20 mars 2008

Imorgon ska jag och Oscar till Pernilla på 30-års kalas. På lördagmorgon åker vi till fjälls! Och det ska vara sol, sol, sol! Underbart :)

Jag, Oscar och Anders träffade Karin idag. Hon var inte lika brun som en neger - hon var fint solbrun, vilket vi inte förväntat oss.

Ha en bra påsk allesammans!

(Återkommer med bilder från fjälls om ungefär en vecka =) )

17 mars 2008

En dag närmare fjällsresan! Och en redovisning mindre.

Och jag har kommit på världens bästa present till Pernilla! ;)

16 mars 2008

Om mindre än en vecka åker jag till fjälls igen. Nu med Oscars familj, och hans kusiner. Jag längtar!

..men först religionsprov, svenska seminarium och religionsredovisning.

..och Pernilla fyller 30 år på självaste långfredagen!

..och Karin kommer hem på torsdag :)

..och Anders kommer hem på onsdag :)

Spännande vecka!

11 mars 2008

Härmar Kamilla och textanalyserar min blogg (http://typealyzer.dante.getmyip.com/typealyzer.cgi).

Det här är tydligen jag:

Väktare (SJ)

"Passar sig verkligen det där?"

Väktarna kan kallas för samhällets stöttepelare. De övervakar att människor och ting är på sin rätta plats - dvs inom den föreskrivna normen. På ett sätt är väktarna därför "traditionell" i det att de är de som upprätthåller traditioner, ritualer och normer. De uppfattas ofta som (och värdesätter att vara) pålitliga, lojala, metodiska och praktiska. Väktarna kan sägas vara de som administrerar samhället - på både högre och lägre organisatorisk nivå. Många väktare drömmer om att klättra uppåt till en ansedd position i en etablerad organisation - snarare än att uppfattas som individuella och unika. Väktare värdesätter andra människors åsikter högt och är oftast mycket medvetna om vilka som "passar in" och vilka som inte gör det.

Vill du ha en Väktares uppmärksamhet - pröva uttryck som "beprövat", "förnuftigt" eller "succé". Väktare använder ofta ord som beskriver andra människors position i flocken såsom "duktig", "känd" eller "framgångsrik".


Vårdaren (ISFJ)

Vårdaren värdesätter lojalitet, omtänksamhet och välmående mycket högt - den typiske "familjedoktorn". De har både en bra känsla för människor och ett välutvecklat sinne för detaljer. Kombinationen gör att de ofta gör nytta i det absoluta toppskiktet i stora personberoende organisationer såsom det militära. Intresset för detaljer och att möta människor gör dock att de kanske oftare väljer att arbeta exempelvis som sjuksystrar med direkt kontakt med människor. Vårdaren är ofta känslomässigt stabil och klarar av att hantera även dramatiska situationer med bibehållet lugn och förmåga att koncentrera sig på vad som omedelbart behöver göras.

Liksom sin nära granne Den plikttrogne, är vårdaren lätt skeptisk till personer med ett mer intuitivt och drömmande förhållningssätt till tillvaron. Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta är ett uttryck som skulle kunna ha uppfunnits av en vårdare.

 


4 mars 2008

Lite gamla bilder från när i var och bowlade i mitten av februari.

image227
Oscar :)

image228
Patrik och Sofie.

image229
Jag och Caroline.

image230
Emil och Alex.

3 mars 2008

Igår kom hem från fjälls. Trots vädret har vi haft en härlig semester. Sofie och jag höll oss till skidorna på fredagen och "skoters" på lördagen. Vi hann även med tacokväll på en närliggande restaurang.

image219
Vi fick skotta oss in till stugan när vi kom. Och som bilden visar - det var en hel del snö.

image220
Stugan är till hälften översnöad.

image221
Sofie i Hemavan, solen hade precis försvunnit.

image222
Lugna er, hon är inte dum. Det är bara mina stavar också ;)

image223
Utsikt från toppen i Hemavan.

image224
Sofie och Patrik på skotern.

image225
Oscar på sin skoter.

image226
Utsikt från Boxfjället ner mot Joesjödal.

Och med dessa bilder längtar jag ännu mer till påsklovet då vi återvänder till fjälls. Nu med Oscars familj och kusiner, i hopp om bättre väder.

RSS 2.0