31 juli 2012

För någon dag sedan var Oscar, jag och Oscars bror på bio och såg Batman 3. Jag har inte sett någon Batmanfilm tidigare, frågan är om jag borde skämmas för det? Batman 2 ska ju enligt IMDb vara en av världens bästa filmer. Filmen var överraskande bra. Kanske för att jag förväntat mig en tecknad film för fyraåringar som leker med Batmanbilar.. I och för sig upplyste min bror mig om att Batman i film nummer tre numera är svart och inte svartgul, som om jag skulle märka någon skillnad.. Dessutom kör han ju inte längre Batmanbil, utan någon flygande farkost. I alla fall så var den väldigt bra och jag gillade skådespelarna. Så nu ska jag se Batman 1 och 2, som jag tydligen missat. 
 
Imorgon drar vi ut med jobbet på AW. Kul!

28 juli 2012

Tänk att det redan är slutet på juli! Sommaren går så himla snabbt! Efter att vi haft något att göra fyra helger i rad (minst) känns det så skönt att bara vara hemma med mamma och pappa. Det är fint väder och sol, om än lite dismoln, hyffsat varmt. Jag har klippt gräs, badat och sitter nu i en solstol bredvid mamma och njuter. Pappa och Oscar snickrar på ett tak under altanen. Ikväll står det grillad älgentrecote på menyn, mums!
 
Igår kväll åt jag och Oscar middag tillsammans med Oscars bror och Mattias på Il Padrino. Sen mötte vi alla upp Fredrik och Theres för minigolf. Riktigt rolig kväll som avslutades med glass och te på UH.

26 juli 2012

Några bilder från Oscars kusinbarn Emelies dop den 14 juli 2012.
 
Emelie.
 
 
 
Pappa Patrik, mamma Mia och Emelie.
 
 
I väntan på dopet.
 
 
 
 
Lite läskigt att bli döpt.
 
 
Trött tjej efter ett ansträngande dop.
 
Farfar, farmor, morfar och mormor i bakre raden. Mia, Patrik och Emelie i främre raden.
 
Emelie och mammas moster Mimmi.
 
Albin, kusin till Emelie och Oscars kusinbarn, bar på Emelies doppresent.
 
Finaste!
 
Pigg, glad och ombytt tjej redo för dopfika efter en liten powernap.

24 juli 2012

Igår kväll kom vi hem från fjälls. Efter tre kalla dagar i underställ och täckjacka. Som lägst visade termometern fyra grader! I juli! Men med kyla och tjocka varma kläder undviker man istället myggen, vilket var ganska trevligt. Och oavsett kyla är fjälls alltid fjälls. Den speciella fjällsluften och vackra vyerna är svårt att överträffa. Helgen bestod av Gränsmarknadsdag i Tärnaby tillsammans med Oscars mamma och moster, målning, vedklyvning, trädfällning och annat smått och gott. Dessutom hann jag och Oscar med en liten vandring uppåt längs Boxbäcken på söndag eftermiddag. Vackert!
 
På vägen hem från fjälls åkte vi förbi Oscars kusiner i Movattnet för att kopiera lite dopbilder och säga hej. Där bjöds det på älgfilé och potatisgratäng, mums!
 
Här kommer lite bilder från helgen, mest från vår vandring upp längs Boxbäcken.
 
Farstukvisten får ny dörr.
 
Markplannering för skoterbod. Med Norge i horisonten.
 
Dags för vandring.
 
Boxbäcken.
 
Den slingrade sig väldigt vackert ned för Boxfjället.
 
 
 
 
 
Trots kylan blev det ett dopp i fjällsbäcken.
 
Åtminstone till knäna, för det var kallt!
 
Men efter ett tag blev fötterna van kylan och då var det riktigt härligt..
 
Vattenpaus. Häftigt att kunna dricka vatten direkt från bäcken.
 
Fors.
 
Det dånade bra längs med bäcken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den slingrade sig sakta ned för fjället.
 
Atoklinten, vilken vi besteg för två år sedan.
 
Norska fjäll.
 
 
 
 
 
Vi fann snö den 22 juli!
 
 
 
 
Solen sken och det regnade.
 
Regnet försvann lika plötsligt som det kom och vi kunde ta en fikapaus.
 
När vi kom tillbaka till stugan efter fyra timmars vandring var dörren på plats och en stor del av stugan målad utvändigt.
 
Tack Eva-Karin & Östen samt Agneta & Sören för en jättehärlig helg!

18 juli 2012

Äntligen har jag och Hanna lyckats få till en telefondate! Vi har ringt om varandra i en vecka. Härligt att höra hennes röst och uppdatera varandra lite. Kommer kännas konstigt att inte plugga tillsammans mer.
 
Jobbet går bra som vanligt. Både glada och arga kunder. Igår kväll var vi och grattade Mattias på födelsedagen. Han bjöd på god tårta och te. Imorgon packar vi samt tvättar och städar bil inför fjällsresan på fredag direkt efter jobbet.

15 juli 2012

Så var ännu en underbar helg slut! I fredags bjöd Fredrik in till inflyttningsfest, så jag och Oscar hängde där ett tag innan Oscar skjutsade mig till Zabina och resten av tjejerna som kom på besök i helgen. Oscar åkte tillbaka till inflyttningfesten och jag myste med tjejerna på en mysig och varm altan med tända ljus fram till halv tre på natten. På lördagen var det äntligen dop, Oscars kusinbarn Emelie fick sitt namn. Bilder därifrån kommer senare, jag fotograferade hela dopet med Oscars kusins kamera och får inte bilderna förrän till helgen. De enda bilderna jag har är dessa tre.
 
 
 
Vi och Oscars mamma & pappa.
 
Lilla söta Emelie som senare somnade i min famn.
 
Och efter att ha fotat med en systemkamera hela dagen är jag nu själv väldigt sugen på att köpa en! Det blev så fina och skarpa bilder.
 
Igårkväll åt jag och tjejerna middag på Public. Mums! Sen mötte vi upp Oscar för förfest och lite senare utgång.
 
Caroline & Alexandra.
 
Zabina, jag och Sofie.
 
Sofie, som sedan ett år jobbar som sjuksköterska.
 
Caroline som flyttat till vägs ände, Sveg, och jobbar som sjukgymnast.
 
På Harrys, Alexandra och Caroline.
 
Jag och Sofie med en kär gammal gymnasiekompis Mikael till hälften i bild.
 
Tack till er tjejer för en jättebra helg! Det borde inte behöva gå två och ett halv år till nästa gång..
 
Idag sov vi länge, pallrade oss ner till soffan med täckena och såg på "Goodmorning Vietnam". Trötta och sega begav vi oss sedan till Pernilla & Daniel som bjöd på grillkväll. Tack!
 
Efter en intensiv helg är det dags för ännu en arbetsvecka. På fredag efter jobbet åker vi till fjälls.

12 juli 2012

Till helgen är det fortsatt full fart. På lördag är det dop, Oscars kusinbarn Emelie ska döpas i Skags Kapell. Jag har inhandlat en lila slips till Oscar som passar till min vita klänning med stora lila blommor som jag tänkt ha. Det blir fint! Hoppas på fint väder.

Förutom dop och med det släktträff, så kommer Sofie, Caroline, Zabina och Alexandra till Övik för en liten reunion. I morgonkväll möts vi alla upp hos Zabina och sen ska de väl hitta på något skoj på lördagen. På lördagskvällen ska vi ut och äta allihopa. Kul att träffa alla igen! Sofie har jag väl inte träffat på tre år! Fy skäms på oss.

10 juli 2012

Igår var det min 23:e födelsedag. Grattis till mig!
 
Helgen med Sahar och Mimmi på besök har varit helt fantastisk. På fredagskvällen satt vi på altanen fram till halv tre på natten och åt plockmat och himmelsk rabarberpaj. Med undantag för en timme då vi badade lite badtunna. Lördagen tillbringade vi mestadels på relaxen, otroligt skönt. På söndagen begav vi oss ut till Ulvön och åt jättegod skärgårdsbuffé på Ulvöhotellet. Igår firade vi min födelsedag med tårta och presenter innan det var dags att bege sig mot flyget. Tack tjejer, detta gör vi om nästa år!
 
 
Fina Sahar!
 
¨
 Mums!
 
Bad klockan elva på kvällen!
 
Te i skymningen på altanen efter bad i badtunnan och två kvällsdopp i havet- i alla fall för norrlänningarna.
 
 Uppe med tuppen efter en sen kväll, här är det dags för relaxen.
 
Ulvöhamn!

På bygatan i Ulvöhamn.
 
 
 
 

 
 
Uppe på Lotsberget, vacker vy över Ulvöhamn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Färjan hem från Ulvön.
 
Måndagmorgon nere på bryggan.
 
 
 
 
 
Födelsedag!
 
 
 
 
 
 
 
Paketöppning.
 

5 juli 2012

Imorgon kommer Sahar och Mimmi, äntligen! Tänk att det har gått tre månader sedan de bokade sina resor. Jag jobbar till fyra och sen hämtar jag upp dem vid sju på flyget. Så kul och mysigt det kommer att bli! En av dagarna bär det av till Ulvön om vädergudarna håller vad de lovat hela veckan - sol på lördag. Hoppas på sol på söndag med, annars kanske det blir relaxen. Men den duger gott den med. 
 
Ikväll är Oscar och jag hemma hos Oscar och njuter av god mat och dryck. Det är varmt och soligt och klockan är åtta på kvällen. Hur bra som helst!

3 juli 2012

Igårkväll bakade jag tre sorters kakor till min födelsedag på måndag. Och kanske lite till helgen och tjejerna! I söndags var det varmt och soligt så jag höll till nere vid bryggan hela dagen lång, förutom lite gräsklippning på andra sidan om huset. Det visade sig på kvällen, lite röd här och var. Hoppas på att värmen håller i sig nu så att även mer än bara vattnet vid strandkanten hinner värmas upp denna sommar. Jag tog mig i alla fall ett "dopp" till midjan..

RSS 2.0