26 maj 2010

8 dagar till sommarlov!

Idag pratade jag med min chef på Swedbank. Jag jobbar 100 %. Och min sista arbetsvecka är vecka 32. Jag kommer att börja 9.30 varje dag! Slutar mellan 17 och 18.30 varje dag. Lyxiga tider om man jämför med ICA då jag började 6.30 nästan varje dag. Nu kommer kvällarna inte bara gå till att sova. Dessutom får man lunchersättning på Swedbank. 35 kronor varje dag! Det är nice :)

Annars är allt bra. Förrutom att jag har jätte ont i min tå! En nagelflisa som säkert tränger in i hörnet på tån. Imorse när jag vaknade kände jag att det ömmade när jag gick på tån, försökte se om jag hittade någon flisa eller vass kant innan det började göra allt för ont. Men jag hittade inget! Och nu har jag så ont att jag inte ens kan gå på tån. Och det dunkar hur mycket som helst. Det är nu man skulle haft pappa! Han hade bara stuckit in en sax och hittat den lilla vassa kanten som måste finnas någonstans och bara klippt bort den. Oscar kan inte, mamma brukar inte heller vara så duktig. Kan man be pappa ta sig ned och fixa min tå lite snabbt? Han är ju faktiskt ledig i veckan..! Annars får jag leva på foppatofflor tills nästa helg när de kommer ned...

23 maj 2010

Tiden bara rusar förbi! Förra helgen var jätte lyckad, med mat på O'learys och sedan lite häng på Norrlands.

Imorgon har Oscar sin första av de tre sista tentorna. Och jag har tänkt börja mitt tentaplugg imorgon. One and a half week to go! Sen är det SOMMARLOV! Och som avslutning - Gröna Lund med tjejorna! Det kan inte bli annat än bra!

Här regnar det och åskar. Riktigt mysigt! Och lite vatten kan allt det gröna behöva! På morgonen har jag städat och plockar undan, så nu klarar vi oss väl fram tills vi åker hem. Då det får bli en rejäl storstädning.

Jag har fått mitt schema för första veckan på Swedbank också. Börjar den 7 juni, och hela den veckan jobbar jag 9-17. Lyxiga tider om man jämför med ICA! Och på onsdagen ska vi sommarjobbare på utbildning i Umeå! Jag längtar till att få börja jobba!

15 maj 2010

Idag är det ingen vanlig dag för det är Sofias namnsdag! Och det "firar" vi med en middag på O'learys! Jag, Oscar, Hanna, Herman, Calle och Mimmi :) Jag är hungrig redan nu, och det är två timmar kvar - men det bådar väl bara gott ;)

24,5 grader i skuggan och solen skiner som bara den. I Uppsala är det dock pluggning för fullt. Jag, Mimmi och Hanna satte oss i alla fall på balkongen i solen och skrev på vårt filosofiska juridiska pm. Och bra blev det!

Om tre veckor, bara tre veckor, packar vi för fullt inför Övik. Och imorgon om tre veckor är vi hemma i Övik för jobb i nästan tre månader! Studenter har ett himla bra sommarlov. 3 juni - 1 september!

Dags för lite uppfräschning inför ikväll!

9 maj 2010

En helt ledig helg för min del - synd att den går alldeles för snabbt! Igår storstädade vi verkligen lägenheten, det tog oss nästan hela dagen. Så nu sover vi i sovrummet igen! Tapeterna blev jätte bra, ljusa och fina. Vi ångrar oss inte alls! Nu är det bara till att fundera på någon väggdekor.

Jag smet ifrån städningen igår på slutet för att gå på stan med Hanna. Det resulterade i en kavaj, två skjortor, sockar, två bh:ar, en t-shirt, ett linne och en sommarjacka. Och inte allt för dyrt heller! Det blev sen middag då Oscar var och pluggade hos några kompisar och inte kom hem förän sju, och då skulle vi handla först.

Idag är det bullbakning som gäller. Degen jäser för fullt just nu. Och även lite strykning står på listan..Det är dags att börja öva upp "strykkunskaperna" från England då det, som det ser ut just nu, kommer att bli skjortor för min del i sommar.

4 maj 2010

Nästa år ska jag också forsränna - i alla fall om jag får bestämma!

Tentaplugg och duggaplugg pågår för fullt i lägenhet Bergman/Ottosson. På fredag är min tenta över (halva kursen gjord) och vi får inte tillgång till andra delen förän på måndag eftermiddag vilket innebär en "påtvingad" ledig helg ;)

Idag har vi även rensat ur sovrummet då målaren kommer och tapetserar imorgon! I sovrummet ekar det tomt och i vardagsrummet är det kaos. Men förhoppningsvis skulle han vara klar efter imorgon! Antar att helgen blir städarhelg efter målaren.. Men det ska bli kul med nya tapeter - trots att de "bara" är ljus beiga. Funderade på en fondvägg - en brun med blommor och resten vita väggar - men vi fegade ur. Och jag tror att hur vi än hade gjort så hade vi ångrat oss. Man kan i alla fall se det som att vi var väldigt snälla mot nästkommande hyresgäster i alla fall. Jag funderar på en väggdekoration för att "piffa" upp en av de ljusa väggarna. Antingen några blommor som går en meter upp från golvlisten, eller en gren med fem fåglar som börjar i hörnet och går en meter utåt mot fönstret. Det kan bli riktigt bra!

Nu är det sovdags, på vardagsrumsgolvet.

Förresten så är jag väldigt avundsjuk på min lillebror som åker på klassresa till Turkiet på fredag! Han som blir brun som en pepparkaka på två timmar i solen kommer vara svart som en neger när han kommer hem om en vecka - lagom till studenten! Jag vill också utomlands..!

1 maj 2010

Bilder från forsränningen igår.

"Captain Hooker and his fellow seamen" är först ut av alla bilder (Oscars båt). Se även filmen på när de välter, klicka här. Oscars båt kommer 10.40 in i filmen.


Här kommer de långt borta.
Fallet närmar sig.
Det ser ut att gå bra.


Men så fastnar de i en ström, och tippar åt ena sidan..


Och för att inte välta tippar de åt andra hållet..


..och välter. Lägg märke till dykarna i höger och vänster bild kant.

Efter andra fallet som de tydligen klarade.
För en av de andra båtarna gick det inte lika bra.


Oscar ramlar av.


"Captain Hooker and his fellow seamen"


Captain Hooker.


Oscar och Calle.

Klicka här för att se några av de övriga 98 båtarna. Många av dem är faktiskt värda att se!

RSS 2.0