29 mars 2013

En mil längdskidor på isen idag, härligt! Glad påsk!


28 mars 2013

Äntligen, tentan är skriven och jag sitter på Arlanda och väntar på flyget hemåt! Välförtjänt påsklov tills på onsdag.

Over and out for now. Helt slut i huvudet. Jag tror jag skulle kunna somna ståendes.


Bröllopstårta nummer fem: Trevåningstårta á la choklad och lingon

Sett till besöksstatistiken de senaste dagarna och muntliga efterfrågningar så förstår jag att ni sitter på tårna för att få höra resultaten från bröllopstårtskommitén. Men jag har suttit nedgrävd i vetenskapliga artiklar hela veckan inför tentan imorgon, därvav tystheten på bloggen. Men äntligen kommer poängen och kommentarerna!
 
Kvällen till ära hade vi en gäst i juryn. Hennes poäng, liksom Hannas mammas och mosters poäng i våras, kommer att få en separat kolumn.
 
Bröllopstårta nummer fem: Trevåningstårta á la choklad och lingon
 
Trevåningstårtan består av ett lager mjölkchokladmousse och ett lager lingonmousse i varje våning. Runtomkring alla våningar är det smält choklad.
 
Ursprungstanken var egentligen inte dessa små blommor, men påsken bjuder inte på så mycket röda rosor tyvärr.
 

Tårtan beräknas räcka till, efter noggranna beräkningar av Herman, 15 personer.
 
På en skala från 1-10 bedömdes utseendet, smaken och "är denna tårta en bröllopstårta?".
 

 

Sahar

Hanna

Mimmi

Herman

Sofia

Totalt

Utseende

10

9

10

9

8

9.2

Smak

9

7

8

9

7

8

Bröllopstårta?

9

8

8

9

7

8.2

 
 
Gästjury Sara. Hon var ganska hård kan man konstatera. Hon hade en dröm om en vit bröllopstårta, kan vara därför..
 

 

Sara

         

Utseende

7

         

Smak

8

         

Bröllopstårta?

6

         
 
Sammanfattningsvis var smakerna höstiga, speciellt lingonmoussen, vilket passar bra till ett bröllop i slutet på september. Dessutom kommer lingonmousset att passa färgtemat på bröllopet. Tre våningar uppskattades av alla! Nu börjar det likna något! Den är höstig och romantisk! Bruden gillade symmetrin i våningarna, tur hon har en ingenjör till fästman som kunde räkna lite åt henne. Annars hade hon fått låna Oscar. Dock var det något med dekoren som bruden och brudgummen inte gillade, det skar sig på något vis. Kanske bör chokladmousse vara det övre lagret? Alla som gillade lingonmoussen (alla utom jag) ansåg dock att lingonsmaken måste komma fram mer. Några önskade också mörkare choklad istället för mjölkckoklad. Det skulle vara mer vuxet enligt brudgummen. Sammanfattningsvis var tårtan en höjdare (om man igen bortser från mig). Dessutom ryktas det att smakerna skulle varit ännu bättre dagen efter.
 
Personligen så är den förra tårtan mycket mer i min smak. Jag är väl ett barn i sinnet än, mjölkchoklad och passionsmousse var underbart! Att byta ut mjölkchokladen i denna tårta till mörkare choklad vore ett nedbyte i min smak, men som sagt, jag är ju bara barnet. Jag gillar också utseendet på de två förra tårtorna mer, i alla fall sett till blommorna. Stora rosor är mycket finare, men tanken var ju inte att det skulle vara dessa blommor heller. Tre våningar var dock en hit. Ser fram emot nästa, om Hanna lyckas baka en godare tårta än den förra..
 
Stort tack till farfar Hanna som plockat lingonen! Du vet vad du har att vänta dig om det blir denna tårta som vinner!

16 mars 2013

Plugg, plugg och mera läsning. Just nu känns påsken avlägsen. Igår kväll var vi i alla fall hos Amanda och Carl på födelsedagskalas, vilket var ett härligt avbrott i vår ganska trista vardag just nu. I torsdagskväll fick vi en övernattningsgäst från Övik. Kul att du äntligen fick se hur vi bor Kamilla! Även om det inte fanns så mycket tid till annat.


10 mars 2013

En vecka har gått sedan sist. Mamma och pappa har kommit och åkt. Vi var på båtmässan, gick runt på stan, hälsade på vänner med barn och åt god mat. Tack för några mysiga dagar! Nu är det bara att kämpa fram till påsk..


3 mars 2013

Igår kväll var Oscar och jag, Hanna och Herman och Mimmi och Jonas bjudna till Sahar och Daniel på middag och melodifestival. Tack för en mysig kväll och jättegod mat!
 
Igår pluggade jag hela dagen och det lär fortsätta idag. Mamma och pappa kommer på besök onsdag till lördag så jag tänkte hinna försöka vara ledig lite med dem.

RSS 2.0