26 augusti 2012

Idag lämnar vi ett regnigt Sverge för Rhodos! Underbart!
 
Igår mötte jag upp Sahar, Mimmi och Hanna för brunch på stan. Efter det blev det en tur på stan tills Oscar skrivit klart sin tenta. På kvällen cyklade vi till Hanna och Herman och spelade lite spel. Härligt dag.
 
Vi hörs när vi är tillbaka i Sverige igen!

24 augusti 2012

Tillbaka i Uppsala! Packat upp och städat lite, bl.a. putsat fönster.. Vilket nog var på tiden!
 
Stora fönstret gjort, lilla kvar..
 
Efter.
 
Det var bara ett år sedan sist, så tro inte att vi aldrig putsat fönstren (vilket det ser ut som..).

22 augusti 2012

Idag jobbade jag sista dagen i Övik. Hade därför bakat pappas mormors chokladkaka och tog med mig som avskedsfika. Uppskattat! Ikväll har mamma och jag pysslat lite med en klänning jag köpte i början av sommaren som hängt i väntan på att jag ska orka ta tag i det - så klart det blev sista kvällen.. Imorgon testar vi tåg hela vägen ned till Uppsala, hoppas att det inte är försenat (7 minuter för byte i Sundsvall), hoppas att det inte är inställt, hoppas att det inte är signalfel, djur på spåret, bromsfel, växelfel osv..
 
Tack Övik för denna fantastiska sommar!

19 augusti 2012

Kräftskiva och stugsista igår var jättemysigt! Första gången på flera år som vi suttit ute hela kvällen och njutit av värme och en härlig kväll. Vi åt och drack gott! Senare på kvällen tog Oscar och Johan två kvällsdopp och bastade hos grannarna.
 
 
 
 
 
Det är så tråkigt att man inte kan fånga alla vackra eldar och marschaller som tänds längs vattnet vid varenda stuga och hus.

16 augusti 2012

Åh, vilken fin vecka vi har haft! Idag är det klarblå himmel och sol, jag hade gärna varit ledig idag. Ikväll ska jag stanna till hos Pernilla & Daniel på vägen hem från jobbet. Där bjuds det på middag. Imorgon kväll ska vi fira Oscars mamma i förskott och på lördagkväll har vi kräftskiva hemma på Hornön. Mums!
 
Igår hade jag en blind kund på jobbet. Jag skulle leda henne en bit ut ur banken. När hon tar tag i min överarm lyfter jag automatiskt underarmen uppåt, så armen blir som ett L. Då känner hon att jag lyfter underarmen, för överarmen spänns. "Släpp ned armen och slappna av, du ska ju inte lyfta mig.."

12 augusti 2012

I fredagskväll var vi bjudna till Oscars moster på middag. Oscars kusiner och kusinbarn från Uppsala var på besök för Oscars moster och man firade 50-årig bröllopsdag igår. Grattis till er! Och tack för en trevlig kväll!
 
Igår åkte hela familjen Ottosson och jag till Movattnet. Grabbarna grus målade brädor till skoterboden vi ska bygga i fjälls. Jag och Oscars mamma fixade mat och fika, åkte runt till mostrar och kusiner och hälsade på.
Jag hann självklart även med att leka med Oscars kusinbarn. Vi hoppade studsmatta, busade och myste. På min fråga "Vad har du gjort i sommar?" svarade Albin 3 år, "Väntat på dig!". Sötis! På kvällen bjöds det på oxfilé hemma på Hornön och efter det åkte vi in till stan och mötte upp Mattias på Public. Ännu en trevlig kväll!
 
Idag lämnade vi "lite" grejer till Oscars kusin i Uppsala så vi slapp ta allt på tåget om en och en halv vecka. Perfekt! Sen tog jag bilen hem och har hunnit baka bullar och kolakakor till besöket vi hade i eftermiddag. Nu är det handbollsfinal för hela slanten!

7 augusti 2012

Boda Borg var jätteroligt! Vi hade en härlig dag tillsammans med Oscars bror, Pernilla & Daniel. På söndagskväll efter vi sett Usain Bolt vinna 100 meter löpning somnade vi gott efter en intensiv dag, trots att vi bara klarade 4 av 20 rum..
 
Igår kväll grillade vi hos svärföräldrarna. Otroligt gott! En mysig kväll som avslutades med varsin trisslott. Jag var den enda som vann, om än bara 25 kr. Ikväll ska jag ha en lugn kväll och imorgon är det den sista AW:n med jobbet.

4 augusti 2012

Två och en halv vecka kvar på sommarvikariatet. Tre veckor tills vi åker till Grekland! I veckan har vi införskaffat solskyddskräm, 30 och 50 solskyddsfaktor. Det ska tydligen behövas.
 
AW:n med jobbet i onsdags var jätterolig. Tio över tolv lämnade vi O'learys lagom mätta och hesa. Då kom Oscar och hans kompisar och gick in. Morgonen därpå åkte jag på jobbet och Oscar låg kvar i sängen hela dagen..
 
Igår kväll såg vi Batman 1, den var lika bra som Batman 3. Idag har mamma, lillebror och jag fikat på stan med mormor & morfar samt morbror. När vi kom hem tog vi alla varsin gräsklippare och gräset var klippt på en timme, skönt. Imorgon åker vi till Boda Borg med Pernilla & Daniel. Fullt upp som vanligt.

RSS 2.0