25 december 2008

Det är härligt att vara hemma. Snö, riktig kyla, vänner, familj samt grannar och mammas mat. Jag njuter och försöker ta in allt. Snart bär det av till fjälls för nyårsmys med Oscars familj, trots fler inbjudningar på närmare håll.

Istället för att räkna upp alla mina julklappar tackar jag istället för dem ;) Jag är så nöjd man kan vara!

Förrutom julmat och Kalle Anka agerade jag tomte åt våra grannar, vi tände marschaller längs hela Sommarvägen och tillbringade sena kvällen med efterrätt hos grannarna - tack Agnetha och Nisse ;)

Nu ska vi äta oxfilé.

19 december 2008

Väskan är packad - 19,1 kilo. Barnen sover, de har fått sina julklappar och Jessica sin födelsedagspresent. Jag har sagt hejdå till Rebecca och barnen. Ian ska skjutsa mig imorgon bitti klockan fem. Jag har tagit ett lugnande bad, städat mitt rum, ätit middag och funderar på att försöka sova.

Jag är nervös och längtansfull.

Nu är jag redo för Sverige.

18 december 2008

Sol, grönt gräs och 13 grader varmt. Tänk att det är julafton om mindre än en vecka. Jag hoppas julkänslan kommer när jag väl sätter min fot i Sverige.

Nu har jag slagit in alla mina julklappar, sagt hejdå till både Malin och Johanna, nattat barnen, funderat på vad jag ska packa och hängt min sista maskin tvätt.

"The day after tomorrow!"

17 december 2008

Det börjar närma sig slutet.

Idag tränade jag för sista gången. Jag har även hämtat mina barn från skolan för sista gången. Jag har strykit, solat, städat toaletter och ätit middag med mina tre kära vänner för sista gången detta år. Jag har även köpt mina sista julklappar (som går att köpa i England) idag.

Nu återstår det bara att börja packa.

2 dagar kvar...

16 december 2008

Det där med Sverige och London.

När vi var tomtar i lördags kom det upp flera som såg att vi var "Swedish Santas" och antingen började prata på svenska eller sa något som man efter några gånger insåg var "Hur mår du" på stapplande svenska med engelsk brytning, eller också det klassiska "skål".

Jag visste att det fanns många från Sverige i London. Därmot trodde jag inte att det var så många som skulle kunna enkla fraser på svenska, precis som vi kan fraser på franska då vi har läst tyska, eller på tyska om vi läst franska i skolan.

Och - jag träffade en kille som visade sig vara från Umeå under tomtedagen. Och han hade både mor- och farföräldrar från Järved och Salmostaden. Är inte det coolt? ;)


Idag var My och jag i Sutton. Då kom det fram en kille till oss och frågade om vi ville köpa en julgran, importerad från Skandinavien. Nja, dumt att frakta tillbaka den..

14 december 2008

Igår var det Santacon.

Tillsammans med hundratals andra människor klädde vi ut oss till tomtar och vandrade runt i London. Vi var uppdelade i South och West Route, som lite senare på dagen skulle mötas upp på Trafalgar Square och sjunga julsånger. Fast det blev inte riktigt som tidigare år. Tomtar hade gått dit tidgare än mötestiden, blivit arresterade för de hade klättrat på lejonen vid fontänen. Så nu möttes vi av vakter på Trafalgar Square. Alla tomtar gick vidare till Leicester Square där de hade ett litet "nöjesfält".

Kvällen avslutades sedan med en jätte stor tomtefest. Fast jag var barnvakt, så jag missade den delen.

Tydligen så kommer det folk från USA och andra länder i världen för detta spektakel.


På morgonen, vi var rätt nöjda med flaggorna som vi själv sprejat på tomtedräkterna.


The four of us. Johanna, My, Malin och jag.


Det regnade (mycket). Vi tog med en parasoll som vi julpyntade. Tomtemor Malin.


Vi sprejade Sweden bak på våra ryggar, eller - alla fick en bokstav var. Jag var E.


"The Swedish Santas".


"Oh, Swedish Santas", var ett uttryck vi fick höra var femte sekund.


Mötesstället för South Route.


Inspirerad av Tower Bridge?


Minuten innan vi lämnar mötesplatsen.


We're moving.


Det här var tomtarna efter oss, de på bilden ovan var före oss i ledet.


Första anhalten. Malin och jag.


Tomtesamling innan vi fortsatte.


Tomtesamlingen från sidan. Lägg märke till det förvånade folket som samlats i fönsterrutorna (på höger sida i bilden) för att titta på oss.


Det var svårt att få en bra bild på hur många tomtar vi egentligen var. Ni får lita på mitt ord när jag säger att det var tomtar överallt. Över tusen tomtar var vi allt som allt, South och West. På bilderna ser ni bara South.


Som sagt, det regnade.


På Leicester Square. Malin och jag.


Santas på Leicester Square.


Malin åkte radiobil tillsammans med Mathew (Johannas au-pair pappa).


Jag tog avsked lite senare på kvällen och åkte hem för att jobba.


Leicester Square var fint julpyntat vi njöt av en rolig dag.

12 december 2008

Nu har julpyntningen startat även i England.


Den bästa än så länge! Lägg märke till tomten i högra hörnet, han är stor.


Blått verkar vara den populära färgen i år, många hus ser ut som detta..


Gissa djuret?

10 december 2008

Nu är alla julklappar som går att fixa i England klara, och nästan alla är inslagna. My och jag åkte på IKEA och inhandlade det sista idag.

Vi hann också med att träna två pass idag. Body Pump på morgonen och Body Combat på kvällen. Det känns i kroppen! Imorgon blir det också två pass, men då direkt efter varandra. Vår tränare på Body Combaten tyckte vi skulle testa Body Pump direkt innan Body Combaten då hon fick reda på att vi förrutom Body Combat tränar Body Pump. Enligt henne var det bra uppvärmning. Vi får väl se hur det går..

Nu ska jag dricka varm o'boy!

9 december 2008

Idag har jag namnsdag. Det är Anna.

Jag fick ett sött sms idag som påminde mig om det "Grattis på namnsdagen min lilla favorit-Anna! Puss :)"

Här i England är vi varken medveten om veckonummer (My och jag fick en chock igår när vi insåg att det var vecka 50!), namnsdagar eller röddagar hemma i Sverige (som trettondagsafton - jag hade ingen aning om att jag flög tillbaka till England på en röddag, inte konstigt det fanns få flyg att välja bland).

I England har de inte namnsdagar och vet därför inte heller vad det är. Jag försökte förklara för Rebecca och jag tror hon fattade det, men lite klurigt var det.

Idag är det 11 dagar tills jag står på svensk mark igen.

8 december 2008

Jag har börjat få panik inför mina två veckor i Sverige. Hur ska jag hinna med allt, och träffa alla? Många vill man ju träffa fler än en gång också. Dessutom åker jag till fjälls över nyår, vilket tar bort ett par dagar både innan och efter nyår. Jag funderar starkt på att lägga ut min planering här så ni kan boka in mig när det passar ;)

Än så länge ska jag klippa mig måndag den 22:a och till tandläkaren tisdag den 23:e. Luncha med Kamilla måndag den 22:a och äta middag hos Anders på kvällen samma dag. Tisdag den 23:e är det uppesittarkväll.

Att se upp och vänja sig vid när jag är hemma över jul.

När jag kommer hem till Sverige kommer ni få stå ut med att jag går rundor och svettas i era "varma" (jämfört med här) hus.

Ni kommer att få vänja er vid engelska ord och uttryck som slinker in då och då. Också vara beredd på att få en fråga på engelska. Ni kommer garanterat få höra mig beställa på engelska.

Jag kommer ha omvandlats till en artighetstjej med please i varje mening..

Pappa tycker att jag redan gjort/gör det, men om inte så kommer jag att prata konstant. "Så här tycker My"," Malin och Johanna..", "I England...", "Mina barn.." Ja, ni fattar. Det är bara att tänka på något annat de stunder ni hinner träffa mig ;)

Varning! Var beredd på att pinsamma situationer kan uppstå när jag (vi) är vana att kunna uttrycka oss om vad och vem vi vill, hur högt som helst, när som helst, i närheten av andra kanske till och med omtalade personer då de ändå inte förstår oss.

7 december 2008

Ännu en helg som bara försvunnit.

Igår gjorde jag, My och Malin bort lite Christmas Shopping, även om det självklart blev lite till oss själva som vanligt. Det var mycket folk i Kingston (största town om man inte åker in till London - enkel shopping då man inte behöver tillbringa halva dagen på tunnelbana för att ta sig till olika ställen). Vi var ute i god tid. My hade kaffe i en termos. Vi lämnade huset nio, halv tio var vi i Kingston. Affärerna öppnar tio.

Trots att vi varit förutseende fick vi vänta 40 minuter på att komma in i ett av de fyra stora parkeringshusen i Kingston. Och detta berodde inte på någon trafikolycka eller liknande. Parkeringshusen var redan full vid den tiden vi anlände - så vi var helt enkelt tvungna precis som alla andra före och efter oss att sitta lugnt i kön och vänta på att bilar skulle köra ut. Men som både Rebecca och Ian sa "det kunde varit värre, ni kunde fått vänta i över två timmar också", "det är ni och 40 000 andra julshoppare i Kingston idag". Och så var det nog.Idag har jag jobbat. På förmiddagen hade jag båda barnen. James spelade dator, Jessica och jag slog in presenter till partyt Jessica skulle på och gjorde birthday cards. Ian kom hem, tog med sig Jessica och åkte direkt till kalaset. James och jag drack varm o'boy för James är förkyld och har ont i halsen. Sedan gjorde vi pannkakor till lunch. Jag strök lite och James fick spela lite till dator. När jag var klar gjorde vi James matteläxa och sedan tog vi ut James cykel och gick/cyklade i över en timme. James var jätte duktig.

Det visade sig att han bara cyklat fram och tillbaka i närheten av huset förut. Aldrig åkt nedför en riktig backe eller liknande. Det är inte lika vanligt att barnen cyklar runt på gatorna här som i Sverige. Han hade en jätte rolig timme, och hans skratt smittade av sig på mig. Jag tycker det är synd att jag oftast bara har Jessica ensam då hon slutar skolan tidigare. Sådana här chanser att ta ut James själv kommer inte ofta. Och jag kan inte ta båda, för Jessica skulle klaga över hur jobbigt och tråkigt det var att gå efter tre minuter, och vagnen till henne har de inte heller kvar.. Annars hade det varit enkelt.

Jag har nyss avslutat min middag med hela familjen. Vanlig traditionell söndagsmiddag, roasted chicken. Gott!

5 december 2008

Igår gjorde vi vårt efterlängtade pepparkakshus. Dock råkade vi förstöra skorstenen som följde med, därför fick det bli en "star chimney" (tur att vi hade bakat pepparkakor för några dagar sedan). Det blev ett bra hus!


Stolta ägare till ett nytt hus.


Pepparkakshus med engelsk inspiration som James sa.Igår hade James och Jessica sin julshow. Underbart bra! Jag är fortfarande förvånad över hur dessa sextio barn, alla under sex år lyckades hålla igång och inte missa en enda replik på en hel timme! James var "second main character", pratade nästan hela tiden och inte ett enda fel. Jag är grymt imponerad.


James som uggla.


Jessica var söt som reindeer.

3 december 2008

Idag bakade James, Jessica och jag pizza. De fick göra varsin egen pizza vilket var mycket uppskattat. Och gott blev det! Det gäller att passa på och laga god middag till barnen de dagar jag inte orkar laga något eget åt mig själv.

Jag och Jessica hann även med att köpa frimärken till Sverige, icing till pepparkakshuset (imorgon ska det byggas pepparkakshus) och tanka bilen.

Imorgon ska James och Jessica tillsammans med sina övriga klasskamrater hålla sitt Christmas Play. Jag ska följa med Rebecca och Ian och se det. Det ska bli kul!

Det var förresten frost här imorse, eller morgon och morgon, klockan var halv elva. Så jag fick skrapa bilen för första gången den här hösten. Vi går mot kyligare tider även i England...

2 december 2008

Idag har jag, James och Jessica bakat pepparkakor! Mums! James gillade dock inte degen, men lika glada var jag och Jessica som fick äta hans del också ;) Tur att han gillade dem färdiga i alla fall!

Lite stykning hann jag också med idag.

Här regnar det bara, så julstämningen har lite svårt att infinna sig. Speciellt då man inte pyntar hemma i husen förän till helgen, eller som i vårt fall helgen den 13-14 december eftersom Rebecca jobbar natt i veckan. Man pyntar tydligen senare här än i Sverige.


Jessica njöt av tiden innan James kom hem och också skulle få en del av degen.


Hon var koncentrerad.


Det gick snabbare än vad jag trodde att baka hälften av degen. Därför hann jag och Jessica också med lite drawing innan vi skulle hämta James.


James var nöjd att vi sparat halva degen till honom. Och snäll som han var fick Jessica också hjälpa till - trots att det egentligen var hans deg.

RSS 2.0