26 december 2010

Igår firade vi julafton hemma och åt god mat och öppnade många paket. Jag fick bland annat en längre guldkedja till min gulddroppe som jag fick av farmor och farfar när jag döptes. Fick också pengar av farmor och farfar och mormor och morfar. Även en kökstermometer, tofflor och satinsängkläder bla a.

Idag är jag trött och sliten. Tog en sväng till Pernilla och Daniel för att snusa på Benji och mysa lite. Hoppas på besök av Anders ikväll. Jag borde packa med. För imorgon åker vi till fjälls. Håller även tummarna för att Oscars bror följer med.

Dags för te och lussebullar.

25 december 2010

Julafton 2010 försvann på tio sekunder. Pappa jobbade nästan hela dagen. Jag klev upp tidigt för att äta frukost med honom innan han åkte på jobbet. Sen myste jag och mamma i mamma och pappas säng och kollade på julkalendern. Sen kom min morbror och gav mig en underbar julklapp - presentkort på relaxen! Vi spelade kort, grannarna kom förbi sen sväng och vi blev bjudna på fika hos dem imorgon. Sedan drog jag mig mot Oscar och har varit här tills nu. En härlig julafton med väldigt bra julklappar! Bl a en soda streamer av Oscar!

Och imorgon är det fler julklappar som ska öppnas när det blir julafton hemma hos mig. Spännande att se vad som finns i julklapparna när det känns som om jag ikväll fått allt jag någonsin pratat om i höst.

Valet och kvalet hur jag ska göra nästa vecka. Åka med Oscar och hans föräldrar till fjälls måndag till torsdag eller inte...?

19 december 2010

Det där med att bo på hotell när man inte kan bo i sin egen lägenhet är inte så kul som det låter...!

17 december 2010

Jag hade tänkt plugga i eftermiddag. Läsa lite i boken och försöka förstå vad föreläsaren sa om 100 sidor på ca 15 minuter. Men när jag kommer hem spelar vår kära granne piano. Då förbereder jag det vi ska ha med oss på julbordet ikväll och sätter mig sen för att plugga. Hinner läsa mindre än en timme och känner precis att jag fått lite fokus, då börjar han spela igen! Det var min så kallade effektiva eftermiddag. Jag hoppas på att han flyttar, imorgon!

Sju dagar till julafton och fyra tills vi åker till Övik!

16 december 2010

Åtta dagar till julafton! Jag längtar som bara den till jullov. Eller jullov och jullov.. Jag har ju tenta efter jul. Oscar gjorde sin ena tenta idag och har den andra på måndag.

Imorgon är det julbord hos Hanna och Herman! Och det ska bli riktigt gott. Jag och Oscar ska bidra med skagenröra, ägg och tunnbröd.

Här har det snöat massor idag. Hur svårt som helst att cykla.

14 december 2010

Förr, när jag var liten, längtade jag efter julafton för att man hade önskat sig tusen saker och längtade efter att få öppna alla julklappar. Idag är det inte riktigt likadant. Jag längtar fortfarande otroligt mycket efter julafton men nu är det för att få se allas glädje och uppskattning när de öppnar mina julklappar. Speciellt mycket längtar jag till julafton när jag hr riktigt bra julklappar som jag helst av allt skulle vilja att personen i fråga öppnade nu, på en gång! Men jag får precis som när jag var liten snällt ge mig till tåls.

Dessutom kommer vi fira julafton på juldagen för att pappa jobbar hela julveckan, men dock mindre på juldagen än julafton förhoppningsvis. Så då är det en dag till att vänta! På julafton är jag hos Oscar istället och det ska bli riktigt mysigt att få fira med dem också.

I år ser jag mest fram emot att få ge min julklapp till pappa, men också Oscar och hans bror. Alla mina julklappar är bra tro inte annat, men den till pappa är snäppet bättre och har varit lite tidskrävande...

12 december 2010

Lussegasquen igår var hur bra som helst! Tre julbord med hur mycket mat som helst. Ett kallt-, ett varmt- och ett dessertjulbord. Och det underbart gott. De som jobbat i Norrlands kök hade verkligen lyckats och inte sparat på något. Jag är fortfarande mätt.. Fantastiskt hur det fungerade att ha julbord för 300 personer samtidigt, hur smidigt som helst! Alla bord hade en ljusslinga på bordet och när den tändes var det de bordens tur att gå och hämta mat i olika rum beroende på vilken färg man hade på sitt bord. Om inte julstämningen var på topp innan gasquen så är den det definitivt efter igår kväll. Norrlands egna kör bjöd på luciatåg och tomten kom och delade ut julklappar till folk. Dessutom sjöngs det julsånger som bara den. Vi kommer garanterat gå nästa år igen!

Bilder från igår:


























10 december 2010

Imorgon är det lussegasque på Norrlands Nation! Det har jag längtat till hela veckan. Få klä sig fin, äta god mat, massor av folk och julstämmning som bara den! Dessutom ska vi på fördrink/glögg hos min kusin Niklas vilket ska bli riktigt kul!

Ikväll blir det Idol, julmust och godis. Spendrups julmusten kostade fem kronor på ICA Maxi för en och en hlalv liter och godisen var 50 kronor rabatt om man köpte ett kilo. Så Hanna och jag köpte ett halvt kilo var. Jag får ju egentligen inte köpa godis, men det är ju bara jul en gång om året :)

Förresten är jag och Oscar hittills uppe i en och en halv blå IKEA kasse med inslagna julklappar! Det kan bli spännande att ta med sig på tåget och bussen till Övik..!

9 december 2010

Min lillebror kom in på läkarprogrammet i Umeå till våren idag! Grattis Grattis!

7 december 2010

I natt kunde jag inte sova och då börjar man tänka en massa. Jag kom bland annat på julklappar till alla jag inte listat ut vad jag skulle köpa till än. Men då var jag tvungen att vid halv två på natten gå upp och skriva ned alla dessa på en lista så jag inte skulle glömma dem under natten. Sen kom jag på en julklapp jag själv önskade mig, men bara en. Sen stod det still. Klurade även på nyår och kom på en bra idé :) Jag var dock tvungen att hålla mig från att ringa Pernilla där mitt i natten och ge henne mitt förslag. Idag skrattade hon bara ;)

I Uppsala är det kallt. Imorse var det -8.4 och nu är det -15.2.

♥ 4 december 2010

Den 4 december 2010 föddes Pernilla och Daniels son, Benji

Välkommen till världen Benji!



(lånade bilden av Pernilla)

6 december 2010

Idag börjar jag inte förrän kvart över ett. Skönt med lite sovmorgon en måndag, då blir veckan inte lika jobbig! Igår pluggade Oscar hela dagen, var min dag försvann vet jag inte. Pratade länge i telefon, handlade till middag, lagade middag, tittade på film och sov länge. Så var dagen borta.

Idag har jag nackspärr, inte lika kul. Så jag går med en halsduk inne och hoppas på att det blir bättre. Resten av veckan bjuder inte på så mycket förrutom plugg, en dugga och sen lussegasque på lördag! Jag längtar till lördag, det kommer bli underbart kul!

4 december 2010

Jag fick med Oscar på stan för lite julshopping. Och vi kom hem med massor av påsar! Tror till och med Oscar hade kul där en stund ;) Och mysigt var det! Vi gick även förbi Norrlands Nation en sväng för deras lördagsfika - och vi är mätta än! Förrutom julklappar blev det ett par nya mjukisbyxor till mig (de gamla är hål i), en skjorta till Oscar, sockar till mig och ett par jeans till mig. Jeansen är samma som jag har, men de är så sköna och kostade bara 300 kronor så då blev det ett par till.

Dessutom bjöd dagen på något ännu bättre

3 december 2010

Här kommer bilder på vår nya kökssoffa som vi fått av mormor och morfar då de flyttade. Nu har den fått en ny madrass och blivit omklädd och passar perfekt! Tack mormor och morfar!







2 december 2010

"Nu är det jul här i vårt hus, julen den kommer.." Jag och Oscar går och nynnar på den stup i ett. Men det är faktiskt inte jätte jätte långt kvar!

Idag efter föreläsningen och att jag plockat upp mina skor hos skomakaren (som förövrigt nästan är svarta igen..) handlade jag sirap så jag kunde göra knäck. Oscar har dock kommit fram till att knäck inte är gott för att det är jobbigt att äta.

Han sa innan jag bakade lussebullar att jag inte behövde baka så många för att han inte tyckte om lussebullar. Han har ätit minst lika många som jag denna jul, precis som förra året. Och vi har inte speciellt många kvar, trots att jag bakade många. Han skyller dock på att han är hungrig varje gång vi äter lussebullar och att det är därför han äter dem. Trots att vi har kvar vanliga bullar i frysen som han tycker om?

Så jag litar inte på knäckhistorien heller.. Men för att vara en snäll sambo kokade jag mer chokladkola och hällde upp i knäckformar samtidigt som jag kokade knäcken. Det blev faktiskt riktigt gott! Så nu har vi både knäck och chokladkola. Jätte gott tillsammans med te!

1 december 2010

När vi vaknade upp imorse var det -20.1 grader ute och solen sken väldigt vackert. Men det var kallt att cykla för ansiktet. Och så fort man andas en gång uppåt så immar glasögonen igen och det försvinner inte förrän man kommit in i värmen. Jag och Sahar var hemma hos Hanna och pluggade idag. Jag tycker vi lärde oss riktigt mycket trots att det är en hur tråkig kurs som helst.

Igår kväll var jag och Oscar hemma hos Calle och Amanda på födelsedagsmiddag tillsammans med Oskar och Pontus. Jätte god mat och trevlig kväll! Innan middagen var jag en sväng på stan med Hanna. Vi köpte bland annat biljetter till lussegasken på Norrlands Nation den 11 december 17dk. Det sägs att det ska vara den bästa gasken under hösten och biljetterna var slutsålda på bara några timmar. Så nästa helg ser jag jätte mycket fram emot.

Denna månad händer det något speciellt med

RSS 2.0