Bröllopstårta nummer ett: Leilas bröllopstårta

För ett par månader sedan förlovade sig underbara Hanna och Herman i Italien. Om två år går bröllopet av stapeln. Och jag kan intyga att bröllopsplaneringen är i full gång. Festlokal, mat, kyrka, blommor, klänning, ringar, inbjudningar, hår, skor....tårtor, efterrätt och tårta, eller bara tårta eller liten efterrätt och tårta..? Det är där vi (jag, Mimmi och Sahar) kommer in i bilden. Hanna ska själv baka bröllopstårtan. Vi agerar jury och och hjälper Hanna och Herman att smaka och betygsätta bröllopstårtorna allt eftersom Hanna hittar ett nytt recept och bakar.

Så här såg det ut ikväll när vi smakade och betygsatte Hannas variant av Leilas bröllopstårta.Bröllopstårta nummer ett: Leilas bröllopstårta.Leilas bröllopstårta består av citronbotten, chokladbotten, vit chokladmousse, mörk chokladmousse, hallon och vit marängkräm med en liten smak av citron. Tårtan är dekorerad med chokladlöv.

Sammanfattningsvis en väldigt god tårta. Bra syrlighet. Den vita marängkrämen fick toppbetyg och kan med fördel användas istället för grädde på fler tårtor. Saftig botten, även denna kan vara grunden till fler tårtor. Lagom höjd och fina chokladlöv. Tårtan går utmärkt att göra ett par dagar innan bröllopet. Dock tog den nästan en dag att baka, löven var väldigt kluriga att få så där vackra och vi var väldigt eniga om att denna tårta kan bli lite väl mastig efter en god trerättersmiddag.

På en skala från 1-10 bedömdes utseendet, smaken och "är denna tårta en bröllopstårta?".

Sahar

Hanna

Mimmi

Herman

Sofia

Totalt

Utseende

6

6

8

8

6

6,8

Smak

7

8

7

8

7

7,4

Bröllopstårta?

Schweiz

6

8

8

6

6,6


Några kommentarer till betygen: Kanske marängkrämen skulle kunna gjorts lite slätare - dock var inte alla eniga om just detta. Bra höjd. Tårtan höll sig fint även efter den blivit skuren i. Marängkrämen var bättre än grädde. Gott med olika smaker i en och samma tårta. Dock ansåg bagaren att vissa smaker var oproportionerliga. Lite för tjockt chokladlager och lite mindre citron. Lite mera "fluff" i tårtan. Sockerkaksbotten kan skäras i hälften.

Här hittar ni receptet. Hanna halverade receptet för citronbotten, tog 2/3 av ingredienserna till chokladbotten och gjorde en hel sats mousse. Hannas variant av Leilas bröllopstårta räcker till ca 15 personer. (Det hade dock räckt med en halv sats chokladbotten.)

Vi ser med spänning fram emot nästa bröllopstårta!

Kommentarer
Postat av: EwaKarin

Ser mumsigt ut!

2011-11-09 @ 20:01:13
Postat av: Sahar Zandian

haha gillar att du skrev schweiz på mig, bra sammanfattat i övrigt!

2011-11-09 @ 21:36:09
Postat av: ElinS

Ser gott ut! Ska bli kul att följa provsmakningarna! :)

2011-11-14 @ 21:22:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0