28 mars 2010

En underbar helg går mot sitt slut. Och sängen väntar inom kort. En liten summering av helgen kommer nedan.

Anders anlände till Uppsala, Oscar lämnade Uppsala. Fredagen bjöd enbart på hemmamys och god glass. Lördagen tillbringades på stan där vi stötte på ett antal kända ansikten. Kvällen blev en spontan utgång som slutade hemma hos Thomas. Mycket trevligt! Sommartiden kom, en timme försvann och snart var klockan två och Anders buss mot Övik lämnade Uppsala.

Tack för en oförglömlig helg Anders!

Efter att ha sagt hejdå till Anders skyndade jag mig hem för en mysig picknick/skogstur i Hågadalen tillsammans med Mimmi, Hanna, Herman, Thomas och Elin. Här kommer några bilder.


Hanna och Herman.


Mimmi och jag traskade på och kom hem med BLÖTA skor.


Dags för fikapaus.


Thomas och Elin koncentrerar sig på kaffet.


Och Herman stod för den varma chokladen.

Kvällen avslutades med god fiskgratäng, glass och chokladsås tillsammans med Mimmi.

Imorgon drar pluggningen igång igen (trots att min kropp tagit påsklov för ett antal dagar sedan..)

25 mars 2010

Igår hade jag och Oscar en riktig storstädardag. Lägenheten blev dammsugen, dammtorkad, alla golv torkade, avloppen rensade, badrummskaklet skrubbat, badkar och resten av badrum städat så det glänste, samt att vi hann med att tvätta. Det känns riktigt skönt att det är gjort!

Imorgon åker Oscar till Övik och sen direkt till fjälls. Och jag är sååå avundsjuk! Jag försöker att inte tänka på det. Fast jag får besök istället. Anders kommer ned i helgen! Det ska bli kul att få visa honom Uppsala och hur vi bor här :) För det här är ju vårt liv nu. Vilket jag trivs riktigt bra med.

Idag ska jag och tjejerna ha filmdag. (Ingen kommentar på detta nu pappa..) Vi tar en riktigt lugn dag innan Handelsrätten drar igång på allvar.

23 mars 2010

Statistik för ekonomer A8 är officiellt ett minne blott nu. Tentan är gjort och jag känner mig nöjd, förrutom en liten blackout där på en fråga tyvärr. Jag och tjejerna (Hanna, Mimmi och Sahar) firade med relaxmys på Fyrishov ikväll. Och det var även en födelsedagspresent till Sahar som fyllde 28 i söndags! Otroligt skönt hade vi. Detta kommer med stor sannolikhet att göras om!

Dock brann min hårtork upp, eller den snarare smälte. Och jag var ju jätte nöjd med den. Fast den var ju ett antal år. Men jag har letat upp samma modell och funnit den på Elgiganten. Den ska i alla fall finnas i butik här i Uppsala enligt hemsidan så imorgon blir det ett besök på Elgiganten!



Även kurslitteraturen inhandlades idag. 1400 kronor för en kurs. Det är mycket pengar. Men det ska kosta att lära sig slå i lagboken tydligen. Handelsrätten börjar imorgon klockan tio. Ingen ro här inte.

21 mars 2010

I Uppsala kräksnöar det och temperaturen ligger på ca 0.8 minusgrader. I Övik skiner solen och enligt rykten är det helt underbart väder. Jag hoppas det håller i sig till påsk.

Igår kväll tog jag och Oscar paus i all pluggning och tog cyklarna hem till Hanna och Herman för spelkväll och tacos. Dessutom hade Hanna lagat en underbar äppelpaj! Vi spelade "snabbalfapet", det kan jag verkligen rekomendera!

Enkelt så använder man sig bara av bokstäverna (brickorna) i spelet och sedan tar man ett bestämt antal brickor försöker bygga ihop dem till ett eller flera ord som precis som i vanlig alfapet måste sitta ihop. När man är klar ropar man klar och alla får då ta nya brickor och fortsätta. När alla brickor är slut, och någon har lyckats komma på ord på de bokstäver de har och bundit ihop dem så ropar man färdig och de andra spelarna räknar då poängen på de brickor som man ännu inte hunnit få med till något ord. Den spelare med högst poäng förlorar när man räknat ihop antal omgångar. Jätte kul variant av alfapet!

På tisdag är det tentadag och sen är det lov om lite mer än en vecka! Jädrans Oscar som har lov i två veckor och dessutom åker till fjällen!

17 mars 2010

Dagens lärdom: stoppa inte fingrarna i ett proppskåp.



Ett hål in och ett hål ut för strömmen på varje finger.




Och det kan även konstateras att bränd Oscar luktar illa!

15 mars 2010

Bilder från Åre och Hornön helgen som varit.


Mamma och pappa i liftkön.


Det var en hel del folk då högzonen inte var öppen pga avisning av alla liftar.


Det snöade!


Isen hemma hos oss!


Helt underbart väder, det resulterade i lite mer än en mil på isen.


Mamma och pappa med Nötbolandet i bakgrunden.


Mamma och jag.


Det blåste lite när vi rundade en av uddarna på Burön.


Pappa och jag.

14 mars 2010

På tåget mot Uppsala efter några dagar i Åre och två dagar hemma i Övik. Idag var mamma, pappa och jag ute på isen och gick lite drygt en mil i solen. Det känns i kroppen att man varit ute, så där härligt trött. Bilder kommer lite senare när jag har packat upp kamera och kamersladd!

Igår åkte jag förbi Anders en sväng, handlade med mamma, svängde föbi mormor och morfar som varit i Cypern i två månader. De blev jätte glada! Bland det bästa var dock att äntligen få träffa Pernilla igen och se deras hus som hon och Daniel köpt! Jag hoppas verkligen att vår tänkta lilla plan blir av!

Åre går att sammanfatta med ett ord härligt! Sådan otroligt skön känsla att få lämna plugget för några dagar och bara slänga sig utför backarna. Vädret var inte det bästa man kan ha, men jag klagar verkligen inte. Vi hade lite snöbyar omväxlande med sol. Lite lätt snöpuder i backan är kul! Stackars pappa fick åka hela fredagen, från öppning till stängning. Jag ville inte missa många skidåkningsminuter den enda dagen jag hade turen att få stå på skidor så då var pappa tvungen att följa med :) Men jag tror han njöt han med. Och mamma med så klart, men hon åkte bara på förmiddagen.

Nu väntar en intensiv tentavecka innan jag åter beger mig norrut!


9 mars 2010

"Dagen före dopparedagen". Så skulle man kunna beskriva min längtan efter Åre! Och som det ser ut nu (smhi, ändra inte er prognos!) så kommer det bli halvklart och inte för mycket vind på fredag vilket kan betyda att alla liftar är öppna. Det vore underbart! Åre får inte visa sin bästa sida om högzonen är avstängd, så jag håller alla mina tummar och fingrar på att högzonen är öppen på fredag!

Nu är det läggdags så vi orkar upp imorgon!

7 mars 2010

Jag bjuder på lite blandade bilder från min tid i Uppsala.

Först ut är födelsedagskalaset igår kväll.


Mimmi och Sahar.





Hanna bjöd på egenbakade pitabröd, kyckling och en massa tillbehör.


Hanna och jag.


Sahar




Och nu lite blandat som jag hittat (tagit) av Hanna.


Ekonomgask.


Jag på gask.


Sittning på Norrlands Nation.


Hanna och jag på sittning.


Hemma hos Hanna på "lilla julaftons" mys.

6 mars 2010

Jag försöker att inte tänka på det underbara vädret ute. Jag försöker också att låta bli att tänka på att min familj åker till Åre, jag vill också åka nu. Men jag får ge mig till tåls till torsdag!

Idag är det pluggning och matlagning som står på schemat. Det lutar åt en stor tacopaj som det kan bli lite matlådor av. Och ikväll ska jag på födelsedagskalas, det ska bli riktigt kul!

4 mars 2010

Det vankas bröllop! Jonny (Oscars kusin) och Josefine ska gifta sig sista juli. En super fin inbjudan kom med posten idag. Se nedan. (Lånat bilden av Josefine.)



Kul med bröllop! Och grattis till er!

1 mars 2010

Ute snöar och blåser det för fullt. Nästan lite fjällskänsla över det hela. Fast det är nog bara inbillning då jag gått och drömt om fjällen de två senaste veckorna. Jag är avundsjuk på mamma, pappa och Johan som ska en hel vecka till Åre (där jag ändå får tillbringa åtminstone en dag), och ännu mer avundsjuk är jag på Oscar och hans familj som åker till fjällen över påsk. Jag hade gått över eld och vatten för att kunna följa med!

Nedan kommer bilder på vår nya diskmaskin (som jag hoppas kunna göra er lite avundsjuka med) och även vårt invigda sängöverkast som jag lyckades få av Jysk.








RSS 2.0