi alla in på O'learys (20-års gräns) då både jag och Mattias inte fyllt än. Väl inne träffade vi många gamla klasskompisar som kommit tillbaka till Övik för sommaren. Och andra gamla kompisar för den delen med! Det var lätt en av de roligaste utekvällarna på länge! Helt plötsligt var klockan två och vi drog till Bruger King. Kvällen gick helt klart för snabbt!

Igår kväll var jag fotoassistent tillsammans med Kamilla åt Jonas Forsberg som fotade på balen. Riktigt kul att få se alla uppklädda studenter. Klänningarna, håruppsättningarna och killarnas kostymer.

Idag ska jag baka bullar med mamma.

10 juni 2009

Här kommer filmen på mitt fallskärmshopp! Njut av mitt hopp på 3500 meters höjd. Fritt fall 1500 meter i en hastighet på 200 km/h (vilket motsvarar ca 40 sekunders fritt fall). Foto och redigering: Fredrik Eklund.

9 juni 2009

Skatteåterbäring idag!
 
Igår kväll sov jag hos Oscar (det känns som om det var evigheter sen sist, han jobbar jämnt.. ;)). På kvällen cyklade vi till stan tillsammans med Oscars bror och Jocke. Vi tog en fika på UH, och självklart en sväng på Burger King innan vi cyklade hemåt igen.


I helgen ser det ut som om både Zabina och Mattias har pallrat sig hemåt. Det ska vi allt fira! Eller hur?


7 juni 2009

I min ägo finns nu filmen från fallskärmshoppningen! Hur coolt som helst!

Jag ska försöka lägga upp den här senare!

6 juni 2009

Imorgon går Sverige till val. Val till Europaparlamentet. Ett val som i alla länder har lågt valdeltagande. I Sverige verkar det också ha blivit en trend att förtidsrösta. Vad är den stora poängen med det (om det nu inte är så att man inte är hemma dvs..)?

Det låga valdeltagandet beror troligtvis till stor del på att Europaparlamentet känns så avlägset för den vanliga svensken. Vi har inte riktigt koll på vad Europaparlamentet egentligen beslutar, vilken makt de egentligen har. Antagligen vet vi knappt nu vem som sitter på de svenska mandaten, hur många ledamöter Europaparlamentet består av, kanske inte ens vem som är talman för Europaparlamentet.

Jag vet inte alls mycket om Europaparlamentet. Och det gör det himlans svårt att veta hur och på vem jag ska rösta imorgon. Men jag tror att jag bestämt mig.

4 juni 2009

Idag har mamma ledigdag så jag får sällskap hemma. Fast på eftermiddagen ska vi in till stan och strosa lite.

Imorgon är det jobb för hela slanten. Nu börjar allvaret. Det är dags för Sofia att skärpa till sig och ta sig ur sin lathet. Nästa vecka bjuder dessutom på två halv sju dagar, precis som alla andra veckor hela sommaren. Det är bara att börja vänja sig.

2 juni 2009

Självklart håller jag mig som vanligt uppdaterad på livet i England. Livet som fortsatt utan mig.

Ur My's resedagbok:
"dom river upp hela vÅrt kÖksgolv/tvÄttstuge/toalettgolv, det luktar avlopp i hela huset och jag har flytt ut i trÄdgÅrden med en flaska vatten och min bikini. MEN, jag Är iallafall en kÄmpe, och jag kan klara precis vad jag vill - ibland Är jag sÅ jÄvla envis."

Idag är en sådan dag då jag verkligen vill tillbaka till England. Livet var så enkelt och bekymmersfritt där. Där hade eller (egentligen har) jag underbara vänner som jag saknar otroligt mycket. Och två barn som var helt galet mysiga. Som jag sagt tidigare, det är två helt olika liv och jag hade gärna levt dem båda! Nu har jag varit i Sverige i tre månader och jag är uttråkad. Jag vill tillbaka till England. Till My, Malin, Johanna, James och Jessica. När jag hade gjort mina sex månader i England kände jag mig klar, då ville jag till Sverige - tillbaka till verkligheten. Men nu är jag redan less på "verkligheten". Ge mig en månad i England, och jag skulle njuta. Jag skulle ta tillvara på varje sekund.

Idag är en sådan dag jag vill ha allt som jag inte kan få. Tänk om man kunde hoppa mellan olika liv när man kände för det.

Jag längtar till Uppsala, då händer det något nytt. Det kanske blir mitt tredje liv.

1 juni 2009

Då var det bestämt, den 21 augusti går flyttlasset till Uppsala. Då har vi en vecka på oss att bo in oss i lägenheten och lära känna Uppsala. Det känns riktigt kul! Dessutom blir ju jag och Oscar sambos, och det ska bli riktigt härligt!

RSS 2.0