29 november 2010

Mindre än en månad till julafton och ungefär tre veckor tills vi åker hem till Övik. I Uppsala är det just nu -15 grader och soligt. Underbart härlig dag med snön som bara gnistrar.

I helgen var mamma, pappa och Johan här. I fredags var jag och pappa på stan, sen skrev jag tenta och på kvällen var vi alla ut och åt middag. Gott och trevligt :) I lördags var jag och Oscar hem till Hanna och Herman och åt tacos tillsammans med Mimmi och Sahar. Vi spelade spel och hade det kul! Jag hann även med en sväng på stan med Mimmi på lördagen och det blev några julklappar köpta.

Igår var en riktig slappardag, eller jag hade tänkt det i alla fall och verkligen sett fram emot det. Men sen när jag låg där på soffan och tittade på TV så blev jag enormt rastlös. Oscar pluggade. Så då gick jag ned och handlade till middag, förberedde kycklingpajen, som förövrigt blev underbart god, och sen skulle jag koka knäck. Men när jag mätt upp allt förrutom sirap insåg jag att vi hade en halv deciliter för lite sirap. På samma sida i kokboken fanns recept på chokladkola som krävde mindre sirap så då blev det chokladkola. Och gladast var nog Oscar!

Idag har en ny kurs börjat - Internationell Makroekonomi. Och just nu är den så tråkig som den låter...


Och på skofronten har jag valt ett par av de två jag valde mellan. (De minst stövliga) Men sen smörjde jag in dem med skokräm och de blev grå, för skokrämen var genomskinlig och tanten på affären sa att jag kunde använda den på ALLA skor. Men icke. Så nu är de hos skomakaren som ska göra dem svart igen. Han sa "du skulle ju använt svart skokräm". Hm, tror inte du att jag också insåg det?

25 november 2010

10 dagar sedan jag skrev sist! Tiden har bara försvunnit. Imorgon har jag tenta - igen. Så den sista veckan har bara gått åt till att tentaplugga. Idag är jag riktigt less och längtar efter jullov. Jag ska dock försöka ta mig i kragen och plugga några tappra sista timmar. Men med min tur kommer väl vår pianospelande granne dra igång just när jag sätter mig.

Ikväll kommer mamma, papppa och Johan. De var här lördag till söndag med. Sen åkte de ned till Skåne och hälsade på farmor och farfar. Så nu är de på väg norrut igen och stannar tills på lördag.

Oscars föräldrar är på väg till fjälls. Där är det riktigt kallt just nu. Upp emot -30! Jämfört med våra ynka -4.


På skofronten går det så där. Just nu äger jag två par vinterskor och ska försöka välja ut de bästa... Ett par, eller egentligen båda är stövlar och jag är inte van med stövlar. Så jag känner mig som en tant.

15 november 2010

Jag fick 38.5 av 40 på min tenta! :) Jag är mer än nöjd, trodde inte att det gick så bra. Men det är svårt att veta med då man skriver så mycket och det är mer motivera och diskutera än att räkna ut saker.

Nu bakar jag lussebullar för fullt! På en hel liter! Lite senare kommer Hanna och Mimmi över på glögg och lussebullar. Då ska vi testa mitt nya glöggset jag fick av mamma i julklapp förra året. Dags att inviga det ;)

14 november 2010

Stockholm igår resulterade i en kofta och en kjol men inga skor. Alla skoaffärer i Stockholms centrum är samma kedjor med samma sortiment i alla butiker. Det blir inga skor i vinter heller. Annars var Stockholm igår jätte roligt!

Idag har vi tagit det lugnt. Vi tog en lång sovmorgon och sen har vi pluggat lite. Eller Oscar mycket och jag lite. Jag har också tittat lite på TV och bakat en ny omgång cookies. Lika goda som förra gången!

Till helgen kommer mamma, pappa och Johan förbi en sväng innan de åker ner till Skåne för att hälsa på farmor och farfar. Det ska bli roligt!

11 november 2010

Jag och vår granne har just haft ett piano/spela hög musik krig. Efter en timme är det nu tyst och lugnt i lägenheten igen. Jag har lite ont i huvdet.

På lördag bär det av mot Stockholm för att se om vi tre tjejor (Hanna, Sahar och jag) kan hitta vinterskor till oss alla. Jag ger vinterskor ett tredje försök - sen ger jag upp. Och jag ska följa min pappas "råd": leta inte efter billiga skor, du får ju leta efter dyrare skor så de håller. Hm, pappa. Vinterskorna i år kostade 800 kronor, det kallar jag inte billigt. Och vinterskorna förra vintern kostade 1300 kronor - det är definitivt inte billigt. Men jag ska följa rådet och se om jag hittar fler skor än vad jag lyckats med hittills, eller kanske bättre skor då.

Och Mattias - det är inte fel att vara arbetslös. Och det vet du lika bra som jag! (Iofs så kommer du ju knappast vara det så länge till om du bara är du på provanställningen imorgon) Men det är fel att vara arbetslös och spela piano när man bor i lägenhet. Det borde finnas ett förbud mot piano i lägenheter. Jag kanske ska gå på nästa husmöte och förslå det? Istället för andra saker som folk förslår som kostar pengar och som HSB ändå inte genomför som snickarbod, bastu, träningsrum och nyrenoverade lägenheter.

9 november 2010

Ute stormar det och snöar för fullt. Fönstren till och med skakar lite. Härligt med snö! I alla fall då man får sitta inne och mysa med tjocksockar, en kopp glögg och tända ljus. Jag har börjat längta efter jul nu. Funderar lite smått på julklappar och annat. Igår köpte jag jätte fina julgardiner till köket som mamma skulle betala, tack mamma!

Igår invigde jag mina vinterskor som jag var så himla nöjd med. Men när jag kom hem efter två timmar i skolan hade ena hälen på skon spruckit så jag cyklade ned på stan med dem. På butiken sa de att de hade haft problem med just de skorna så nu är jag utan vinterskor igen! Samma sak hände förra vintern med de nya jag köpt då, inte hälen just, men att de gick sönder. Jag ska inte ha vinterskor helt enkelt!

Vi ska få en kökssoffa också! Mormor och morfar har flyttat från sitt hus till lägenhet och fick inte plats med kökssoffan och jag hade erbjudit mig tidigare att ta över den om de inte fick plats med den. Och så blev det :)

OCH i helgen skaffade vår kära granne ovanför oss en piano. Och han spelar jämt - för han är arbetslös verkar det som. Han är i alla fall hemma HELA TIDEN! Jätte jobbigt att sitta och plugga, det känns som om pianot skulle stå i vårt vardagsrum. Med musik i öronen försvinner pianot i alla fall, men jag hatar och läsa till musik. Nu spelar han igen...efter en timmes uppehåll...

5 november 2010

I onsdags var jag och några kompisar på Norrlands nation och åt på Restaurang Hjortron. Ungefär en gång i månaden är restaurangen öppen och då får man förrätt, varmrätt och efterrätt för endast 200 kronor! Och det är underbart god mat. Mycket, mycket prisvärt! Förra gången var det hjortfilé och denna gång lamm av något slag. Jag är dock inte så förtjust i lamm, men detta var riktigt gott! Till förrätt fick vi jordärtkockssoppa med blåmusslor i och till efterrätt hemmagjord äppelsorbé.

Ikväll är jag och Oscar bjudna på middag hemma hos Sahar och Daniel. Skönt att slippa laga egen mat ;)

4 november 2010

Igår hittade jag äntligen ett par vinterskor som jag kan tänka mig att ha! Dessutom kostade de bara 800 kronor (jämfört med de Eco jag hade funderat på innan som kostade 1500 kronor). Jag och Hanna hittade en skobutik med massor av skor i alla märken och mycket att välja på som vi aldrig varit i förrut. Den lär besökas fler gånger :)

Så efter tåg- och flygbiljetter förra helgen, kurslitteratur, tågbiljett till jul och nu vinterskor så är månadens CSN nästintill försvunnet.

Jag hoppas på att mamma och pappa åker förbi Oscars pappa innan de kommer ned till Uppsala i slutet på november och köper ett par dubbdäck till cykeln. Då behöver jag inte vara så rädd för minsta lilla halka då jag cyklar och vågar bromsa och därmed slippa cykla i snigeltakt.

2 novemer 2010

Så stolt över Oscar - han fick en femma på företagsekonomin! Och en fyra, respektive trea på de två andra tentorna. Under hans jobbigaste tentaperiod! Vi firade med kladdkaka ikväll. Jag lär få vänta tills minst nästa vecka innan mina resultat kommer.

Ikväll bokade vi bljetterna hem över jul också. Den 21 december sätter vi oss på tåget mot Övik. SJ får en chans till. Biljetter till Uppsala bokar vi nog inte förrän vi är hemma i Övik och känner oss för lite när vi vill åka ner igen. Håller tummarna för att vi lyckas pricka in en fjällsresa under julen också!

Bilder hemifrån i helgen - en vacker höstdag. (Dock hoppas vi på is och snö till jul)


Havet och stranden från mitt rum.





Fina trappen mamma och pappa byggt i höst.

1 november 2010

Helgen hemma i Övik flög fort fram. Efter att SJ lämnat oss utan buss i Sundsvall på onsdagskvällen kom vi tillslut hem tack vare Byberg och Nordins buss. Himla bra service! På torsdagen träffade jag Pernilla, klippte mig, hälsade på mormor och morfar och på kvällen var Oscar hemma hos oss och åt middag. På fredagen var mamma ledig så vi var på stan en sväng och jag hann även in på jobbet en stund. På eftermiddagen åkte jag och Oscar hem till Pernilla och Daniel på fika och sen avslutade vi kvällen hemma hos Oscar med middag och idol. Crépes med skagenröra i bjöds det på, mycket gott!

På lördagen var jag på dop nästan hela dagen. Anders systerdotter Moa döptes i Sidensjö kyrka. Jätte fint dop och en jätte söt och snäll Moa! Se bilder nedan.














På söndagen bakade jag bullar med mamma, tog en promenad, packade och sen var det bara att åka iväg till flyget. Idag har allvaret börjat igen!

RSS 2.0