28 augusti 2008

Igår kväll körde jag bil på fel sida av vägen! Eller på rätt sida i England. It is quite hard. Det är läskigt att veta att man inte har någon som helst kontroll på vänster sida av bilen. Och i England parkerar de lite var som helst.. Eller de parkerar i alla fall utan att tänka på båda sidor av vägen så knappt en bil kan komma förbi. Igår när jag körde var det mörkt ute, jag hade ingen aning om var vi var, jag körde på "fel sida" av vägen och jag känner inte bilen. Det är fem anledningar till varför jag borde köra sakta. Ian satt och tjatade på mig att jag skulle köra snabbare, för in England håller man tydligen 40 miles per hour (ca 70-80 km/h) och 30 miles per hour (ca 50 km/h) minst. Absolut inte saktare, då blir tydligen de bakomvarande arga...

So it was a bit tricky to drive when Ian told me to drive faster all the time. Och när vi kom in till rondeller som var väldigt små så sa han "kör kör, växla inte ner, det kommer ändå NÄSTAN aldrig någon från de andra vägarna". Spännande, tänk om det skulle göra det.. Han borde vara glad att jag ville ta det försiktigt.

Idag har jag lekt med barnen mitt på dagen, lite mer än tre timmar. Vi spelade spel, läste böcker och la puzzel. De är väldigt "galna" , speciellt James. Han testar mig en hel del.

Ikväll var tre svenska au-pairer och en tysk au-pair här på middag. Det var grymt roligt att träffa och lära känna några utanför familjen. Imorgon kväll ska vi på någon pub i London, och på lördg blir det sighseeing in London på dagen, barnkalas på eftermiddagen och sedan ska vi au-pairer ut på någon pub här i närheten på kvällen. En fullspäckad helg!

27 augusti 2008

Min första dag i England har varit kaotisk. Så kaotisk att Oscar som sa innan jag åkte att jag skulle göra någon skada på deras bil sa "nu slipper du säkert förstöra deras bil".

Nu till vad som hände. Jag träffade aldrig James and Jessica igår för de hade redan somnat när jag kom. Så imorse klev jag upp vid halv nio, tänkte ta en snabbdusch innan jag träffade barnen. Det första som händer är att jag vrider på en av kranarna i duschen, den lossnar och det börjar spruta vatten. Jag får inte tillbaka den, blir tvungen att ropa på Rebecca (som jag inte hunnit säga god morgon till) och hon får inte heller tillbaka den. Vi tvingas stänga av vattnet i hela huset i två timmar innan rörmockaren kommer. Det visar sig att han inte har rätt del som gått sönder, men han fixar det så vi i alla fall kan ha vattnet på utan att det sprutar i duschen. I eftermiddag har Rebecca beställt en ny del, så på några dagar kommer vi bara att kunna bada och inte duscha. För informationens skull, så ni förstår vad bada betyder så är det badkar utan slang, bara med tapp. Så det är inte alls lätt att tvätta håret. Det bli knappast rent.

Bra start, eller inte.. Som tur var tog Rebecca det väldigt bra.

Efter lunch åkte vi och handlade. Ett äventyr i sig. Allt är så olikt Sverige. Jag köpte i alla fall pastasås, fetaost, digestivekex, mozzarellaost och bananer. Eller jag valde och Rebecca betalade.

Ikväll ska vi äta någon konstig korv som inte liknar svensk korv (de har ingen korv som liknar svensk korv överhuvudaget) och någon slags potatis.

Bedtime for James and Jessica. Och jag ska lära mig deras rutiner. Så time to go.

Hörde att det regnar hemma, men inte här. Så ironiskt!


26 augusti 2008

ENGLAND:

Efter en allt annat än glad dag nådde jag England. Nu är jag här. Jag har fått köttfärssås och spagetti till middag, och någon konstig men god efterrätt och sedan självklart te ;) Men nu till det konstiga - de dricker bara te till frukost och "tea-time". Efter maten dricker de alltid kaffe! De tycker om kaffe så mycket att de köper bönor och gör eget kaffe i deras espressomaskin.

Jag har även fått till svars att det allt regnar mer i Skottland än i England .. vem trodde det?

Jag har fått en underbar familj. De är omtänksamma, och inget är en omöjlighet. På lördag ska hela familjen till London och imorgon ska vi (Rebecca, barnen och jag) handla inför Au-pair dinner party på torsdagkväll, samt handla mat som jag vill ha :)

Redan fått ett engelsk sim-kort med tillhörande mobil! Jag fick till och med välja en av tre mobiler. Jag valde Sony Ericson as I know them. (en sådan som du hade både i jobbet och privat Kamilla)

Engelska fartkameror är målde knallgula för att man tydligen tycker att de är ett brott mot mänskliga rättigheter och därför ska alla synas. Som Ian förklarade det i alla fall ;)

Sov gott på er där hemma i Sverige. Och tack Oscar, mamma och pappa för att ni stöttade mig idag - det behövdes!

24 augusti 2008

Imorgon klockan åtta lämnar jag mitt hus för återseende om fyra månader.

Idag sa jag hejdå till Anders, mormor och morfar samt Oscars föräldrar och hans bror.

En dag kvar.

17 augusti 2008

Igår kändes som "gamla goda tider". Sofie kom från Hammarstrand, vi åt tacos ett helt underbart gäng och sedan begav vi oss på logfest. Vi fick med oss Oscars bror och tillsammans hade vi hur kul som helst. Kvällen slutade med att Sofie och kröp på all fyra in i Viktors pappas sovrum lockandes på hunden. Efter det åkte vi hem till Oscar och hade lite efterfest med varma mackor.

Idag åkte Sofie hem. Jag har bara en helg kvar i Sverige och hur mycket som helst jag vill göra.

9 dagar kvar.

15 augusti 2008

11 dagar kvar. Nedräkningen har helt klart börjat. Igår jag fick jag den värdefulla upplysningen om att det är svinkallt i engelska hus på vintern. Ca 17-18 grader i husen som varmast. Jag kommer att frysa ihjäl! Jag som tycker att det är kallt hemma när vi har 20 grader.

Varför kan inte engelsmän isolera sina hur precis på samma sätt som vi? Kanske den biten de sparar pengar på, och lägger på barnens svindyra privatskolor?

Dags att bege sig in till stan för att möta upp mamma.

11 augusti 2008

Två veckor kvar. Tiden går så skrämmande snabbt. Som min chef sa idag "Det känns antagligen både spännande och gruvsamt på samma gång". Tänk att han känner mig så väl ;) Mamma Rebeccas bästa kompis au-pair, My begav sig till England idag. Vi har planerat att hon ska checka läget åt oss båda väl till när jag anländer.

Igår var Oscar och jag i Umeå. Shoppade lite, åt god mat och fick lite senare nybakt sockerkaka av min kusin som vi tittade förbi på vägen hem. Det var en riktigt bra dag! Vi hade även två och ett halvt år igår :)

Tänkte passa på att ladda upp några bilder från Göteborg.


Vi stannade och badade, det var 30 grader i skuggan och 48 grader på vägen. Så efter 25 mil tyckte vi att vi förtjänade ett dopp i havet - och även vår matsäck.


Efter två nätter i Uppsala begav v oss vidare söder ut. Första stopp Kolmården. Vi stannade dock några kilometer innan och åt vår matsäck vid en mysig havsvik.


Efter två timmar i bil svalkade havsvindarna väldigt skönt!



På kolmården såg vi bland annat dessa djur:
























Det var varmt hela veckan. Vi fick uppleva lite vätskebrist under vårt besök.








Jag trodde att det var en gorilla staty, men ack så fel jag hade!


Savann









Vi besökte Universum i Göteborg. Det var en upplevelse för sig. Regnskog med levande ödlor, apor och fåglar i ett liknande stort växthus! Rymden och vattnet hann vi också med.

















Vi besökte Botaniska Trädgården och undersökte de köttätande växterna.



Australienskt träd


Det utrotade Påskträdet - vilket vi trodde skulle vara mycket häftigare och större.


Vi hade det sammanfattningsvis väldigt bra i det varma vädret!





Vårt hotellrum.





Vi väntar på spårvagn till skärgården.


Jag på båten.


Det var underbart skönt på vattnet.


Det gick sådana här stora båtar en gång i timmen ut till flera öar i skärgården.


Oscar på båten.


Vi valde Vrångö, och hittade en mysig sandstrand som vi tillbringade ett antal timmar på :)


Sanden var så varm att vi nästan brände fötterna och varmt i vattnet var det!


Vi upptäckte när vi kom tillbaka till hotellet och hade duschat av oss saltet att vi bränt oss, och inte bara lite ;)




3 augusti 2008

Vi kom hem i fredagsnatt. Egentligen hade vi en plan på att stanna och sova i Uppsala på fredagkvällen, men när vi åkte från Göteborg och stannade i Örebro för att äta då kände vi att vi ville hem. Så vi körde raka vägen hem. Det gick över förväntan.

Igår var vi ute med båten, och idag har jag packat upp och städat. Det behövdes!

23 dagar till England. Jag fick mail från mamma Rebecca, hon skrev att de såg fram emot att se mig 4 kilo tyngre om några veckor - med tanke på den vunna chokladen :)

(Vi var på Lisberg och spelade lite mer Black Jack på torsdagskvällen. Då vann vi även 2 kg Marabou choklad!)

RSS 2.0