28 april 2011

Äntligen är uppgiften inlämnad och jag har nu lov i fyra dagar till! Imorgon får vi finbesök av Pernilla, det ska bli jätte kul!

Som sagt så var London underbart! Varmt och fint väder varenda dag. Nedan kommer kort summering och bilder av vår resa.

Torsdag den 21 april:
På torsdagen anlände vi vid två engelsk tid. Oscar åkte riktig tunnelbana för första gången i sitt liv och var fascinerad över "please mind the gap". Förvånad var han också över alla gamla tunnelbanestationer, hus och övrigt som han trodde de som gör film idag om England på 50-talet får leta upp. Vi checkade in på hotellet som låg fint till alldeles vid Hyde Park, bytte om till sommarkläder, gick lite i Hyde Park, letade upp någonstans att äta middag och sen åkte vi och mötte upp Johanna med fler för lite after work öl. Oscar förvånas denna gång över hur mycket folk som samlas på pubar efter jobbet på vardagar. Han har nog inte riktigt förstått det än ;)


Vårt hotell


Hyde Park


Underbart god middag första dagen!


Lecister Square.

Fredagen den 22 april:
På fredagen turistade vi. Vi besökte Lecister Square, Trafalgar Square, Picadilly Circus, Buckingham Palace, Big Ben, London Eye och Tower Bridge. Jag kan garantera att våra fötter ömmade och gav oss blåsor efter den dagens gående. Lunch åt vi i en mysig park mitt på dagen. På kvällen åt vi underbart goda hamburgare och såg sedan Lejon Kungen på musikal. Kanske lite väl dyra biljetter vi köpte, men hur som helst en väldigt bra och häftig musikal! Den rekommenderar jag starkt.

Trafalgar Square med National Gallery i bakgrunden.


Trafalgar Square med Lord Nelson i bakgrunden.

Klassiska turistbilden.

Picadilly Circus.

Lunch i parken


Buckingham Palace

Big Ben

London EyeTower Bridge
Lejonkungen!


Inne på teatern. Det var ganska högt och brant.

Pub efter musikal.
Lördag den 23 april:
På lördagsmorgonen besökte vi välkända Portobello Market i Notting Hill, stötte på den kända bokhandeln The Travel Bookshop från filmen Notting Hill på en bakgata fast vi inte letade efter den. Hur mycket folk som helst, solen stekte och fötterna ömmade. Efter vi tagit oss igenom marknaden hoppade vi på tunnelbanan mot Westfield, Europas största shoppingcenter som ligger i västra London. Väl där orkade vi shoppa kanske max två timmar sedan sa fötterna ifrån. Senare på eftermiddag såg vi en broöppningen av Tower Bridge och tog en sväng förbi Harrods. På kvällen blev det middag och några pubar.


Portobello Market i Notting Hill
The Travel Bookshop

I väntan på broöppning.

På väg mot middag och pub på kvällen.Easter Sunday den 24 april:
På söndagen var vi bjudna på lunch hemma hos min au-pair familj. Så vi tog tåget ut till dem och gick i det härliga vädret från tågstationen. Jätte kul att träffa dem alla. Vi blev bjudna på spenatsoppa, roasted pork och i efterrätt någon slags äppelpaj. Jätte god lunch och vi var väldigt mätta. Efter lunchen var det äggjakt på gården. Engelska barn letar tydligen inte stora ägg fyllda med godis som vi gör. Utan de letar sådana där små ägg som vi köper på lösvikt tillsammans med några större chokladägg (påminner om chokladtomtar vi köper på jul). På kvällen åkte vi tillbaka in till London och besökte några ytterligare pubar och Oscar testade fish and chips men såg det inte som någon höjdare.


Shawley Way, Epsom


Iain, Rebecca och morfar JulianOscar, Iain och mormor


Jessica som blivit så stor.


James och mormor


James, little Sophie och Rebecca letar påskägg.


Måndagen den 25:e april:
På måndagen checkade vi ut från hotellet. Lämnade väskorna på Victoria Station och begav oss av mot Madame Tussauds. Men där var köerna över en timme långa så vi gav upp och åkte istället till Kings Cross så Oscar kunde få ta den efterlängtade bilden av perrong 9 3/4. Sedan avslutade vi dagen med shopping på Oxford Street bland alla andra turister som hade påskledigt.


Kings Cross station och Harry Potter perrongen.


Laddar med publunch för shopping på Oxford Street.

Oscar bland alla turister på Oxford Street.

En härlig semester hade vi!!

26 april 2011

Vi är hemma efter underbara dagar i ett 25 gradigt och soligt London! Ett längre inlägg med bilder kommer om några dagar. Jag har en inlämningsuppgift som ska in på torsdag, så jag är åter i pluggning igen. Hoppas på finbesök i helgen med, vore så roligt!

Oscar fyller år imorgon med!

20 april 2011

Imorgon åker vi till London!

Seminariet idag gick bra, vi gjorde det riktigt bra och fick bra feedback. Nu har vi äntligen påsklov! Packa, tvätta, fixa med pengar och handla lite påskgodis till englandsbarnen.

18 april 2011

I lördags bjöd Hanna på räkröra till förrätt, inbakad fläskfilé och rödvinssås till varmrätt och underbart god chokladkaka till efterrätt! Tack för en mycket trevlig kväll!


Hon är allt bra söt Hanna.

Lyxig och väldigt god förrätt.Nu är det bara två dagar till London! Men det känns ändå långt borta då vi har mycket kvar i skolan fram till och med onsdag.

Här är det varmt och fint. Idag när jag kom hem efter skolan var det 16 grader i skuggan och i solen var det riktigt varmt. Många som ligger ute på gräsmattorna både här och på skolan. Dessutom börjar träden slå ut och gräset bli grönt. Härligt!

16 april 2011

Om lite mer än fyra dagar åker vi till London! Oscar har redan påsklov och jag har massor i skolan. Så jag längtar som bara den!

Här är det soligt och varmt. 17 grader i skuggan!

Igår fick jag med mig Oscar på stan för att titta på solglasögon till mig. För i flera år har jag pratat om solglasögon med styrka i. Det skulle vara så himla skönt! Hittade ett par förra året, men då kunde jag inte få mitt synfel korrigerat i dem, för de var för böjda. Så då gav jag upp. Hittade ett par igår som jag känner mig ganska säker på. Det är dock några tusen det handlar om. Det får i alla fall bli efter London.

Ikväll ska jag till Hanna och äta "hemlig" middag tillsammans med Sahar och Mimmi. Det ska bli spännande och se vad som bjuds på. Dags att duscha och klä sig lite finare.

13 april 2011

Massor i skolan, en vecka kvar nu bara! Sen åker vi till London! Kollade lite på google earth för att se så jag minns vägen från tågstationen till min aupair familj och återupplevde lite gamla minnen. Vi ska äta Easter Sunday lunch med äggjakt hemma hos min aupair familj. Det ska blir kul!

Annars händer det inte så mycket. Fortfarande förkylda. Huvudvärk som vägrar försvinna. Oscar får påsklov imorgon - i två veckor, han har tur han!

11 april 2011

Idag värmde solen och t-shirt var tillräckligt på balkongen! Så jag städade upp och tog fram utemöblerna.Här är all snö borta och vi hoppas på att få se lite grönt snart.

10 april 2011

Igår fyllde mamma år. Grattis mamma! :)


Även pappa fick vara med på ett hörn, då blir han nog glad.

Helgen har bara bestått av plugg. Och förkylning. Både jag och Oscar är förkylda. Men Oscar är mer bara snuvig. Jag har huvudvärk, som jag alltid får vilket gör det lite jobbigt att läsa engelska tråkiga texter.

I fredagskväll var dock Amanda, Calle, Emma och Oskar här. Vi åt godis, chips, kaka och spelade spel. Himla trevlig kväll!

Nu ska vi äta middag!

6 april 2011

Jag var på stan igår med. Letade efter vårjacka men hittade ingen. Insåg att jag borde kanske ha en sån tills när vi åker till London. Fast idag pratade jag en kort stund med en gammal au-pair kompis som är kvar i London och hon sa att de hade sol och 20 grader varmt idag. Så jag kanske inte borde tänka så mycket på vårjacka. En kavaj lär ju räcka.

Köpte i alla fall ett par skor. Ett par svarta tygskor. Jag har ett par, men de är för små så jag får alltid ont i tårna av dem. Men brukar vänja mig efter halva sommaren. Så nu tänkte jag att det var dags att köpa nya. En kofta blev det också. Nu borde jag spara resten av pengarna till London.

Och vi är bjudna på bröllop! I Östersund. Min gymnasiekompis Tor ska gifta sig. Letade efter bilder på oss tillsammans, men det verkar som om jag är fotografen på nästan alla bilder.


Här är i alla fall jag, Tor och toastmaster Mattias. Hösten 2007, snart fyra år sedan!


Här är vi tre i London ett år senare, hösten 2008. Tor, Mattias och Jocke hälsade på mig och utforskade London. Tror till och med att det här var Jockes födelsedag.

5 april 2011

Pratade med vår seminarielärare från förra kursen idag. Enbart vi och en grupp till som fått 30 poäng sedan kursen började förra året!

Annars händer det inte så mycket. Vi har fullt upp i skolan igen. 100 sidor att läsa till varje föreläsning, två seminariearbeten i veckan, webbprov och inlämningsuppgifter på andra böcker vi ska ha läst. Helt galet! Så kommer vi ha det till veckan efter påsk. Därefter blir det en lång PM period och en slutopponering den 30 maj och sen har vi sommarlov! (det är långt kvar än..)

Men inte lika länge tills vi åker till London. Bara två veckor kvar nu!

Imorgonkväll är det dags för restaurang Hjortron på Norrlands igen. Jag och Oscar tillsammans med Calle, Amanda, Oskar och Emma ska gå. Det ser vi fram emot.

3 april 2011

Varit en sväng till Stockholm idag för lunch med saknade vännerna Alexandra, Caroline och Zabina. Även Alexandras pojkvän Calle var med, kul att äntligen få träffa honom. En härlig lunch och trevligt sällskap helt enkelt. Skönt att komma från lägenheten en sväng med.

Undrar dock om jag har en förkylning som försöker bryta ut. Inte bra.

1 april 2011

Äntligen har vi fått vårt utredningsarbete betygssatt och fått tentan rättad.

Vi lyckades få 30 av 30 poäng på utredningarbetet vilket det verkar som om ingen fick förra terminen och det verkar som det bara var vi denna termin. Hur kul som helst! Dessutom så fick vi en väldigt bra kommentar av ekonomichefen på sjukhuset:

Tycker att ni har gjort ett riktigt bra arbete !

Ni har även rätt i Er slutsats nedan, därmed inte sagt att det är negativt att vårt nuvarande styrkort inte tillfullo har ett strategiskt och framåtblickande syfte.

 


Vår slutsats:

 

”Vi har inte funnit några tydliga motsättningar i styr- och ledningsarbetet på Örnsköldsviks sjukhus och anser därmed att det råder enighet kring styrkortet och dess funktion. Dock har vi funnit att styrkortet saknar koppling till en orsak-verkan strategi, vilket orsakar ett delvis kortsiktigt perspektiv i styrningen med det balanserade styrkortet. Vi anser att modellen har förlorat sitt strategiska och framåtblickande syfte. Sjukhusets arbete med det balanserade styrkortet kan i dagsläget snarare betraktas som målstyrning.”

 

Sjukhusdirektören ringde idag med och berömde arbetet vilket hon ansåg vara väl genomarbetat med bra struktur. Hon menade att det var väldigt bra analyserat och att vi kommit fram till just det som var deras problem med styrningen. Hon höll med om vår diskussion och slutsats och tyckte det var ett väldigt intressant arbete.

 


Tentan gick också bra. 46 av 54. Så det blir ett VG på kursen :)


RSS 2.0