27 september 2010

Idag tog vi en sista pluggdag inför duggan imorgon. Vi hamnade hemma hos Hanna och drog igenom alla duggafrågorna. Hanna bakade en av hennes underbara kladdkakor vilken vi avslutade dagen med. Underbart god!

26 september 2010

Jag längtar tills tisdag då duggan är gjord och man kan göra något annat utan att ha dåligt samvete. I och för sig ska vi väl börja på vårt PM arbete som vi blivit tilldelad. Innan torsdag måste vi ha kommit på en specifik fråga vi vill svara på i vårt arbete. Ingen rast och ro här inte. Helgen har bestått till mesta dels av pluggande. Speciellt för Oscars del. Jag har köpt nya höst gardiner till vardagsrummet. Men de är veckbandsgardiner och jag måste klura ut hur vi ska hänga upp dem så det blir snyggt. I annat fall får jag (läs mamma) sy dem till "vanliga" gardiner. Men det kommer bli snyggt med lite färg i vårt svart vita vardagsrum!

24 september 2010

Jag mår bättre nu. Hostan sitter dock fortfarande i. Men jag känner mig betydligt piggare än i början av veckan. På tisdag har vi dugga, vilket gör att helgen lär gå åt till att plugga inför den.

För några dagar sedan var jag, Hanna, Sahar och Mimmi på Norrlands Nation och åt trerättersmiddag. De hade premiäröppning av Restaurang Hjortron. Så för kvällen hade de tagit in en av Uppsalas bättre kockar för att låta oss smaka på hans egen "tolkning av hösten". Hur gott som helst! Till förrätt fick vi en sallad med bland annat räkor toppat med lite chili. Varmrätten bestod av hjortfilé och rotfrukter. Till efterrätt bjöds vi på en läcker chokladkaka. Allt detta för 200 kronor! Det var en riktigt trevlig kväll!

21 september 2010

Som att min jobbiga hosta som gör att jag inte kan somna på kvällarna och min bihåleinflammation inte skulle vara nog. Nu har jag ögonfluss med! Inatt sov jag dessutom på soffan för stackars Oscar ligger ju vaken lika länge som jag på grund av min hosta. Skönt att vi inte har några föreläsningar idag. Då kan jag vara hemma och badda ögonen och försöka läsa i min egen takt - beroende på hur mycket energi jag har. Måste cykla ned till stan med för att hämta ut pencillin.

Helgen hemma i Övik var härlig! Skönt att komma hem och få lagad mat och träffa saknade vänner. Och så klart mamma och pappa! Jag och Pernilla tillbringade hela lördagen på stan letandes efter barnvagnar. Stackars Pernilla som är i behov av en blev bara mer förvirrad och kluven. Men jag vet vad jag ska ha när jag om ett antal år får barn. Vad dyrt det är med alla barngrejer förresten!

15 september 2010

Det verkar som jag åkt på ännu en förkylning! Idag har jag inte haft några föreläsningar och har suttit hemma och pluggat. På eftermiddagen var jag helt slut! Huvudet är dunkande, halsen svullen och jag har fått en riktigt hosta. Inte precis den bästa veckan att bli sjuk på. Jag vill vara frisk till helgen!

Igårkväll hade vi myskväll hos Hanna. Vi skulle egentligen ta vår veckofika nere på stan på som vanligt men Sahar mådde inge bra och Hanna (eller egentligen Herman, hennes sambo) gjorde att vår bestämda tid inte riktigt skulle hålla. Så Hanna bjöd in oss på nybakad äppelkaka och hennes supergoda hemmagjorda vaniljssås! Dessutom fick vi testa grönt chili och citron te - inköpt på tehörnan så klart! Häftig smak!

Så idag har jag inte gjort så mycket förrutom att titta på TV och plugga eftersom jag mår uselt. Imorgon har vi en föreläsning och sen ska jag hem och tvätta och packa. Åker till Arlanda direkt efter förmiddagsföreläsningen på fredag.

12 september 2010

Oscar är sjuk, riktigt förkyld och äckligt låter det! Tur att jag har haft min del så jag inte behöver gå runt och vara rädd för hans baciller!

Idag bakade jag bullar, det var alldeles tomt i frysen. Oscar sa att de var goda samtidigt som han inte kunde känna smaken på min starka currysås... Men de brukar vara goda i alla fall och de brukar gå åt.

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Pluggat en del och även tittat på film.

11 september 2010

Tiden bara flyger förbi! Oscar har köpt en ny dator, som posten hunnit leverera och Oscar satt ihop den. Jag har turen att få ta hans dator och mamma och pappa tar min, lite komplicerat men vi alla får en ny dator!

Igår kväll var Sahar och Daniel här på middag. Vi bjöd på fläskfilé, friterade klyftpotatisar och vin. Till efterrätt pannacotta med vit choklad och hallon. Gott och riktigt trevligt!

Oscar har fått en släng av min jobbiga förkylning förra veckan så nu är det hans tur att klaga och snora. Hoppas det inte kommer gå runt bara utan att det är nog nu.

Bokade flygbiljetter hem till nästa helg också! Jag har inte hunnit vara borta så länge men det ska bli skönt ändå. Ta med datorn hem till mamma och pappa och få andas lite norrländsk luft innan första perioden av tentaplugg startar. Och ingen var väl gladare än mamma och pappa! :) Och det finns många andra som tjatat på min hemkomst - trots att jag knappt hunnit vara borta än!

7 september 2010

Nu är jag frisk, eller så frisk så man kan leva igen i alla fall. Så här kommer de efterlängtade fjällsbilderna!

Söndagkväll - Joesjö


Framme söndagkväll i Joesjö. Kallt var det den natten.


Måndag - Hemavan längs Kungsleden


Och frost morgonen där på. Första frostnatten för i år!


Upp i sittliften.Oscar hittade en bäck som han kunde dricka vatten ur.


Tisdag - Atoklinten Joesjö


Här ska vi upp.


Atostugan.
Trädgränsen.

Tjärnen var riktigt kall - men inbjudande.


Det fanns får på Atoklinten. Som plingade härligt uppe på det tysta fjället.

Hittade ett litet gästbokshus uppe på klinten.
Jag, med Norge i bakgrunden.
Lägg märke till de åtminstone nio fåren som ligger på toppen av Atoklinten.


Tärnafjällen i bakgrunden.


Krutvattnet och Norge närmast.

Någon hade roat sig med att sätta upp en finsk flagga på toppen.


Oscar pekar på Tärnafjällen.
Hittade en härlig fjällbäck att bada i på vägen ned. Inte så farligt kallt.

Där uppe på klintens topp var vi.


Onsdag - Ruttjebäcken


En häftigt forsande fjällbäck - som vi mer skulle kalla fors?
Vattnet har format hål, laguner och andra häftiga formationer i berget.
Vattnet var så inbjudande så vi var tvugna att bada idag med!
Härlig känsla att bada i en bäck/fors i mitten på augusti, i fjällen!

Torsdag - Biltur Hattfjälldal, Mo i Rana och Hemavan
Stannade vid en laxfors efter vägen.

2 september 2010

Imorse vaknade jag upp med förkylning och fläskläpp. Fläskläppen kommer från Oscars vilda rörelser i sömnen mitt i natten - vilket han inte minns! Förkylningen har jag ingen aning om var den kommer ifrån, den ville väl bara göra mig sjuk helt enkelt.

RSS 2.0