30 mars 2012

Fyra timmar och sedan är det påsklov! Då unnar jag och Hanna oss 10 dagars påsklov. Underbart! Ikväll bär det av mot Övik och på måndag åker vi till fjälls. Som jag längtat! Lägenheten är städad, allt är tvättat. Bara packning kvar. Det ska bli skönt att få lägga uppsatsen åt sidan och få vila upp huvudet ett par dagar och komma tillbaka med kritiska ögon. Just nu har vi levt i en uppsatsbubbla i flera veckor. Sover, drömmer, tänker, pratar och skriver uppsats.

På återseende.

25 mars 2012



Grattis Oscars pappa som fyller 60 år idag! Födelsedagen firas så klart i fjälls! Spara lite fisk åt oss tills vi kommer upp om en vecka!

Vi ska plugga fem dagar till och sen ska vi ha ett välförtjänt påsklov. På fredag åker vi till Övik och på måndag åker vi ytterligare fyrtio mil norrut. Som vi längtat!

21 mars 2012

Idag säger jag och Oscar grattis till bästaste Pernilla på födelsedagen! Och vi säger även grattis till finaste Sahar som fyller jämnt idag! Vi ser framemot ditt kalas på lördag Sahar!

Vi har haft en riktig fixarkväll. Jag har torkat av min cykel, Oscar har bytt till sommardäck på båda cyklarna och jag har dammsugit hela lägenheten.

Och vad konstigt vädret varit. I måndags snöade det. Idag var det 15 grader och strålande sol. Jag satt till och med ute i t-shirt ett tag! Hoppas på fint väder i fjälls så man kan få lite färg i ansiktet!

19 mars 2012

Igår bjöd vi Amanda, Carl och Oskar på middag. Det blev favorit i repris. Amanda och Carl bjöd oss på plockmat för några månader sedan och det var så himla gott! Så igår blev det bl.a. räkor, sallad med rostade solrosfrön, brieost, tomater, melon, vindruvor, parmaskinka, vitlöksbröd och baguetter. Mums! Och det blir så fint när allt dukas upp på bordet.

Vädret då. Det var vår i Uppsala. Men idag blev det typiskt aprilväder i mars. Snö!! Och hur blåsigt som helst. Men nu har solen kommit fram igen och på torsdag ryktas det om att det ska bli 15 grader varmt!

Annars då. Vår granne har bestämt sig för att göra det till en tradition att spela piano mellan åtta och halv nio på morgonen. Så i förmiddags fick han ännu en lapp. "Vi skulle vara tacksamma om du inte började spela piano så tidigt på morgonen."

Till roligare saker. Jag har beställt en onepiece! Mysigt inför fjälls.


(http://pieceofnorway.se)

Och jag ser fram emot helgen. På fredagkväll ska vi hitta på något med Mimmi och Jonas och på lördagkväll har Sahar 30-års kalas!

17 mars 2012

I veckan har Oscar gjort bort sin tentaperiod och jag har läst artiklar som bara den till uppsatsen. Och det har gett resultat. Eller Hanna och jag känner oss nöjda med vad vi presterat, sen är det ju upp till vår lärare att tycka till om vår problemformulering.

I torsdagskväll var vi hemma hos Amanda och Carl för att Amanda fyllde år. För någon månad sedan hade hon sagt att hon önskade sig massor av kakor på hennes födelsedag. Så hennes klasskompis styrde upp det hela och vi alla hade med oss något gott till Amanda. Kul! Själv hade födelsedagsbarnet bakat en underbart god tårta! Och dekorerat den så fint!


Passionsfruktmousse, hallonmousse och vit chokladmousse. Mums!

Igår kväll var jag och Oscar på O'learys, åt gott och hejade fram en vinst åt Modo. Så spännande det var! Oscar var ett riktigt nervvrak.

Imorse hade Hanna sagt att hon skulle komma hit vid halv nio så vi kunde plugga lite på förmiddagen. Så jag pallrade mig upp. När hon åkt och vi handlat så la jag mig och sov en timme. Imorgon ska jag få sovmorgon, för ikväll ska Hanna på fest. Skönt!

13 mars 2012

Grattis på din riktiga födelsedag Hanna!

I Uppsala har våren anlänt på riktigt! 12 grader i skuggan, strålande sol och knappt någon snö kvar. Det är så härligt! Vilken kontrast det ska bli att åka till fjällen om tre veckor.

11 mars 2012

Födelsedagsmiddagen i fredags var underbar! Jättemysigt och jättegott. Tack Hanna! Tyvärr blev dock bröllopstårta nummer tre inte som Hanna tänkt sig. Det blev därför ingen jurybedömning på den. Vi såg den som en extra god födelsedagstårta istället. För god var den!


Födelsedagsbarnet, eller barn och barn. Hon är blir ju 24 år imorgon!


Hade vi någon baktanke med att köpa bakböcker till Hanna?


Piffade upp födelsedagsbarnet med ett par varma tofflor gjorde vi med.


Fina Sahar som snart också fyller år på riktigt.


Inte illa för att vara en födelsedagstårta!


Vår gästjury Sara. Tyvärr fick hon inte ge några poäng, trots att hon tyckte väldigt mycket om födelsedagstårtan.

9 mars 2012

Äntligen är det fredag! Det innebär dock inte helg och ledighet. Det kommer vara som två helt vanliga "pluggdagar", men med förhoppningsvis liite sovmorgon. Idag är det äntligen fredag för att det är Hannas traditionsenliga födelsedagsmiddag och bröllopstårta nummer tre! Som vi längtat och förberett oss genom att äta lite den senaste veckan. Eller vi borde kanske gjort det i alla fall.

Inlägg med bilder på tårtan och på vår gästjurymedlem, betyg och kommentarer kommer någon gång i helgen. På återseende!

6 mars 2012

Äntligen har det jag väntat på så länge landat på hallgolvet! Mitt anställningsavtal på Grant Thornton för hösten! Till hösten har jag nämligen fått jobb som redovisningsassistent, troligvis kombinerat med några timmar som revisorsassistent (i alla fall få vara med revisorerna lite och se hur verkligheten är). Jag har de senaste åren insett att revisor nog skulle vara ett roligt yrke och Grant Thornton, som specialiserat sig på ägarledda företag, är det revisionsbolag jag helst skulle vilja arbeta för. Så jag längtar jättemycket till hösten!

Tjänsten är dock inte heltid så därför kommer jag att fortsätta arbeta kvar på Swedbank och även läsa en engelskakurs mot företagsekonomi på halvfart. Nästa vår hoppas jag att jag kommer in på Magisterprogrammet i Revision och då innebär det att jag pluggat klart januari 2014. Magisterprogrammet börjar nämligen bara på vårterminen så därför blir det lite studieppehåll för mig, vilket känns som en bra lösning. Det var lite om mina framtidsplaner. Så om ni funderat på vad jag kommer att göra efter 3 juni då jag tar min kandidatexamen så vet ni det nu.

5 mars 2012

Det närmar sig påsklov! Nedräkningen har börjat. Ikväll bokade vi bussbiljetter hem, så lite känns det som det närmar sig i alla fall.

På fredag bjuder Hanna på födelsedagsmiddag. Som vi längtar! Och som bonus så kommer hon baka den tredje bröllopstårtan, spännande!

4 mars 2011

Oscar har cyklat till Calle för att tentaplugga. Jag äter frukost efter att ha satt igång en tvättmaskin med sängkläder, hängt ut täckena på vädring och dammsugit lite. Man hinner så mycket när man kliver upp halv nio en söndagmorgon..!

Alla statusuppdateringar handlar nästan bara om vasaloppet på TV, inget som intresserar mig. Inväntar skidskytte VM och herrarnas jaktstart som börjar om tre timmar. Innan dess kanske det blir en promenad i det härliga vädret, lite fler tvättmaskiner och plugg.

Ikväll är vi bjudna till Oscars kusin på middag. Det ser vi fram emot!

3 mars 2012

Oscars vänner har hittat detta klipp på en 8-årig pojke från "Norrland" som de tror påminner om Oscar när han var liten.. Väldigt underhållande kille faktiskt!


1 mars 2012

Middagen igår var nog den sämsta vi varit på. Det var "jämtländskt" tapastema, typ. Det enda som i och för sig var jämtländskt var väl renen, lingonen, tunnbrödet och hjortronen. Jag tyckte för det första att det inte alls var speciellt gott. Det enda som föll mig i smaken var tunnbröden, den rökta varma laxen och potatismosen till det. Men det är väl en sak. Hanna, Sahar och och Sara tyckte ju det var gott, vilket var väl tur. Men, det tråkigaste var att vi (som var fem) fick lika mycket mat som de som var två och delade på de små tapasrätterna. Super dåligt! Så ingen var väl speciellt mätt.. Tråkigt att betala 250 kronor för det. Vi till och med frågade "är det tänkt att vi ska dela på dessa tre pajbitar på fem?". Ja! Och inte nog med det. Jag tror hon lurade oss på vinet! Vi beställde en flaska vin på tre stycken och hon hällde upp i tre glas och gick sedan bort med flaskan. Trots att hon väl hällde mer än vanligt så tvivlar jag på att flaskan var slut. Dock tog hon betalt för en flaska, dyrt glas. Fy Norrlands. Bättre kan ni!

Idag har det varit sol och 8 grader i skuggan. Underbart! Ikväll har jag jobbat och imorgon kväll jobbar jag. Nu kommer Mimmi hit för Sveriges Mästerkock.

RSS 2.0