VG PÅ C-UPPSATSEN!

BESLUT RÖRANDE BEDÖMNING AV KANDIDATUPPSATS

Betyg: VG

Bedömning:
Den här uppsatsen beskriver ett mycket relevant och intressant problem. Den har en föredömlig inom- och utomvetenskaplig positionering. Uppsatsens syfte är: "Denna studie ämnar därför undersöka och finna förklaringar till svenska finansanalytikers och fondförvaltares låga deltagande i IASB:s standardsättningsprocess". Det bör också framhållas att författarna även genomfört en förstudie med titeln "Lobbying mot IASB: En studie av svenska användares deltagande i standardsättningsprocessen". Detta är ambitiöst och föredömligt.

I uppsatsen presenteras en väl genomförd och omfattande litteraturgenomgång som visar att författarna är väl bekanta med forskningsfronten inom det valda fältet. Den utmynnar i en undersökningsmodell som förklaras och diskuteras utförligt. Metodavsnittet beskriver och motiverar viktiga vägval. Sju intervjuer genomförs totalt varav tre är telefonintervjuer - detta är inte mycket men den insamlade datan är rik och används på ett bra sätt.

Resultatavsnittet är omfattande och mycket läsvärt. En otroligt viktig och närmast häpnadsväckande slutsats är " Att finansanalytiker och fondförvaltare saknar intresse för den information som presenteras i årsredovisningar indikerar att IASB har en felaktig bild av årsredovisningens betydelse för denna grupp". Det här tycker jag man kunde ha utvecklat. Det hade gjort en läsvärd uppsats ännu mer intressant.

Sammantaget är detta en mycket väl genomförd undersökning. Den kännetecknas av ett gott hantverk och att framställningen har en tydlig "röd tråd". Författarna hanterar ett komplext ämne på ett bra sätt.
Stort tack Hanna för ett bra arbete tillsammans! Det här gjorde vi bra! Väl värt att fira nästa gång vi ses!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Tack själv! Lite sorgligt att vi inte ska skriva någonting mer tillsammans men vi slutar på topp :) Herman och jag ska fira lite ikväll sen får vi fira så snart vi ses!

2012-06-20 @ 12:11:40
Postat av: EwaKarin

Grattis!Jag visste nog allt att det skulle gå bra (=

2012-06-20 @ 14:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0