30 juni 2010

Idag har det hänt en riktigt bra sak, som jag inte riktigt kan berätta än! En väldigt bra sak!

Jobbet är fortfarande hur kul som helst! Till helgen blir det en rolig fest hos Pernilla och Daniel och om vädret håller i sig så blir det även en tur till Ulvön på söndagen. Nästa helg är det min kusins bröllop bortanför Strömsund! Oscar och jag tar Pontiacen så får vi oss en liten roadtrip ;) Och vi slipper åka fem i mamma och pappas bil, dessutom kan vi åka hem när vi känner för det på natten. Och söta Sahar och Daniel kommer till Övik den helgen med! Och sen är det någon som fyller år också. Nästa helg är fullspäckad helt enkelt :)

Längtar mer och mer till fjälls! Men det är mycket roligt som kommer att hända innan dess!

27 juni 2010

Min gissning på 30 personer i midsommar var lite fel.. 52 stycken slutade vi på (inklusive barn). Hemma efter en mysig midsommarhelg uppe i Movattnet med Oscars släkt. På midsommarafton slöt Oscar och jag upp, och åkte med delar av släkten till Trehöringsjö för midsommarfirande kring midsommarstången. Efter det bar det av hemåt (Movattnet) för grillning, lekar, sång och skratt hela natten lång. Midsommardagen bjöd traditionsenligt på den "hemliga" utflykten som i år bar av till Skallberget och Skallbergsgrottorna. Oscar och hans kusiner Mia, Johanna och Jonny, jag samt Mias sambo Patrik och hans pappa klättrade ned i grottorna och skrevorna. När vi kom in i de mörka, trånga gångarna/grottorna insåg vi att vi inte hade några lampor då detta varit en hemlig utflykt. Men med två mobillampor klarade vi det hela ändå. Hur kul som helst!

Imorse packade vi ihop våra grejor i Agneta och Sörens nya husbil som vi fått låna och sova i de här två nätterna och begav oss hemåt mot Övik. Oscar åkte sedan och jobbade och jag tog med mig pappa på en båttur i det fina vädret. Bra avslut på en underbar helg!

Oscar och jag passade även på att spika semestern för denna sommar. Och i år bär det av norrut! Mot fjällen, närmare bestämt Joesjö (mitt emellan Hemavan och Tärnaby, mot norskagränsen). Ska bli spännande att se sommartid! Förrutom lite fjällvandring tar vi oss nog även en tur in i Norge till Hattfjälldal och även glaciären Svartisen som ligger i närheten av Mo i Rana.

20 juni 2010

Imorgon börjar jag min tredje vecka på Swedbank. Tiden bara flyger förbi! Till helgen är det midsommar. Vi ska upp till Movattnet med Oscars familj på släktträff. Gissar på minst 30 stycken? Det kommer bli hur kul som helst, och som det ser ut nu så är vädret med oss också. Det betyder kortvecka på banken. Fredag har vi stängt och på torsdag stänger vi tidigare. Skönt med lite ledighet, även om det är hur kul som helst att jobba. 

Jag är klar med mina två inlärningsveckor, så nu förväntas det att jag ska kunna vara självgående. Det känns faktiskt bra, jag hade lite timmar själv förra veckan med. Och jag lär ju mig mest när jag får ha egna kunder. Lite utbildning kvar dock. Jag har gjort provet för rådgivningscertifikatet men några försäkringsprov ska jag också göra.

I fredags var jag ut med gamla ICA gänget, lika kul som alltid! Och med tanke på hur tidigt på sommaren vi lyckades planera in betyder ju att vi kommer göra om det fler gånger i sommar. Tack till Anders som skjutsade hem mig sen :) Igår hade vi gäster och jätte trevligt! Idag har hela familjen varit seg och haft en slapp dag. Oscar har jobbat.

Och grattis till min bästa vän Anders som blivit morbror, och grattis Stina och Jonas till er lilla dotter!

13 juni 2010

Bilder från lillebrors student och bal i helgen.


På morgonen innan solen hunnit tränga igenom dimman längs kusten.


Snygg var han.


Likaså Oscar!


Mamma och pappa.


Student 2010.


Student 2010.


Med flaggan i topp.


Mormor, mamma och moster.


Oscar <3


En glad lillebror.


Familjen på skolgården.


Grattis Johan!


Johan och flickvän Maja.


Johan och klasskompis.


Snygg Oscar!


Pappa och mamma.


Johan och Nv3b:s flak.


Nv3b.


Nv3b.


Presentöppning, eller i alla fall en del av den.


Jag och Oscar :)


Vi igen :)


Familjen Bergman hemma på Hornön.


Johan innan studentfesten på kvällen.


Lillebror och hans baldejt Cassandra.


På väg in mot Fjällräven Center.


Oscar bil!


Cassandra på väg ut ur bilen.


Johan och Cassandra.


Johan & Cassandra.


Sista bilden innan de begav sig in i Fjällräven Center.

7 juni 2010

Första dagen på Swedbank idag!

Jag har tagit in så mycket information i mitt huvud idag så det känns som om det snart ska sprängas. Eller att jag ska ramla ihop av utmattning typ. Men kul är det! Och det kommer säkert bara bli roligare. En massa utbildningar som ska göras och bockas av. Samtidigt som jag har en egen handledare som jag kan sitta med när jag känner för det. Så jag varvar utbildning och "praktik". På onsdag bär det av till Umeå för regionssamling.

Det finns hur mycket som helst att lära, och jag kan inte ens en halv procent än. Men det ska gå!

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen!

6 juni 2010

Helgen jag längtat efter i flera veckor är förbi. Oscar och jag är hemma i Övik. Mitt sommarlov har börjat - och slutat. Imorgon börjar utbildningen på Swedbank. Spännande!

Gårdagen var rolig. Först examensfest för min kusin där jag fick träffa resterande kusiner och moster som jag inte träffat på ett bra tag. Efter lite champange och god mat tog jag och Oscar tåget mot Stockholm och födelsedagskalas för Zabina. Jätte roligt!

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka ignorera den pirriga magen.

3 juni 2010

SOMMARLOV!

Äntligen sommarlov. Jag har precis kommit hem efter att ha skrivit tenta, ätit lunch och glass på stan vid ån tillsammans med Mimmi, Hanna och Sahar och även hunnit med några butiker. Bara att ta tag i städning, tvättning och kanske lite packning ikväll. Imorgon åker vi på Gröna Lund!

2 juni 2010

Imorgon klockan 10.01 har jag officiellt sommarlov!

Jag har pluggat klart inför tentan imorgon. Och förhoppningsvis färdigpluggat på tre månader! Så eftermiddagen ska tillbringas i solen med en ljudbok. Skön avkoppling inför imorgon. Jag tror på idén att hjärnan måste bearbeta det man försökt lära sig i en och en halv vecka!

Hela helgen är fullspäckad och jag bara njuter av tanken på den! (Inte Oscar dock ;)) Imorgon efter tentan ska jag, Mimmi och Hanna luncha med Sahar (hon läser inte samma kurs som oss nu..) och ta avsked för sommaren. Fast jag har turen att få besök av både Mimmi och Sahar i sommar :D På fredag är det Gröna Lund som gäller för oss tjejor. På fredag kväll kommer mamma och pappa. På lördag ska mamma och pappa på bröllop, Oscar och jag ska på min kusins examensfest och efter det Zabinas födelsedagsfest i Stockholm. Det blir lite stressigt där, för de överlappar varandra. Och vi måste ju ta oss till Stockholm från Uppsala med. På söndagen kommer mamma och pappa tillbaka från Stockholm och vi beger oss hem mot Övik! När vi ska hinna packa, städa och tvätta har jag ingen aning om.. Men det löser sig ;) Och på måndagen klockan nio börjar jag på Swedbank!

Jag fick Oscar att köpa nya byxor till examensfesten. Klädkoden var "udda kavaj" vilket betyder kavaj, skjorta och ett par kostymbyxor som inte hör ihop med kavajen, alternativt en ljus kostym. Så han köpte ett par grårutiga byxor på MQ. Kul att han har något som inte är jeans med! Super snygga var de - men inte så konstigt - det var ju jag som valt ut dem ;) Han behövde bara cykla ned på stan för att testa dem!

RSS 2.0