30 september 2009

Sverige är litet! En av våra seminarieuppgifter bestod av att hitta information om Outsourcing (privatisering) av sjukvård i Sverige. Av en ren slump hittade jag en artikel om Fränsta Vårdcentral utanför Ånge som hade privatiserats. Så jag ringde dit och blev kopplade till enhetschefen där. Idag när vi får tillbaka seminariearbetet av vår lärare (som är från Skåne) har hon lämnat en kommentar intill där vi refererat till enhetschefen "han är trevlig". Då visade det sig att vår lärares man och enhetschefens fru varit kurskompisar. Hur stor är den chansen? Som sagt, Sverige är litet!

Annars har det inte hänt så mycket. Kylan har också nått Uppsala. Idag och igår var det mössa och vantar som gällde när vi cyklade till skolan.

Igår hade vi brandövning, vilket var väldigt ostrukturerat och inte alls likt det man är van vid (kanske för att alla också såg det som en brandövning och ingen kände brandlukt..) Men vi hade ingen samlingsplats och alla stod närmast dörrarna så man fick nästan klämma sig ut.

Ikväll ska jag på bio (Flickan som lekte med elden) med mina klasskompisar. Det ska bli kul!
Nu har kylan också nått Uppsala. Idag och igår var det mössa och vantar som gällde när vi cyklade till skolan.

Igår hade vi brandövning, vilket var väldigt ostrukturerat och inte alls likt det man är van vid (kanske för att alla också såg det som en brandövning och ingen kände brandlukt..) Men vi hade ingen samlingsplats och alla stod närmast dörrarna så man fick nästan klämma sig ut.

27 september 2009

Så var man tillbaka i verkligheten. Mamma och pappa var här i helgen och vi hade en mysig helg tillsammans! Jag längtar tills jag åker hem om (bara!) två och en halv vecka. Men innan dess är det mycket på schemat. Tenta plugg, seminarieuppgift x2, nollegasq (nolle-fin-sittning), tenta och Oscars föräldrar som kommer på besök.

Dags att ta tag i verkligheten! Middag och plugg står överst på listan.

24 september 2009

Idag har jag haft mitt körkort i precis två år. Viket betyder att min prövotid är förbi, och jag har fortfarande körkortet i min ägo. Jga körde dessutom på fel sida i ett halvår - får inte glömmas!

Om ni inte redan listat ut det består min vardag av pluggande. Det är det jag gör nu (borde göra).

Imorgon kommer mamma och pappa ned för att hälsa på. Jag har verkligen längtat efter det! Det ska bli riktigt kul.

19 september 2009

Reccegasken igår kväll var riktigt rolig! Här kommer bilder så ni får se hur fina vi var.


Hemma, precis klara.


Caroline och Viktor.


Jag och Caroline, precis påväg.


Caroline och Viktor vid bordet.


Jag och Oscar vid våra platser.


De tre på "konferensen", vilket innebär 10 minuters bensträckare  och kisspaus efter varmrätten för att man inte ska springa hela tiden.


Alla fyra.


Oscar, riktigt snygg i kostym!

17 september 2009

Tentan är över (för denna gång). Om redan tre veckor har vi nästa! Och seminarieuppgifter som bara ligger på rad och väntar vilket innebär att det inte blir någon vila här inte. Men jag tar ändå och unnar mig lite frihet i några dagar!

Igår kväll hade vi nolling vilket innebar som jag nämnde tidigare, Sensation White. Alla var vitklädda och vi hade super kul, alla såg det ju som tentafest mer än nollefest! 150 ekonomstudenter och alla faddrar samt generaler, så vi var en del.

Imorse hade vi tvättid (vi har inte tvättat på två veckor, så både jag och Oscar började få slut på sockar och underkläder..) så det var bara att kliva upp. Nu ska jag snart iväg och handla, även kylskåpet är ganska tomt då jag har en sambo som lever på mjölk! Willys är bra här i Uppsala, de har MILKO produkter och till billigare pris än Arla som egentligen gäller här. Det är konstigt, med tanke på transporter och liknande.

I eftermiddag kommer Zabina upp från Stockholm och vi ska träffa Caroline för mys på stan med middag och shopping inför vår reccegask imorgon på nationen.


Har jag nämt att min au-pair familj fått sitt tredje barn nu. Och hon ska heta Sophie! (Jag vill inbilla mig att jag haft lite inflytande där.. ;)) Hittade ett typiskt svenskt kort att skicka.

Är det inte klockrent? Det kommer att slå alla engelska tråkiga kort ;) (trots att jag måste översätta..)

13 september 2009

På tisdag har jag pluggat i två veckor (det känns som två månader). Vi har hunnit läsa fem artiklar på 20 sidor var, två engelska böcker på 250 sidor var och haft två seminarium med tillhörande grupparbeten. Tempot är inte nådigt!

På onsdag har vi tenta, så varför jag inte uppdaterat är för att det inte känns som om jag har ett liv, eller rättare sagt jag hinner inte ha ett liv. Här pluggar vi, äter och sover. (Och har nollning så klart.. men jag åkte på förkylning förra veckan med feber så jag missade några grejer där).

På onsdag eftermiddag ska jag i alla fall ta tag i mitt liv. Då ska det städas, tvättas och umgås med Caroline på stan för att sedan på kvällen möta mina klasskompisar för "Sensation White" (en av våra nollningsevent). Alla ska vara vitklädda och det är någon slags lasershow. Coolt!

På fredagkväll ska jag, Oscar, Caroline och Viktor på reccegask på Norrlands Nation (finare sittning för oss som börjat på universitet)! Jag har inhandlat en knälång klänning, nu saknas bara sjal och strumpbyxor. Oscar har köpt skor - han kom inte undan längre.

Dags för film innan vi ska sova! (Ps. Vi lever i alla fall!)

1 september 2009

Första dagen på Uppsala Universitet. (Fast lektionerna drar igång imorgon.) Idag fick vi träffa våra faddergrupper och införskaffa lite nollningskläder. Vårt tema på nollningen är Festivalfighten. Min grupp representerar Oktoberfesten (Tyskland). Jag tror det kommer bli riktigt kul!

Nu ska jag bege mig iväg på nollningsmöte. Bjuder på bilder av oss båda (så ni ser att vi lever)!


Nu, påväg på nollning!


Oscar, har nollats!

RSS 2.0