26 oktober 2010

En och en halvtimme tills jag får sätta igång och skriva min "efterlängtade" tenta! Klockan sju ikväll är jag klar och imorgon bär det av till Övik! Oscar skrev sista tentan igår, den svåraste och den kändes bra! Himla duktig han är min sambo!

Dags för lite lunch och sen cykla iväg till tentasalen. Det är halt ute, regnet och fukten för den delen har frysit till is. Sa till Oscar igår att han kanske borde ta vinterjackan när vi åker till Övik. Hans svar: det lär ju vara varmare där än här. Och det har han nog rätt i, fukten i Uppsala/Stockholm tränger sig igenom allt och är kallare än kallast.

22 oktober 2010

Mitt inne i tentaperioden, för Oscar tar den slut på måndag och för mig på tisdag. Och på onsdag bär det av till ÖVIK! En lång helg hemma ska bli skönt. Men trist att pappa jobbar.

Att plugga till tentan går bra, och det känns bra inför tisdag. Men ändå känns det som så lite tid. En tenta tar nästan en dag att göra då vi diskuterar alla frågor och det finns två tentor kvar att göra.. (Jag kommer att ha så mycket skrivkramp i handen på tisdagkväll!) Då är det bara måndag över och då vill man ju repetera teorier, kanske göra lite andra räkneuppgifter och även gå tillbaka till tentorna vi gör nu. Och allt det kommer det inte finnas tid för på måndag! Det är alltså kort om tid för mig att hinna allt jag vill till tentan. Men ändå, trots tidsbrist så känns det bra. Tentatiden är inte heller okej, 14-19! Gå och vänta hela förmiddagen på att få skriva tenta och ändå till klockan sju! Då är det ju nästan läggdags, eller man är i alla fall trött i huvudet då. Det går sämst att plugga på kvällen. Tiden kan man dock inte göra något åt så det är bara att gilla läget.

Vi har bäddat in varmare täcken i sängen så nu funderar jag på att duscha och sova. Upp och plugga imorgon bitti igen!

17 oktober 2010

Igår var jag och Oscar i Stockholm på kusinträff. Jätte trevligt! Hjortgryta och äppelpaj bjöds det på. Alla kusiner på mammas sida förrutom en. Dessutom fick vi träffa en av mina kusiners flickvän som han varit tillsammans med ett bra tag men vi aldrig fått tillfälle att träffats! Förrutom det så pluggar vi bara just nu. Så är det i tentaperioder.

Här kommer bilder på nya gardiner och vår ljuskvist. Tack mamma för att du sydde!











Och vi ska få kuddar i samma tyg som gardinerna till soffan! Också mamma som ska sy :)

10 oktober 2010

Biljetterna hem sista helgen i oktober (27-31) är bokade. Vi åker tåg hem och anländer till Övik någon gång på onsdagskvällen. På söndageftermiddag flyger vi tillbaka. Det ska bli skönt att få komma hem, speciellt då tentaperioden är över och vi (eller i alla fall Oscar) förjänar riktig vila.

Idag blev det köttfärslimpa med bacon och ost till middag. Potatis, lingonsylt och hemmagjord sås var en favorit hos Oscar. Det blir inte så ofta potatis och sås då det inte är så gott med potatis i matlåda.

9 oktober 2010

Lagade en super god middag idag!

Jag lindade in varje kycklingfilé i bacon tillsammans med mozzarellaost och tomat. De fick sedan stekas i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter så kycklingen blev klar. Till det kokade jag bandspagetti. När sedan kycklingen var klar hällde jag över skyn i en kastrull, pepprade och tillsatte 2 dl grädde - mycket god sås som hade smak från baconen.

Den fick mer än godkänt av Oscar!

8 oktober 2010

Den här veckan har bestått av PM skrivande. Nu kan vi allt om den svenska utvecklingen av jämviktsarbetslösheten. Jag och Hanna var en hel eftermiddag ute i Boländerna och shoppade runt på IKEA, Hemtex, Media Markt och stora Cervera. Vi fick med oss en hel del fint hem. Nya gardiner i köket, en bordsduk och en en väggprydnad som ser ut som en kvist med värmeljus i (bilder kommer) och lite annat pyssel. Nu väntar jag bara på att mamma ska sy klart höstgardinerna till vardagsrummet och posta dem till mig igen.

Igår bakade jag cookies. Följde Hannas recept till punkt och pricka och fick dem super goda! Perfekt mjuka med lite klet i mitten.



Farligt goda!

3 oktober 2010

Duggan är gjord och jag har samvete att göra något annat för några dagar i alla fall. Jag har varit nere på stan några gånger. Köpt några nya jeans, kollat lite på gardiner, köpt lite blockljus och annat smått.

I fredags var vi bjudna på middag hos Sahar och Daniel. Men så blev Daniel sjuk och vi sköt det en helg. Det gick inte så jätte mycket nöd på oss då vi istället friterade pommes frites och stekte korv. Igår var Hanna och Herman här på kvällen. Vi gjorde tacos och drack en flaska vin! Gott! Dessutom gjorde Herman tacokryddan själv, det blir så mycket godare. Jag tror han blandar spiskummin (mycket), cayennpeppar och paprikapulver. Väldigt mätta blandade vi ihop en smet för att testa att fritera munkar i fritösen. Själva friteringen gick bra, men vi måste hitta ett annat recept på munkarna. Kanske ett med jäst istället för bakpulver så de får chans att jäsa lite och bli luftiga. Sen ska vi nog ta någon tsk vaniljsocker i smeten med. Då kommer det bli perfekt!

Efter att ha vaknat upp till ett lagom sockrigt köksgolv och Oscar hade cyklat iväg till Calle för att plugga så tog jag tag i städningen. Det slutade i projekt kök, städade ungefär fyra timmar i köket. Skrubbade kakel, köksluckor, bänkytor, under över- och underskåpen där det var en massa fasttorkat stänk och runnen mat (?) som vi inte upptäckt när vi flyttade in och städade i köket. Det tog ett tag att skrubba bort allt det. Men nu har vi ett riktigt rent kök. Hann även med att städa under diskbänken vid sopkorgen och gnugga lite på sockeln som blev vit igen. Sen dammsög jag. Torkade även alla golv och städade toaletten. Klar för ungefär en timme sedan. Nu är det matlagning på gång. Det ska bli fläskfilégryta med ris. Gott!

RSS 2.0