27 september 2011

Igår kväll fick jag oväntat besök av Calle och Amanda. De gratulerade mig till nya jobbet och gav mig blommor och en present! Ni är underbara, tack så himla mycket! Jag är jätte glad och fortfarande överraskad!

Tur jag hade bakat i helgen så vi kunde bjuda dem på gott fika och te.


Super fina blommor!

26 september 2011

Oscar har byggt lampor under vår säng och garderober som tänds när vi kliver upp mitt i natten. Väldigt praktiskt om någon går och lägger sig efter den andre och man inte vant sig vid mörkret. Och de känner av vilken av oss som är påväg upp eller in och tänder därmed olika lampor. Lamporna är därefter tända i 5 sek.


Här lyser alla lampor, under garderoberna och under sängen.


Min sida är närmast i bild, garderoberna till höger i bild och Oscars sida är längst bort som man kan skymta att det lyser ifrån.


Min sida sängen.


Oscars sida sängen.


Lyser under garderoberna.


När Oscar kliver upp eller går in i rummet lyser det under garderoberna och på hans sida sängen.


Och när jag kliver upp eller går in i rummet så lyser det bara på min sida.


Oscar vill att jag ska förklara att det inte lyser så starkt som det ser ut på bilderna. Så ni vet!

25 september 2011

I helgen har jag varit ledig, eller i alla fall nästan ledig, och Oscar har varit tvungen att plugga som ett tok. Igår läste jag ut min bok, bakade bullar och läste ett kapitel i Obeståndsboken. Idag har jag dammsugit, torkat alla golv och städat badrummet. När jag var klar ringde Mimmi och frågade om jag hade lust att gå en promenad. Så klart jag hade! Vi tog en promenad bort mot Hanna och Herman för att tjuvtitta på deras förlovningsringar. Super fina!

Älgköttgrytan står på kokning och potatisen väntar på att Oscar ska plugga klart.

22 september 2011

Jag är på väg hem till Mimmi för att dricka te och titta på Robinson. Oscar pluggar för fullt här hemma med Oskar och Calle. Jag har bakat kladdkaka som jag tänkte överraska Mimmi och Jonas med!

Igår fick jag ett roligt besked. Jag kommer få jobba extra på Swedbank här i Uppsala i höst. Det ska bli riktigt kul! Ser fram emot att få börja jobba! Men först fredagsfika och lite introduktion på det nya kontoret om två veckor för att lära känna personalen och lära sig rutiner som kanske skiljer sig lite från Övik.

18 september 2011

Hanna bjöd på underbart god mat igår kväll. Till förrätt fick vi smördegsknyten med rödlök, fetaost och körsbärstomater. Varmrätten var någon slags pasta med gräddsås på gula kantareller, trattkantareller och bacon. Efterrätten bestod av brieost och hemmagjorda kex. Lyx!

Nu är biljetten till Övik bokad! Torsdag den 29 september till 3 oktober.

17 september 2011

Igår kväll bjöd vi Calle och Amanda på räkbaguetter och vit chokladmousse med hallon i efterrätt. Vi spelade spel, åt och hade det roligt. Ikväll är jag bjuden till Hanna på middag. Som jag längtat! Återkommer med vad för gott hon bjöd oss på. Oscar cyklar därför till Calle och Amanda för plugg och förhoppningsvis en bit mat.

14 september 2011

Igår eftermiddag blev jag spontansugen på att baka. Sagt och gjort. Oscars mosters underbart goda sockerkaka, chokladsnitt och brysselkex (med gul karamellfärg, vilket ser lite ut som guld). Eftersom vi inte kunde och ville äta upp allt själva bjöd vi hit Mimmi & Jonas på te och fika. Det var nog väldigt uppskattat!

Idag är jag ledig. Det innebär tvätta och plugga. Och lyssna på vår pianospelade granne..

12 september 2011

Career Days i Globen var givande. Vi tillhörde dock inte dessa jobbsökande som gick runt med en pärm full av kopior på sitt CV som sen delades ut till många företag. Men vi fick en inblick i vad företag söker, trainee platser och liknande. Efteråt åt vi middag i Gamla Stan.

Idag har skolan dragit igång igen. Vi har haft det lugnt sen i onsdags av någon anledning. Dock är denna föreläsare inte alls lika bra som den vi hade innan. Vilket innebär att vi måste läsa oss till mycket mer själva. Vi lunchtid tog jag tåget till Arlanda och mötte upp mamma som kom tillbaka från Island. 18 minuter tar tåget till Arlanda, det är ju ingenting!

9 september 2011

Hanna bakade äppelpaj till igår kväll. Himla god - som vanligt! Tack! Efter Robinson såg vi Allt för min syster. Hur bra film som helst!

Idag ska jag & Oscar tillsammans med Hanna & Herman besöka Career Days i Globen. Career Days är nordens största karriärmässa, så det kommer bli kul! Många intressanta företag för både ingenjörer och ekonomer. Men först lunch på Norrlands Nation!

8 september 2011

Igår kväll var vi bjudna på tacos hos Sahar och Daniel. Hur trevlig kväll som helst, tack! Idag tar vi det ganska lugnt. Jag är ledig och Oscar har en lektion i eftermiddag. Ikväll kommer tjejerna hit och tittar på Robinson med mig. Hanna skulle baka och jag står för te, det kan inte bli bättre.

Mamma har åkt till Island. Först utbildningsdagar och sedan skulle tanterna resa runt lite. Jag är avundsjuk. Island skulle jag jätte gärna vilja åka till någon gång i livet. Hoppas på fina bilder i alla fall!

6 september 2011

Under en av våra lediga dagar i somras gick jag och Oscar upp till Skulegrottan för att se var de mytomspunna rövarna levde. När vi ändå var i de trakterna åkte vi sedan ut till Norrfällsviken och hälsade på min morbror. Där tog vi en blåsig promenad och blev sedan bjuden på middag på Fiskarfänget av morbror. Jag fotade lite, men av någon anledning la jag aldrig upp dem på bloggen. Så här kommer lite bilder från Skuleberget och Norrfällsviken den 3 juli.











Grottan bakom Oscar.








Utsikt från grottan. Bl a ser man både Mjältön och Ulvöarna.











Fikapaus på toppen.





Norrfällsviken med morbror.


4 september 2011

Vi hade en toppendag på Gröna Lund igår! Vi både skrattade och skrek för fullt. God mat, bra väder, ett Grönda Lund som bjöd på sin bästa sida och underbara vänner! Vi fick till och med Oscar att åka Insane, en galen berg- och dalbans liknande attraktion där man satt fast i en sele och till och med snurrade runt i bland. Oscar skrek som bara den och jag och Amanda tyckte inte att den var så farlig. Vårt spelande gav också resultat, 2 kg Toblerone fick vi med oss hem. Tur vi var fyra som kunde dela på det.

Idag är vi sega efter all spänning under gårdagen och bristen på sömn natten innan dess. Men lägenheten behöver städas och matlådor behöver lagas och jag måste läsa några sidor tills imorgon. Tack Calle och Amanda för en riktigt bra dag!

2 september 2011

Äntligen fredag! Ikväll är jag och Oscar bjudna till Mimmi och Jonas på middag. Kul! Imorgon, om inget annat oförutsett sker, åker Oscar, jag, Calle och Amanda till Gröna Lund. Som jag längtat! Och solen verkar ska skina i Stockholm även denna helg. Jag tror vi alla fyra är ganska taggade.

I onsdags bjöd vi Caroline på middag. Någon måste ju se till att hon får i sig annat än bara sallad till middag varje dag! Det var roligt att äntligen träffa henne igen. Och få höra alla hennes tågluffar historier.

Annars händer det inte så mycket. Oscar är äntligen registerad på alla sina kurser.. Strulpelle glömde tacka ja på första antagningsbeskedet. Trots att jag frågat honom tre gånger den månaden, och fått jaa tre gånger.. Men nu är det äntligen löst! Som alltid är han född med tur.

RSS 2.0