29 maj 2013

Vid denna tid om en vecka då har vi sommarlov! Och vid denna tid om en månad är Carl och Amanda herr och fru Haglind!
 
Dessutom närmar sig vårt slutgiltiga PM på denna kurs sitt slut. På fredag är det äntligen färdigskrivet, hoppas jag. Till helgen ser vi fram emot roliga saker, som bio med Carl och Amanda och födelsedagsfirande i Stockholm på söndag.

26 maj 2013

Världens bästa mamma!
 
Om en och en halv vecka ses vi!

23 maj 2013

I tisdags hade vi möhippa för bästaste Amanda. Bilder kan jag tyvärr inte visa, då de än så länge är hemliga. Men jag kan sammanfatta vår eftermiddag och kväll ändå! Det började med att Amanda skulle kidnappas, men hennes kära vänner gick till fel hus - så det blev kanske inte riktigt som tänkt när Amanda ser sina kompisar springa runt hukandes i rosa t-shirtar som det står "Amandas möhippa" på.
 
I alla fall så drog vi iväg på paintboll, efter att ledbilen villat bort sig. Paintbollen var rolig men ond. Jag har ett blåmärke på rumpan och ett på mitt högra pekfinger. Bollen träffade rakt på fingret som var runt avtryckaren så nu är fingret stort och svart. Efter paintbollen bjöd paintbollinstruktören oss på trekamp - skjuta pilbåge, kasta kniv och yxa. Jag ska nog bli knivkastare, de andra grenarna var inte riktigt min grej. Efter lite fler lekar begav vi oss mot stan och middag på Le Parc. Men först fick Amanda byta sockar med instruktören, få en hund att sitta, hålla i en visselkör, bli buren i kungastol och fråga om äktenskapstips. Tack för en rolig dag kära ni! 37 dagar kvar till bröllopet

Bröllopstårta nummer sex: Hallondröm

Så var det dags för den sjätte och sista bröllopstårtan innan bröllopet. Det närmar sig med stormsteg! För ett och ett halvt år sedan, när hela bröllopstårtsgrejen drog igång, då kändes bröllopet som en evighet bort! Nu är det ynka fyra månader kvar - och sommaren kommer bara att flyga förbi.
 
Då det var sista bröllopstårtan som skulle provsmakas tog vi in en gästjury på tre personer: Jonas, Daniel och Oscar. Lyckliga som bara den för att äntligen, efter ett och ett halv år, få provsmaka en av Hannas berömda tårtor. Som vanligt får de dock en egen kolumn.
 
Bröllopstårta nummer sex: Hallondröm
 
Bröllopstårtan bestod av en browniebotten, ett lager citronkräm, hallonmousse och en hallonspegel på toppen. Runtkomkring tårtan har Hanna smält choklad.
 
 
 
 
Tårtan beräknas räcka till 12-14 personer.
 
På en skala från 1-10 bedömdes utseendet, smaken och "är denna tårta en bröllopstårta?".
 

 

Sahar

Hanna

Mimmi

Herman

Sofia

Totalt

Utseende

10

9

9

9

10

9,4

Smak

10

9

8

7

9

8,6

Bröllopstårta?

10

10

9

9

10

9,6

 
 
Gästjury: Oscar, Jonas & Daniel
 

 

Oscar

 Jonas  Daniel  Totalt    

Utseende

9

 8  9  8,7    

Smak

8

10  7  8,3    

Bröllopstårta?

10

 9  10  9,7    
 
Sammanfattningsvis var bröllopstårtan en höjdare bland många provsmakare, vilket märks på kategorin "är denna tårta en bröllopstårta?". Tårtans färger är höstiga, gifter sig väl med färgerna som ska vara på bröllopet och alla är imponerade av denna tårta. Sett till smaken tyckte vi lite olika, delar av gästjuryn ansåg att smaken inte kunde bli bättre, andra ansåg att botten var för tjock och att hallonmousset skulle fått innehålla hallonkärnor. Den riktiga tårtkommittén tyckte tårtan var lagom syrlig, men att hallonmoussen borde fått innehålla mer hallon så hallonsmaken får komma fram ytterligare. Brudgummen ansåg också att chokladen runt om smakade öststatschoklad (märk väl, inte mina ord). Vidare höll tårtkommittén med om att chokladbotten var lite för tjock, men perfekt gräddad! 19 minuter i 175 grader. Sett till utseende så fick dock chokladen runtomkring kritik av gästjuryn - men inte av oss andra. Det kan ha varit för att skarven var vänd emot dem hela kvällen, och är man perfektionist så är man.. Brudgummen upplevde också att hallonspegeln såg ut som snorremsor (igen inte mina ord) när man skar i tårtan. Detta har bruden en lösning på - mindre gelatin och mer såsliknande spegel. Förrutom snorremsorna tyckte brudgummen att tårtan var en av de finaste, men kanske lite för bra så att den inte ser hembakt ut. Tänk till nu kära brudgum, det är väl så klart att tårtan ser ut som om den är köpt när det är Hanna som bakat! Bruden höll dock inte med kring finheten, kanterna mot chokladen var något hon grämde sig över hela kvällen.
 
Sett till kategorin "är denna tårta en bröllopstårta?" är denna tårta favoriten. Och med en del ändringar, som t.ex. mindre gelatin i hallonspegeln för att undvika snorremsor, bättre choklad som inte smakar öststatschoklad och mer hallonsmak så kommer även smakkategorin att höja sig betydligt.

18 maj 2013

Igår kväll var vi bjudna till Hanna och Herman tillsammans med Mimmi & Jonas och Sahar & Daniel. Det var dags för sista bröllopstårtan (nummer sex) samt Eurovision. Bjuder på lite bilder från en underbar kväll. Summering från tårtkommitéen ikväll eller imorgon.
 
Special night!
 
Fina Sahar i sommarvärmen.
 
Sahar & Daniel.
 
Allihopa. Tjälknöl på älg, mums!
 
Bröllopstårta nummer sex.
 
 
 
Hanna hade gjort en egen tårta till Daniel som inte tål mjölk.
 
Brudparet.
 
Herman fick äran att skära första tårtbiten.
 
 
 
 
 
 
 
Finaste Hanna.
 
Jonas och resten av pojkvännerna var nöjd med tårtan.
 
Brudgummen.
 
Tack för alla oss i tårtkommittéen!

10 maj 2013

Mysig kväll på stan tillsammans med Carl & Amanda och Oskar. Kom hem lagom till att det började regna.


8 maj 2013

Helt fantastiskt väder! Igår kväll hade vi 22,5 grader klockan sju!
 
Bjuder på lite bilder från hockey VM och Stockholm tillsammans med Mimmi och Jonas i lördags. Helt klart en jättebra julklapp!
 
Oscar, jag och Mimmi i Stockholm.
 
Mimmi, Jonas och Oscar på Vapiano där vi åt god middag innan matchen.
 
Jag och Mimmi på Vapiano.
 
Hockey VM. Sverige-Tjeckien. Jättebra platser hade vi. Precis vid Tjeckiens mål två perioder. Vi såg ansiktsuttryck, målllägen, mål och kände fighterna nära oss.
 
Hela globen står upp och sjunger Sveriges nationalsång. Häftig känsla!
 
Nedsläpp första perioden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2-1 till Sverige! Så spännande sista 50 sekunder med spel 6 mot 4.
 
Avtackning.
 
Ett vinnande Sverige.
 
Tack för en bra match Sverige!

7 maj 2013

Sol och 24,5 grader i solen! Härliga vår! Vi njuter av kvällspromenader nästan varje kväll. Idag blev det lunch på balkongen.


6 maj 2013

Firade Oscar med våra kompisar igårkväll. Tårta och god fika!


4 maj 2013

Äntligen är denna kurs över! Trodde aldrig att denna dag skulle komma. Nu på morgonen har jag bakat scones till frukost, tvättat alla fönster som vi knappt sett ut igenom sen fasadtvätten på vårt hus och fixat på balkongen.

Snart beger vi oss mot tåget och Stockholm för mys i Stockholm, middag och hockey VM tillsammans med Mimmi och Jonas. Oscar och Jonas fick ju biljetter till Sverige-Tjeckien av oss i julklapp.

RSS 2.0