31 december 2011

Jag har haft ett underbart jullov hemma i Övik! Tiden har bara försvunnit. Igår tog jag med mig bröderna Ottosson på relaxen och vi hade en skön dag i alla möjliga bastu, saltvattenbassängen och bubbelpoolen. Oscars familj och jag åkte upp till Movattnet för släktträff på Oscars mammas sida. Vi har blivit bjudna på riktigt engelskt julfirande på juldagen hemma hos Pernilla och Daniel. Kalkon och massor därtill. Haft spelkväll med ett gäng kompisar. Vi har handlat möbler med pappa och jag har valt tapeter till mitt rum här hemma som ska bli omtapetserat. Eller valt och valt. Jag sa vad jag ville ha och mamma är inte av samma åsikt. Så vi får allt se vad det är för tapeter som sitter på väggarna nästa gång jag kommer hem.

Julafton var mysig! Mormor & morfar och min morbror kom på grötlunch och vi spelade lite spel med morbror. På kvällen var det bara familjen. Vi åt gott och öppnade himla fina och bra julklappar. Jag fick vad jag önskade mig och mer därtill! Tack för dessa dagar alla inblandade!

Ikväll firar jag nyår hemma tillsammans med min familj, Oscar och Oscars bror. Imorgon bär det av mot Uppsala för att i övermorgon fortsätta mot Chamonix.

Gott Nytt År!

(Lite bilder från Hornön på nyårsaftonsmorgonen)











21 december 2011

Imorgon, senast klockan ett, då har jag jullov! Detta är kanske till och med sista tentan jag skriver innan jag får min kandidatexamen. Det sägs att C-kursen inte innehåller någon tenta i tentasal. Och C-uppsatsen är ju en uppsats.

Idag har vi varit väldigt effektiva här hemma. Jag har tentapluggat hela dagen, varvat med lite tvätt. Oscar har storstädat hela lägenheten. Golvbrunn, avlopp i kök, i och bakom ugn, i och utanpå skåp och lådor, dammsugit och dammtorkat. Efter välförtjänt tacos till middag slog vi in lite julklappar och sedan tog vi tag i packningen. Det mesta är nu klart. Jag är glad att vi har de stora väskorna. Nu behöver jag inte fundera på vad jag ska ta med mig. Jag tar med mig typ allt. För tio dagar. Betalat räkningarna har vi också gjort.

Tenta klockan åtta imorgon. Hem och packa ihop det sista. Kanske lite julklappsshopping på stan och sedan går bussen mot Övik klockan sex.

Nu ska jag duscha och sova.

19 december 2011

Oscar har fått jullov. Jag har två och en halv dag kvar tills mitt jullov börjar. Just nu känns det jäätte länge! Jag vill skriva tentan imorgon och jag vill också få jullov.

Därför tar jag en paus i tentaplugget och cyklar till lite adventsfika!

18 december 2011

Julbordet hos Hanna och Herman igår var jätte gott. Alla hade verkligen tagit med sig det bästa från sitt eget julbord! Och Hanna hade bakat såå gott bröd. Men då tog det två dagar att göra med! Jag, Hanna och Mimmi passade på att ha en liten tomtestund. Eller jag fick både julklapp och försenad födelsedagspresent. Massor av krämer, shampoo, balsam och liknande från Body Shop. Tack tjejer! Och jag fyllde på Hannas adventskalender som egentligen tog slut igår. Tack alla inblandade för igår!


Finaste värdinnan.


Och värdinnans fästman.


Julklappsöppning.


Vi skulle agera fångar.. Jag vet inte om vi lyckades? Glada fångar i så fall.






Oscar och Jonas.


Vi allihopa! Proppmätta!

16 december 2011

Tentaplugg för fullt. Om en vecka har jag jullov! Oscar får jullov redan på måndag! Jag längtar massor till julen, Övik, snö och så klart Alperna. Skönt med riktigt ledigt jullov också!

Igår eftermiddag rånades Swedbank på Stora Torget. Jag är glad för att jag inte jobbade, men jag lider verkligen med mina jobbarkompisar som fick vara med om det. Fy vad otäckt. Det går nog inte att föreställa sig hur det känns.

Imorgon blir det lite avbrott i tentapluggandet i alla fall. Då är det knytjulbord hemma hos Hanna och Herman. Jag och Oscar tar med oss ägg, hemmagjord skagenröra och tunnbröd. Kul!

Och grattis till min lillebror som klarat läkartentan han gjorde för några veckor sedan!

13 december 2011

Igårkväll var jag, Hanna, Mimmi och Sahar på lussegask. Jätte trevligt! Det var dock tråkigt att vi var det sista av tre bord som fick ta mat. Förra året satt vi vid första bordet. Det märktes skillnad i buffén. En del saker som var slut och så vidare. Det var nog inte heller lika många olika rätter på kalla, varma och dessertbordet i år. Annars var allting jätte bra. Vi var nog hemma strax efter tolv. Så det var en lugn kväll.

Annars händer det inte så mycket. Tentaplugg. Oscar skrev tenta idag. "Two down, one more to go"

Här kommer lite bilder från igår.





















9 december 2011

Igår jobbade jag sista dagen innan jul. Det har blivit två hela dagar och två kvällar denna vecka. Jag har tenta om lite mindre än två veckor och sedan är det jullov!

Igår kväll bjöd jag hem Hanna på varma mackor med svampstuvning. Det var trevligt! Då jag har jobbat och Oscar tentapluggat hela veckan så är det ingen som styrt upp det där med mat och handlade. Så fram tills nu har vi tagit det vi har.

Oscar skriver tenta idag. Den andra på tisdag. Och sen den sista och tredje veckan därpå.

7 december 2011

Här kommer efterfrågade bilder på mina nya skor.


Denna bild är dock snarare på mig än på skorna. Det blir så med vissa fotografer.


Här är skorna.

5 december 2011

Idag har jag jobbat hela dagen. Och jag är förkyld igen. Eller i alla fall täppt i näsan. Och jag har haft sex kunder på en dag som haft frågor om, eller velat ändra i sitt IP-sparande. Så om någon av er funderar på att börja pensionsspara så kan jag allt om detta nu! Innan vi öppnade hade vi en person som kom och lärde oss en hel del om det nya på marknaden. Bland annat investeringssparkontot. Jag tror att det är en bra grej. Dessutom slipper man den nya fondskatten som alla fondsparare drabbas av efter årsskiftet. Jag fick även klarhet i likheter och skillnader mellan investeringskonto och kapitalförsäkring. Det är klurigt sådant där.

Igår bytte vi till vinterdäck på cyklarna. Oscar fixade även mina växlar som gått sönder efter att kära grannar rycker och sliter i närstående cyklar när de vill ha ut sin egen. Trots att styren och sladdar kanske fastnat i varandra. Detta har resulterat i att min vajer till växeln gått ur led, typ.. Oscar spenderade eftermiddagen hos Calle och jag i skogen med Hanna. Hanna lurade ut mig på en promenad i Hågadalen. Vi skulle leta efter ett gravfält. Hanna påstod att gravfältet skulle vara en hög med stora stenar. Vi hittade ingenting. Och på hemvägen lurade hon in mig på en "genväg". Ganska blöt och geggig "senväg". Dessutom stod det en väldigt läskig man bland granarna, utanför vandringsleden, och stirrade på oss. Vi båda var rätt så nöjda med att vi var två i skogen just då. Sen bjöd Hanna på varm choklad och nybakade choklad/äppel/kanelmuffins. Det kompenserade lite för vår promenad.

Jag överraskade Hanna med en förtidig julklapp. Eftersom ingen hängt upp några adventsklappar i hennes adventskalender fick jag styra upp det.


Bröllopstårta nummer två: Moussetårta

Jag insåg att vi glömde ge bröllopstårta nummer två ett namn i fredags. Så väldigt inspirerad av all chokladmousse får bröllopstårta nummer två namnet "Moussetårta".





Moussetårtan består av en lite kladdig browniebotten, hallon, mörk chokladmousse med lite smak av apelsin, pannacotta med vit choklad, lite mer mörk chokladmousse garnerad med figurer av smält mörk choklad och lite kakao pudrat på chokladmoussen.

Sammanfattningsvis en tårta som har stor potenital att bli en underbar bröllopstårta - med lite justeringar. Perfekt smak. Inte så där mäktig vilket gör att den passar till en underbart god trerättersmiddag. Super bra browniebotten, lite kladdig = mums! Dock bör chokladmoussen vara lite tjockare (ev. vätskan från hallonen som gjorde moussen lösare än planerat). Lite mindre omkrets och på så sätt lite högre tårta önskades. Tårtan bör garneras med smält vit choklad istället och kakao på toppen måste bytas ut mot florsocker. Kakao på toppen gör att tårtan upplevs "bränd".

På en skala från 1-10 bedömdes utseendet, smaken och "är denna tårta en bröllopstårta?". (inom parantes är betygen från bröllopstårta nummer ett)


Sahar

Hanna

Mimmi

Herman

Sofia

Totalt

Utseende

7

5

6

5

6

5,8 (6,8)

Smak

9

9

8

9,5

9

8,9 (7,4)

Bröllopstårta?

8

8

7

6

8

7,4 (6,6)


Några kommentarer till betygen: Jätte bra, perfekt, bra balanserad, nästan fullpott, superb tårta. Bruden älskar choklad och gillar starkt avvägningen mellan choklad och den lilla smaken av apelsin. Brudgummen: "asgod", ger 9,5 poäng och reserverar sig därmed för eventuellt godare tårta. Men han kan dock inte för tillfället tänka sig en godare tårta. Dekorationen med den smälta chokladen uppskattades. Dock borde den varit vit. De flesta ansåg också att tårtan borde innehålla liite mer hallon för att få lite mer syrlighet i tårtan. Smaken var helt klart super, utseendet finns det en del att jobba på och detta gör att även betyget "Bröllopstårta?" drogs ned en del.



Vi ser med spänning fram emot bröllopstårta nummer tre!

3 december 2011

Myskvällen hos Hanna var super trevlig. Och bröllopstårtan var väldigt god. Den kommer snart få ett alldeles eget inlägg, jag väntar bara på bilder från Hanna. Men det kan nog ta ett tag, för jag tror vi alla är rätt mör idag..
Mitt i allt vårt roliga, när vi insåg att Sahars sista buss snart skulle gå, fick jag en smart idé - tyckte jag då. Jag skrev en lapp "Snälla, låt oss få sovmorgon imorgon, lördag. //Sofia & Oscar" och lämnade i vår pianospelande grannes brevlåda si så där tre på natten. Kvart över tolv ansåg han att vår sovmorgon var över...
Tack för en super trevlig kväll tjejer!

Idag har jag kollat in reprisen av Idol, sett de svenska skidskyttedamerna missa pallplatser, dammsugit, handlat mat och lagat middag. Lördagskvällen består av tvätt för min del och plugg för Oscars del.

1 december 2011

Glöggkvällen igår var riktigt lyckad. 10 personer allt som allt. Lussebullarna och glöggen var uppskattade. Jag fick två blommor. En fin hyacint i kruka av Sahar och en liten julstjärna av Mimmi. Tack! Dock blev det inga bilder. Caroline åt middag här innan och stannade på kvällen. Så himla roligt att träffa henne. Vi bor nästan grannar, men ses trots det bara en gång i månaden.

Idag hade jag skola på förmiddagen. På eftermiddagen var jag, Hanna och Mimmi på Gränby Centrum och kikade på kläder och skor. Hittade ett par vinterskor som jag funderar på att köpa. Men när jag väl bestämt mig så lär de vara slut..



När jag kikade på deras hemsida hittade jag dessa också:



Klurigt!

Imorgon är det dags för bröllopstårta nummer två! Äntligen!

RSS 2.0