30 maj 2012

Den 30 maj 2012 är en dag som jag kommer minnas. Det var dagen då vi tog bort kontanter på alla Swedbankkontor i Uppsala. En historisk dag för många! Så här laddade var vi imorse.Imorgon hälsar vi alla gamla och nya kunder välkomna till ett kontantfritt kontor. Det blir en spännande dag. Men förhoppningsvis kommer det inte som en överraskning för någon då vi arbetat med detta i snart ett år, i alla fall på Gränbykontoret. Men en och annan kund lär ju komma in och vilja ta ut eller sätta in kontanter.

29 maj 2012

Uppsatsen är inlämnad för gott! Det känns konstigt att dessa tre år är över! När jag började ekonomprogrammet kändes denna dag väldigt avlägsen. Nu, sommarlov!

27 maj 2012

Idag har vi lagt våra sista händer vid uppsatsen! På tisdag ska vi lämna in den i tre pappersexemplar i en speciell postlåda vid företagsekonomiska institutionen. Det är en sådan härlig känsla!

Vi har förövrigt haft jättebra väder idag. Nästan för varmt för att det inte blåste.

26 maj 2012

Vi klarade domedagen ganska smärtfritt. En del saker att ändra, men inga stora saker. Så torsdagen och fredagen spenderades inne på skolan där vi slapp se det fina och varma vädret för att inte bli allt för nedstämda. Idag på förmiddagen känner vi oss väldigt nöjda med de justeringar vi gjort. Imorgon ska vi läsa igenom det en sista gång och se så allt ser bra ut. Sen är det bara inlämningen kvar. Härligt, som vi längtat efter denna stund!

När Hanna och jag pluggat klart idag tog vi med oss Mimmi på en promenad i det fina vädret. Sen handlade vi ingredienser till en god sallad som vi åt på balkongen. Ikväll ska vi till Sahar för Eurovisionkväll. Vi ska äta middag tillsammans och jag har lovat att bjuda på älgstek. Så den ska jag fixa till nu.

Till veckan jobbar jag hela veckan och på måndag ska vi hem till Hanna för avslutningsfika. Snart, snart är det sommarlov!

22 maj 2012

Sommaren är här på riktigt! Idag, vid halv fem, när jag kom ut från jobbet så var det varmare ute än inne. Jättehärligt! Med mig hem hade jag nyplockade rabarber som en jättesnäll kollega tagit med till mig. Dessa är nu skurna och lagd i frysen i väntan på att bli god kräm och paj.
Imorgon är det slutseminarium. Snart, mycket snart är Domedagen över.

20 maj 2012

Vilken härlig vecka detta varit! Jag har jobbat, vi har träffat en del kompisar och släkt, solen skiner och det är 20 grader i skuggan (vilket ska fortsätta hela nästa vecka). I torsdags var vi hos Anders (Oscars kusin) och Elaine med barn. Härligt väder, jättebra sällskap och jättegod mat. En väldigt bra kväll helt enkelt. I fredags jobbade jag till halv sju så vi tog det bara lugnt på kvällen. Igår var jag en sväng på stan med Sahar och Mimmi. Hanna mötte upp oss i det fina vädret och vi tog en fika nere vid ån. Igårkväll var Carl & Amanda och Oskar & Tara här. En väldigt lyckad kväll där alla fick göra sin egen pizza och till efterrätt hade jag bakat rabarberpaj. Idag har jag gjort en opposition på en annan c-uppsats ute i solen på balkongen och nu ska jag möta upp Mimmi för en promenad.

På onsdag är det slutopponering på uppsatserna och förhoppningsvis är uppsatsen reviderad och inskickad till på söndag. One week to go helt enkelt.

16 maj 2012

Efter en underbar helg är i Övik är jag tillbaka i Uppsala. Det blev klippning och färgning av hår, stan med mamma, lekparken och fika med Pernilla och Benji (och så roligt vi hade!), utefix och middag på restaurang.
Denna vecka jobbar jag hela veckan, förutom imorgon då som är en röd dag även för oss på banken. Imorgon ska vi hem till Oscars kusin på kvällen och på lördag har vi bjudit hit Carl & Amanda och Oskar & Tara på middag och spelkväll. Uppsatsen är inlämnad för slutseminarium och i helgen ska vi göra opponeringar på ett antal andra uppsatser. På onsdag gäller det, då är det slutgilitiga kommentarer från handledare och opponenter. Jag är allt lite nervös.

11 maj 2012

Äntligen hemma i Övik igen! Den lugna och mysiga känslan har infunnit sig. Idag ska mamma och jag ta en sväng på stan, jag ska klippa mig och kanske hitta ett par vita skor. Uppsatsen är korrigerad efter kommentarer från nära och kära så nu väntar vi med spänning på slutseminariumet och vår handledares vassa kommentarer. Annars i veckan så har jag jobbat och ännu en jobbvecka väntar nästa vecka. Kul!

7 maj 2012

Jobbat min första heldag på länge, om jag borser från Valborg. Jättekul att komma in i allt igen. Massor av arvsskiften och konsumentlån idag. Jag har redan en bunt med att göra grejer, trots att jag bara jobbat en dag. Det är så skönt att kunna säga till en kund - jag kan återkomma med det på torsdag eller nästa vecka t.ex. Istället för att hela tiden måsta lämna över ärenden till en kollega.

Imorgon är jag ledig, i alla fall från jobbet. Då ska jag och Hanna träffa vår handledare och sen ändra uppsatsen efter alla kommentarer vi fått från otroligt snälla människor. Tänk vad man blir ordblind när det gäller sin egen text!

5 maj 2012

Igår skulle jag köpa nya vita tygskor som jag tvättat sönder. Igårkväll kom jag hem med ett par snygga svarta skor och en hårtork.. Hårtorken gick sönder precis innan jag skulle ned på stan. Det var bara att sätta sig på bussen och åka till Media Markt. De hade 20 % på alla varor, så lite "tjänade" jag. Vita skor såg jag knappt på stan. I alla fall inte sådana enkla som jag vill ha. Det verkar vara mode att ha tjocka sulor i år. Inte min grej. Men de svarta nya skorna är jag i alla fall nöjd med. Jag får leta vidare efter ett par vita skor.


(Bilder lånade från Nilson Shoes)

Eftersom att vi är så gott som klar med uppsatsen innebär det att vi har en del ledigt i maj. Dock visade det sig att Swedbank Gränby behövde en extra i kundtjänst i maj så nu ska jag jobba nästan hela maj. Börjar redan på måndag. Kul! Dessutom åker jag hem till Övik nästa helg, bara så där. Nice!

Ikväll ska vi till Carl och Amanda för middag och mys. Det längtar vi till!

3 maj 2012

Jag skulle vilja säga att vi lagt vår sista hand vid uppsatsen, men riktigt så klara är vi inte än. Vi har dock skrivit klart allt och skickat ut till nära och kära för kommentarer. Så om någon känner för att läsa en c-uppsats och kommentera lite så hör gärna av er! Den 16 maj ska uppsatsen lämnas in för slutseminarium och senast den 3 juni ska den reviderade uppsatsen lämnas till examinationsgruppen. Det närmar sig...

Nu ska jag läsa en bok och njuta av ledigheten.

1 maj 2012

Så var Valborg över för denna gång. I söndags kom Mattias på spontanbesök för att fira Valborg med oss. Vi har nyss vinkat av honom på tågstationen. Härlig långhelg detta varit. Strålande sol och varmt alla fyra dagar. I lördags och i söndags pluggade jag och Hanna och vi börjar närma oss slutet på vår uppsats. Imorgon är det korrekturläsning, slutsats och sammanfattning som gäller. I söndagskväll var vi på VG:s och Smålands med Mattias. Upp tidigt igår (måndagmorgon). Jag skulle jobba hela dagen och Mattias och Oscar skulle ned på stan för att få bra platser till forsränningen. Efter jobbet mötte jag upp grabbarna i Ekoparken (där alla som vallfärdat till Uppsala för Valborgsfirande håller till) och hängde där några timmar i solen. Sen handlade vi inför grillkväll och åt jättegod middag med Hanna, Mimmi och Jonas. Idag sov vi länge, drog ned på stan och åt crepes och mjukglass samt njöt av det underbara vädret. Tack alla inblandade för en jättetrevlig helg!

RSS 2.0