31 maj 2009

Morsdag. Vi bjöd hit mormor och morfar på middag. Älgstek och potatisgratäng, mums! Och jordgubbstårta till efterrätt! Min mamma och Oscars mamma fick varsin solrosbukett och Oscars bror fick en pulsklocka av oss eftersom det är hans födelsedag (imorgon).

Imorse vaknade vi av solen och värmen. Drog på oss bikini/badbyxor och tog med frukosten ned på bryggan. Där låg vi i några timmar. Härlig start på dagen!

27 maj 2009

Tandläkardag idag. Och besöket gick bara bra, inga hål och ingenting. Allt som allt tog det 20 minuter och min tandläkare tog 645 kronor. Fast det var det värt. Det är en riktigt bra tandläkare vi har hittat - trots att han håller till i Bjästa. För första gången har jag träffat en riktigt trevlig och väldigt tillmötesgående tandläkare (nu pratar vi inte tandsköterskor - även om den här tandsköterskan, som också precis som min tandläkare tog i hand och hälsade, var riktigt trevlig hon med). Dit går jag gladeligen igen.


Här kommer muffinsreceptet Pernilla (och för er andra som vill ha det).

Hallon- (blåbärs) muffins
125 g margarin
2½ dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1,25 dl mjölk
drygt 3 dl hallon (eller blåbär)

Rör matfettet och socker till en jämn smet. Rör sedan i äggen, ett i taget. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, salt och mjöl. Rör ned mjölblandningen försiktigt, sluta direkt när smeten blandats och är jämn. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en jämn smet. Vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann. Klicka ut smeten i muffinsformarna till 3/4. Grädda i ugn (200 C) i 18 minuter.

(Stora muffinsformar fungerar bäst till detta recept).

Riktigt goda muffinsar!!

25 maj 2009

Lönedag!

Ikväll var jag, Oscar och Oscars bror på bio. Vi såg Änglar och Demoner. Jag rekomenderar den starkt! Da Vinci-koden var aldrig riktigt en favorit hos mig, men Änglar och Demoner är riktigt bra! (My, Malin och Johanna - unna er bio i England, den borde ju gå där med!)

Sängdags!

23 maj 2009

En riktig hemmadag med gräsklippning, muffinsbakning (Pernilla, jag har ett riktigt bra recept!), badrumsstädning och dammsugning. Skönt att ha fått lite saker gjorda. Imorgon ska jag jobba. Den finaste dagen på helgen enligt smhi, typiskt!


Här kommer de efterlängtade bilderna från Uppsala och lägenheten.


Äntligen på väg! (klockan sex på morgonen, men vi är lika pigga och glada ändå ;))


Bara för dig Johanna (och Steven =)). Ni borde känna igen er.. ;)


Vi lyckades undvika regnet, det förföljde oss från sidan.


För alla er som undrar hur Oscar ser ut när han kör bil ;)


Så klart bjöd Uppsala på ett IKEA besök.


Det tog musten ur Oscar, han somnade på tio sekunder när vi väntade på nyckeln till Andreas hus.


Men sen piggnade Oscar till när vi besökte Ångströms Labratoriet (den del av UU där Oscar ska läsa).


Det var riktigt stort. Sju likadana byggnader bortåt.


Och ekonomikum, den del av UU där jag ska hålla till.


Ekonomikum var inte fullt lika stort.


På tåget mot Stockholm.


Och hälsa på Zabina, som trots Stockholmslivet inte lärt sig titta in i kameran!


Me and Oscar in Stockholm.


Zabina är allt bra söt.. och liten!


Nu till lägenheten:



Vardagsrum från hallen sett.


Vardagsrum från balkongen sett.


Utsikt från balkongen.


Köket från hallen.


Stort och rymligt kök.


Hallen från badrummet, med vardagsrum rakt fram, kök till höger och ytterdörr till vänster.


Sovrummet från hallen.


Sovrummet.


Badrummet från hallen.


Vårt område. Grönt och fint.

22 maj 2009

Redan fredag! Veckan har gått så otroligt snabbt hos Pernilla. Imorse klev vi upp tidigt och jag tog fem över sju bussen mot Övik. Tvärflöjten (linje 40) mellan Övik och Östersund tar fem timmar! Det är nästan som att åka till Stockholm. Då är morgonbussen bra för jag sover nästan genom hela resan. Oscar mötte upp mig på busstationen, vi åkte hem, åt frukost/lunch, fräschade till oss och begav oss mot Örnexpo och sedan Fjällräven.

Lagom med folk på Örnexpo, solen sken och det var riktigt sommarväder. Vi åt munkar (som vanligt), fick en kastrull av Oscars mamma (en riktigt bra och dyr sådan från Kitchen - man kunde använda metallföremål mot innuti, trots teflonet), köpte en ljuslykta och hejade på Oscars pappa som hade en monter med Sjöbloms Cykel.

Efter en mysig eftermiddag hade vi precis hunnit hem då Oscars chef ringer och frågar om han kan börja två timmar tidigare, yippie! Snäll som Oscar är så säger han så klart ja. Det är bra att någon tjänar pengar inför Uppsala ;)

Imorgon ska jag packa upp..

19 maj 2009

Nu befinner jag mig i Östersund, igen. Men Pernilla är väldigt härlig och mysig att hälsa på. Ikväll har vi bakat muffins med vitchoklad och hallon. Rikitgt gott! På torsdagkväll ska vi lyxa till det lite med att besöka relaxen. Det längtar vi redan till. Imorgon ska vi byta däck på Pernillas bil (ja, Oscar - du läste rätt ;)). 

Förresten, bilder från Uppsala och vår lägenhet kommer.

16 maj 2009

Jag är mållös! Fallskärmshoppningen var en helt underbar, fantastisk och häftig upplevelse! Jag är så tacksam för att jag fick chansen till detta. Jag kan inte beskriva känslan, ni måste testa det helt enkelt.

Jag hoppade tandemhopp tillsammans med min instruktör Mattias Lind. Vi hoppar från 3000 meters höjd. I 40 sekunder faller vi fritt, i 200 km/h. (dessa 40 sekunder kändes dock bara som ynka 5 sekunder!) Strax efter vi hoppat fäller Mattias ut en första "broms" fallskärm som gör att vi inte faller snabbare än 200 km/h. På ungefär 1500 meters höjd fäller Mattias ut den riktiga fallskärmen och vi hamnar i "sittande" ställning. Där glider vi runt ett tag och landar sedan helt felfritt på Umeå flygplats några meter från mamma, pappa och Oscar som nervöst väntat på marken.

Jag bjuder på lite bilder (foto: Fredrik Eklund)


Mattias instruerar mig hur jag ska ha benen, armar och huvud när vi hoppar. Jag försökte föreställa mig 3000 meter till marken istället för gräs under mig.


Mattias Lind, min instrukör.


Vi är på väg mot flygplanet.


Mattias kollar min utrustning en sista gång.


Nu är det nära.


Nu är det riktigt nära!


Nu är vi i luften.


Nu faller vi fritt.


Så häftigt!


"Broms" fallskärmen är utfälld.


Det var nog en av de häftigaste upplevelserna i mitt liv!


Mattias gör tummarna upp.


Jag gör tummarna upp.


Umeå stad i bakgrunden.


Jag skakar hand med Fredrik (fotografen).


Mattias fäller ut fallskärmen.


Mattias kontrollerar fallskärmen och spänner loss mig några centimenter.


Här kommer vi med vår gula fallskärm.


Nu är vi på ingång.


Nu landar vi.


Nu har vi landat, och jag är helt mållös.


Tack Mattias (och pappa som fegade ur sin julklapp..) för en helt oförglömlig och helt klart en av de bästa upplevelserna i mitt liv!

15 maj 2009

Idag är det Sofiadagen! Jag fick en elvisp av pappa i namnsdagspresent (fast att jag hade namnsdag fick han reda på efter att han köpt den).



I veckan har jag och Oscar haft "semester" tillsammans. Ingen av oss vill riktigt kalla det semester då vi hade något planerat varje dag vi var där nere.

Vi klev upp ganska tidigt på tisdagsmorgonen och påbörjade färden mot Uppsala. Vår lunchkamrat i Gävle (Mattias) började jobba tidigare än planerat så vi var i Uppsala tidigare än vad vi planerat. Eftermiddagen tillbringade vi på IKEA, Ekonomikum (där jag ska plugga), Ångströms Labratoriet (där Oscar ska hålla till) och nyfiket tittande (utifrån) på vår blivande lägenhet.

På onsdagsmorgonen klev vi upp allt annat än pigga för att än en gång ta oss en rundtur på Ekonomikum, men denna gång med Oscars kusinbarns mamma som jobbat där ett antal år. Jag fick chansen att hälsa på några blivande "lärare" och även någon studievägledare m.m. Klockan tio satt vi på tåget med destination Stockholm. Väl där mötte vi Zabina och fick oss en runtur på Södermalm. Vi fick oss en titt i hennes lägenhet och hann även med en lunch på Södermalm innan vi skildes oss. Zabina skulle jobba, jag och Oscar skulle ta oss an Stockholm och lite shopping.

Torsdagen bjöd på lite sovmorgon. Vi skippade frukosten och åkte direkt till min kusin som bjöd på lunch vid elvatiden. Köttfärssås på hjortfärs, inte illa! Efter den korta men mycket trevliga lunchen begav vi oss av till vår blivande lägenhet. Äntligen fick vi se hur den såg ut innuti, stor och fin! Vi skrev kontrakt, fikade och talade om ditt och datt. Efter "mötet" åkte vi tillbaka till Andreas (Oscars kusinbarn, som så snällt erbjöd oss tak över huvudet våra två nätter i Uppsala) packade ihop, sa hejdå för denna gång, tankade upp bilen och styrde norrut. Jag somnade så snart vi svängt ut på E4:an och vaknade igen norr om Gävle. Efter lite felkörning i Sundsvall hittade vi till Sofie och Patrik där vi stannade en kvart mest för att säga hej och få oss en kram av Sofie.

Nu är vi hemma och laddar om inför min fallskärmshoppning i Umeå imorgon!

6 maj 2009

Nu, äntligen, är jag ledig! Och med min vanliga otur så regnar det..Men en fördel med regnet är att jag slipper kratta!

Nästa vecka bjuder på Uppsala, tisdag till torsdag. Och på lördag nästa vecka väntar fallskärmshopp!

3 maj 2009

Det där med att vara ledig. Jag har jobbat torsdag, lördag och söndag (i fredags hade vi stängt). Alltså alla möjliga dagar sen jag skulle gå på min så kallade ledighet. Nu får jag pengar i juni också, och behöver inte vara pengalös någon månad då vi får lön i efterskott. Mycket bra!

Imorgon har jag dock tänkt vara ledig då även Oscar är ledig. Men vi får se hur det går.



Ett tillägg på vad jag ska göra i maj månad. Jag ska även luncha med Kamilla - kanske mer än en gång?


2 maj 2009

I natt vaknade jag av denna mening "jag vill knyta en trippelknut på mina skor". Oscar är en rolig människa att sova med..

RSS 2.0