27 november 2009

Imorgon åker jag och Oscar till IKEA för att handla möbler så vi har något att fylla vår nya lägenhet med :) En två sidor lång inköpslista väntar på att bli avprickad. Jag vill flytta nu!

23 november 2009

Idag fick vi nycklarna till lägenheten! Så nu är den vår! Här kommer lite bilder från den tomma lägenheten som snart ska fyllas med möbler =)


Sovrum från hallen sett.Vårt sovrum med balkong.


Badrummet. Lägg märke till den dumma placeringen av handukstorken.


En till på badrummet.


Vardagsrummet från hallen sett.


En till på vardagsrummet.


Köket från hallen sett.


Köket från fönstret.


Hallen från vardagsrummet. Ytterdörr till vänster, badrum rakt fram, sovrum till höger direkt efter badrummet och sedan köket närmast till höger.


Hallen från badrummet och sovrummet. Kök till vänster och vardagsrum rakt fram.

13 november 2009

Har officiellt ett förstahandskontrakt på en HSB lägenhet tillsammans med Oscar. Inflyttning: 1:a december.

Fredag den 13:e är inte så dum ändå.

12 november 2009

Att ha ett "We miss you a lot" brev i brevlådan från mina engelska barn när jag kom hem idag var inte så dumt. Efter en dag med studerande 9-17 var det mycket välkomnande. James skrev om sin nya lillasyster Sophie "She is cute but noisy". Söt!

I helgen kommer mamma och pappa. Det ska bli riktigt mysigt.

10 november 2009

De sista poängen är utdelade i vår första kurs så nu är den avslutad och redan glömd ;)

Vi kämpar på med våra ekonomiska mattekunskaper, våra föreläsare har hopp om att alla vi 400 ekonomstudenter ska ta och bli revisorer. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig typ redovisningskonsult eller liknande.

Idag vaccinerade jag mig mot svininfluensa och Oscar gjorde det igår. Vi går båda med ömma armar och Oscar drömmde konstigt i natt (mer än vanligt.. =)) så jag inväntar min första natt och ser vilka biverkningar som bestämmer sig för att slå in. Helt sjuka långa köer här i Uppsala. Imorse bestämde vi oss (några tjejkompisar och jag) för att börja köa klockan åtta utanför en mottagning som delade ut 350 vaccin per dag med start klockan nio. Vi kom inte ens halvvägs i kön innan vaccinet var slut. Det visade sig att en av de som köat varit där redan klockan sju och kommit som 352:a, surt!

I alla fall, vi cyklade då till en annan vaccinationscentral som ligger lite utanför själva centrum och kom dit två timmar innan de skulle öppna. Vi var då typ tjugonde i kö. Så vi satte oss ned och hann äta vår medköpta sallad i fem minuter innan de meddelade att de öppnade en och en halvtimme tidigare. Så på 45 minuter hade vi köat, fått vårt vaccin och ätit mariekex. Det kallar vi bra service!

6 november 2009

Ny kurs innebär nya tag och en ny motivation (försöker i alla fall ;)). Vi har börjat med redovisning och finansiering. Kul med lite mer praktiskt räknande än att bara läsa böcker.

Igår var det tjejkväll på stan. Så vi var några tjejer som cyklade ned och shoppade lite samt avslutade kvällen med en stor kopp te och kladdkaka på ett av de mysigaste caféerna i Uppsala.

Ikväll blir det idolmys och tacos. Det har regnat i flera dagar nu, så det enda man vill göra är att krypa ned under täcket och titta på film.

RSS 2.0