31 maj 2011

Sommarlov!!

Solen skiner och det är över 20 grader i skuggan. Jag ska ned på stan med Mimmi och lite senare kommer Hanna också ned på stan för att äta glass med oss. Imorgon åker jag, Hanna, Mimmi, Sahar och Sofia till Stockholm för att äta lite lunch och fira sommarlov! Sen ska jag träffa Zabina en timme efter hon slutat jobbet - måste ju passa på när jag ändå är i Stockholm. Oscars bror kommer ned imorgon, på hans födelsedag! Så vi ska bjuda honom på middag på O'learys imorgonkväll hade vi tänkt.

Oscar skriver sista tentan imorgon och på torsdag bär det av mot Övik.

29 maj 2011

Gårdagen blev jätte lyckad. Jag bjöd på skagentoast till förrätt, gulaschsoppa med älgkött till varmrätt och chokladkaka med glass och jordgubbar till efterrätt. Mums!

Idag pluggar Oscar. Jag har städat undan efter igår och tittat på film resten av dagen. Ikväll ska vi tvätta - det är allt jag kommer göra idag. Till middag blir det pizza, framför finalen av Mästarnas mästare.

28 maj 2011

Kom precis hem från skolan. Vi har gjort klart opponeringen till på måndag. Snart, snart sommarlov!

Oscar skrev tenta i tisdags och i går och har en kvar på onsdag. Han hade ju faktiskt två veckor påsklov vilket jag inte hade så det är inte så orättvist att jag slutar tidigare..

Ikväll har jag bjudit hem Hanna, Mimmi, Sahar och Sofia på hemlig trerättersmiddag. Det ser jag fram emot. Oscar smiter iväg till Calle. Nu ska jag börja med maten :)

25 maj 2011

Vår PM är färdigskriven och de flesta finjusteringarna är gjorda. En opponering kvar, seminarium på måndag och sen sommarlov!!

Ikväll var Caroline här på middag, vi bjöd henne på fläskfilégryta och ris. Härligt att kunna ses mer ofta.

Kryssning till Tallinn är bokat med mamma, pappa och Johan i början på juni! Det ska bli kul!

22 maj 2011

Tentan är gjord. Hur den gick får poängen visa. Jag har själv ingen aning. Antingen kunde vi skriva vad som helst, eller så förväntade de sig ett svar och då skrev jag det nog inte. Ett steg närmare sommarlov i alla fall!

På lördag har jag bjudit tjejerna på middag här hemma. Hemlig middag. Hanna bjöd oss på hemlig trerättersmiddag för någon månad sedan så jag tänkte att det var dags att bjuda tillbaka. Dessutom så behöver vi tömma frysen ;) Eftersom menyn är hemlig avslöjar jag inget än.

God natt!

20 maj 2011

På söndag ska jag skriva VG hemtenta. Så alldeles nyss knackade jag på hos vår pianospelade granne och bad om tystnad mellan 9-17. Jag hoppas han förstår att han kanske inte ska spela lika mycket resten av dagarna på året med. Men det är nog bara önsketänkande. Speciellt nu när han hade fått pianot nystämt.

Just nu längtar jag till söndag efter tentan är gjord. Vår PM går det hyffsat med, även om vi inte kommer få full poäng så det känns lite som sommarlov efter söndag! Trots att det då är en vecka kvar..

19 maj 2011

10 dagar till sommarlov! Jag längtar otroligt mycket! :) Bara en VG tenta att skriva på söndag och sen en PM att lämna in nästa fredag, en opponering att göra måndag den 30:e och sen är det slut!

Mamma och pappa har åkt hem. De lämnade oss igår med lagad mat och ett städat kök. Tack för veckan, även om ni inte varit här jätte mycket!

16 maj 2011

Mamma och pappa är här och hälsar på. De kom i lördags och åker på torsdag. Mysigt att ha dem här, vi har ju inte setts sen i mitten på mars! Fast just nu och tills imorgonkväll är de i Stockholm och roar sig, hälsar på släkt och vänner.

Grupparbete kan vara en plåga. På förra kursen var det kul och vi var duktiga. På denna kurs är det tråkigt och vi kommer inte komma fram till något alls.

Om exakt två veckor har vi sommarlov!!

12 maj 2011

Dagarna bara flyger fram. Speciellt när det är så härligt och varmt väder! Det har verkligen varit sommar i nästan en hel vecka nu, Uppsala Universitet uppmätte 25 grader idag. Härligt! Synd bara det försvinner imorgon.

Igår hämtade jag mina solglasögon med styrka. Så härligt! Jag kommer leva i dem hela sommaren!

Igår var även jag & Oscar, Calle & Amanda, Emma & Oskar ute och åt god middag. Lyxigt, trevligt och gott en onsdag!

Här kommer bilder från grillningen i tisdags med Emma & Oskar, Amanda & Calle, Caroline och Johanna.Everyone utom Amanda som fotade.


Oscar och Caroline.


Calle


Amanda


Jag

Tack Oskar för bilderna!

10 maj 2011

Fint väder i fyra dagar nu! Idag är det helt vindstilla och i skuggan är det redan 18 grader. Igår grillade vi på taket tillsammans med Emma & Oskar, Mimmi & Jonas. Efter grillningen blev det te och blåbärsmuffins inne hos oss. Idag ska vi grilla igen, fast denna gång hamburgare. Och idag får vi besök av Calle & Amanda och kanske Caroline. Gott med grillat!

Ska dock cykla till skolan nu. Njuta av solen några minuter i alla fall. Och jag hoppas på att mina solglasögon med styrka kommer snart! En vecka sa de och nu har det gått mycket mer än en vecka.

Skönt också att hemresan när skolan har slutat är bestämd nu. Oscars bror kommer ned och hämtar oss, riktigt snällt!

8 maj 2011

Himla mysig dag idag! Igår var jag och Oscar ut på några nationer tillsammans med Hanna & Herman och några fler. Riktigt kul! Det blev ganska lagom sent och imorse sov vi länge. Sen åt vi frukost och solade på balkongen till bra böcker/tidningar i några timmar. Tog oss en promenad, handlade. Pluggade lite - men mest skickade in uppgiften jag skrivit igår. Härlig dag helt enkelt!

7 maj 2011

Igår firade vi Oscar. Åt tårta, massor av fika och hade det trevligt!
5 maj 2011

Det är ingen kul kurs vi läser just nu. Hela kursen är jätte flummig och lärarna går ut med riktlinjer om hur saker och ting ska skrivas men sen när våra inlämningar bedöms så gäller andra kriterier. Vi ska skriva PM arbete nu. Våra lärare har kommit med den smarta idéen att vi ska skriva om Hemtex (ett företag alla redan är less på efter A kursen). Alla 40 grupper ska alltså välja en konsument- eller organisationsaspekt som känns intressant. Problemet är bara att Hemtex är i kris, VD:n har avgått. Inga högre upp har tid med oss och på butiksnivå finns det tre Hemtexbutiker i Uppsala med en och samma chef. Alla butiker (och samma chef) är redan nedringda av oss studenter och inga intervjuer finns det möjlighet till. Det kommer bli bra arbeten...


Till andra roligare saker.

Jag har fått reda på hur jag ska jobba i sommar vilket känns skönt. Jag börjar bara några dagar innan midsommar för att uppdatera mig och sen kör det igång efter midsommar. Precis som förra året blir det också en uppsamlingsdag med alla sommarjobbare i Umeå. Jag längtar efter sommaren! Bort från denna flummiga kurs mot något roligt och konkret.

Vi har bokat hotell inför Tor och Elins bröllop i sommar. Även Zabina, Mattias och Viktor har bokat, så det ska bli kul!

3 maj 2011

Bakat massor ikväll inför fredag då vi ska fira Oscar i efterskott! 2 satser blåbärsmuffins, cookies, skurna chokladsnitt och skurna syltkakor. Det finns inte en millimeter över i frysen. Jag tror Oscar hade hoppats på att allt inte skulle rymmas så han kunde fått äta lite av det ;)

Igår kväll var jag, Sahar, Mimmi och Hanna på Norrlands och åt middag. Det var en trevlig kväll. Dock är det ett ganska populärt ställe så vi fick vänta i en timme på maten.

2 maj 2011

Helgen har bara flygit förbi! Det har varit en underbar helg med massor av shopping, fikande, prat och skratt. Tack Pernilla! Vi invigde även vår grill i fredags, fungerade perfekt och bjöd på god fläskfilé. Igår kväll fick vi ytterligare långväga besök av Alexandra och Caroline. Vi bjöd på kladdkaka och te. Kul att ses när det blir så långt mellan gångerna. Idag är jag ledig och imorgon drar skolan igång igen och nu är det mindre än en månad tills det är sommarlov!!

RSS 2.0