29 januari 2009

När jag var hemma över jul och vi hade tacokväll framförde Johan (Oscars bror) och Tor en låt för oss. Ni får ha överseende med kvalité och att den är filmad på fel väg, men det är ju egentligen sången som räknas ;)

Tor och Johan!

 

Sångtext:
"Mitt namn är Oscar och jag tycker om en tjej
Åh, älskade Sofia vad är jag utan dig
Så länge har kan minnas har jag sparat min guldpeng
Nu sticker jag från staden, Norge blir mitt nya hem

Men inget jobb jag fick, jag har letat överallt
Jag skedar bredvid Viktor, faan här är kallt
Jag fuskade i poker, nu är du allt som jag har kvar
Gick på stan och krossade fönster, galen som jag är

Åh, Sofia vad ska jag ta mig till
Jag fuskade i poker, nu gör jag vad du vill
Ska jag dra till London eller ska jag åka hem
Nu skiter jag i Viktor, nu blir det Hammarvägen igen

Åh, Sofia vad ska jag ta mig till
Jag fuskade i poker, nu gör jag vad du vill
Ska jag dra till London eller ska jag åka hem
Nu skiter jag i Viktor, nu blir det Hammarvägen igen"

Sång och text: Tor Sörstam och Johan Ottosson

28 januari 2009

Idag fyller min bror 18 år, och förrutom det klarade han teoriprovet och en timme senare även uppkörningen! Grattis, grattis och grattis igen! ;)

Och idag är det exakt fyra veckor tills jag befinner mig på svensk mark. Just nu längtar jag dock mer efter lördagen tre dagar senare. Då åker vi (mamma, pappa, Johan, Johans flickvän, Oscar och jag) till Åre i en vecka!

Igår var jag i London hela dagen. Ett besök på Harrods, Covent Garden, Camden och slutligen Oxford Street. Malin mötte upp mig på Oxford Street när hon slutade. Vi åkte vidare till Camden (igen), för middag och munkar. Efter munkarna fick vi dåligt samvete och beslutade oss för att gå hem till Malin (två tubestationer norrut). Det tog lite mer än en halvtimme, men då gick vi lite vilse också.

Idag har jag jobbat. My var ledig så hon höll mig sällskap (jag övertalade henne med lite kladdkaka). På tal om kladdkaka, mina barn är jätte förtjusta i det så jag hade lovat dem att vi skulle baka det idag. Jag fick en brilliant idé om att hälla smeten i muffinsformar (portionsformar). Det fungerade utmärkt, och jag rekommenderar det starkt!

Jag och My hann med och träna på förmiddagen också. Träningsvärken kommer aldrig släppa..

27 januari 2009

Hur kan man avskeda totalt 428 anställda från ett litet sjukhus som Örnsköldsvik? Det är ju nästan en tredjedel av alla anställda!

Bara för att vi har lågkonjuktur i landet och människor konsumerar mindre vilket drabbar företagen, betyder inte att färre antal människor blir sjuka!

Örnsköldsviks sjukhus har redan långa vårdköer, vill man göra dem ännu längre?

Vem är det egentligen som är ägaren till hjärnan bakom dessa besluten? Den personen kan i alla fall aldrig ha behövt sätta sin fot på ett sjukhus, ännu mindre jobbat på ett.

26 januari 2009

Idag är det exakt 30 dagar tills jag åker hem. Efter min helg med Malin och My har jag insett att avskedet kommer bli jobbigt. Vi pratade om att ses till sommaren när alla är i Sverige, för sen åker vi åt skilda håll igen. Men tills dess ska jag se till att njuta av de fyra veckor jag har kvar!

25 januari 2009

Ibland får man lida för sin snällhet...

..som jag nämnt tidigare är Iains bror Gordon från Skottland här i helgen (som jag fortfarande inte förstår vad han säger. Det var bara han och jag hemma imorse, och vi råkade hamna vid frukostbordet samtidigt - det var jobbigt. Jag fick ju be han upprepa varje mening!). I alla fall, jag brukar äta söndagsmiddag med min familj men idag frågade de inte mig på morgonen och jag antog att de ville äta själva då de hade besök. Så jag bestämmer med My och Malin att vi ska äta hamburgare på vår favoritpub här i närheten.

Klockan är sex, vi blir hungriga och jag åker hem en snabbis för att byta om från mjukisbyxor till jeans. I dörröppningen möter jag Iain och hans bror, Iain frågar mig "vi ska äta middag ikväll vid åtta (två timmar senare!) eftersom min bror är här, det vore kul om du ville vara med". Jag tänker "det var ju synd på goda hamburgare, men jag sparar ju pengar och jag kan ju vara snäll och ställa upp nu när de verkligen ber mig vara med, My och Malin förstår säkert". Så jag säger "ja, tack".

"Vad bra, vi ska äta haggis", svarar Iain. "Det har jag aldrig ätit, det ska bli kul att testa", säger jag och håller god min. Inombords håller jag på att kräkas...

HAGGIS = är en av Skottlands mest kända maträtter, traditionellt gjord på lever, inälvor, havregryn, lök och olika kryddor. Det finns många olika recept, de flesta har följande ingredienser gemensamt: fårmage, hjärta, lever och lungor.

Hur skulle jag nu ta mig ur det här? (skratta du pappa..)

Jag kunde ju inte gå ned och säga sanningen, att jag lovat äta med My och Malin sedan flera timmar tillbaka. För det kommer ju bara låta som jag vill slippa undan. Då blir jag ju som Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean som allt som oftast säger sanningen men ingen tror på honom.. Så jag blir ju tvungen att dra en vit lögn, för jag kan inte äta fårmage!

Jag går ned efter ett tag, "Rebecca, I need to see My. She called and she's really sad. I don't know why, she just said that she wanted me to come and see her. So I might be late for the supper.." (ingen som helst plan på att komma hem till middagen klockan åtta). "Okey, you should go. We can save a plate for you", svarar Rebecca. Det är första gången de har erbjudit sig att spara mat till mig! "Thanks" svarar jag men tänker (aldrig att jag kommer röra den tallriken).

Tänk om jag från första början svarat, "Nej, tyvärr. Jag har lovat att äta middag med My och Malin". Då hade jag sluppit allt detta.

23 januari 2009

Idag kände jag mig som en riktig engelsk mamma. Jag började jobba på eftermiddagen, spelade lite spel med barnen. Skjutsade James till pianolektion (han är fem år, det är coolt!) som varade i en halvtimme. Vi åkte hem, snabbt lagade jag till önskemiddag bestående av toast och boiled eggs. Snabbt ned i badet, borsta tänder, på med pyjamasar, hämta alla gosedjur och snabbt läsa godnatt saga. Ned i köket, på med ugnen, in med pizzorna, duka, städa undan och göra sallad. Sedan dök de fyra flickorna upp för vår pizza night.

Imorgon ska vi på IKEA, men först Body Combat på morgonen.

Ians bror, Gordon, från Glasgow är här i helgen. Han har definitivt ärvt alla "good-looking" gener som fanns i den familjen. Jag har lite svårt att förstå honom ibland. Han talar snabb skotska! Men det är coolt att höra riktig skotska, och inte bara på TV.

22 januari 2009

Efter lunch begav My och jag oss iväg till Sutton för en "mini" shoppingtur. Det resulterade i ett par nya leggings och en svart tjocktröja. Jag började jobba klockan fyra. Lagade middag åt de små liven, vi såg på TV, badade och läste godnatt sagor.

Imorgon bär det av till London mitt på dagen, på kvällen/eftermiddagen jobbar jag och på lördag åker vi till IKEA ;)

Vi tränade vårt första Body Combat pass igår. Idag känns det som om någon skulle slagit mig med ett baseboll trä i ryggen, och jag kan knappt lyfta armarna för att dra av mig tröjan. Det är träningsvärk det..

21 januari 2009

Det händer inte så mycket när man jobbar, men idag åkte jag och barnen till biblioteket för första gången på fem månader. Det resulterade i nio låneböcker. Jag saknar dock Pettsonböckerna, de hade varit mysiga att läsa för barnen.

Till middag blev det fish fingers, potatismos, peas och ketchup.

Ikväll är det dags för träningspass nummer två det här året.

19 januari 2009

För en månad sedan åkte jag hem till Sverige för att fira jul. Om en månad åker jag hem för alltid.

Igår var jag på första träningspasset för i år. Jag gruvade mig för träningsvärken idag. Kom gjorde den, och värre än jag föreställt mig. Det märks att jag haft ett uppehåll på fyra veckor. Jag väntar på morgondagen, de säger att träningsvärken är som värst andra dagen..

Jag har jobbat, och gör det hela veckan. På lördag ska vi på IKEA (Sofia måste hinna på IKEA innan hon åker hem - för det finns inget IKEA i Sverige. I alla fall inte med köttbullar och pommes ;) )

På tal om att hinna göra saker. Inatt drömde jag att jag åkte hem till Sverige. Jag minns inte vad, men jag minns bara att jag hade panik över att jag inte hunnit gjort allt jag velat göra här. Fem veckor är ganska lång tid när man räknar ned, men fem veckor är ganska kort tid när man bara inser att det är fem helger kvar - som redan nu är uppbokade! En sak som My, Malin och jag har bestämt att vi ska hinna med innan jag åker är att gå på musikal. Det är det enda som jag kommit på att jag vill göra som jag inte redan gjort. Förrutom att köpa ett par nya skor, svarta jeans, tjocktröja och kanske en klänning innan jag åker ;)

Igår sa jag upp mitt träningskort, det upphör att gälla sista februari.

17 januari 2009

Idag åkte jag, Malin och My iväg på shoppingtur. Jag har velat haft ett par svarta jeans i några månader (för de jag har är sönder i gylfen och urblekta), men det har alltid varit något annat som prioriterats. Idag blev det ett par jeans, men inte ett par svarta. Ljusblåa, perfekta för våren! Jag ska dock köpa ett par svarta, men inte den här veckan :)

Det blev också två långa linnen som jag letat efter, både innan jag åkte till England och nu i England. Ett svart och ett vitt.

Och jag köpte nagelförstärkning. Mina naglar har börjat dela sig och gå av, hur kort de än är. Jag tror det har med klimatet i England att göra, eller något jag inte äter här som jag äter i Sverige, för de har aldrig delat sig så här mycket någonsin.

Nu ska jag till My och hålla henne sällskap för hon är barnvakt!

16 januari 2009

Idag jobbar jag. Jag har städat, strykit, tvättat kläder och hämtat Jessica som nu sitter och ser på film.

Ikväll ska jag, My och Malin ha myskväll. Vi ska laga mat och se på film.

Det händer inte speciellt mycket här just nu. Kylan har försvunnit, vilket betyder regn i massor.

Om exakt 40 dagar åker jag hem! :) Vilket känns skönt, för jag är lite less på au-pair livet just nu. Det ska bli kul att få komma hem och göra något annat ett tag!

15 januari 2009

Igår följde jag med Johanna, Sam och Addie på Mercedes Benz World. Jag lägger upp lite bilder för att göra pappa lite avundsjuk. Vi såg bl a en Mercedes Benz SLR för 3 348 000 kronor (279 000 pund) =)


Vi är framme.


Sam hittade genast sin bil.


Johanna och Addie.


Äldre bil.


Ännu äldre bil..


..från 1938!


Addie knallade runt så gått det gick och charmade alla.


Det var en ganska stor anläggning. Bl a hade dem den här testbanan som sträcker sig längre bort än vad vi kan se pga dimman. På den fick "seriösa kunder" testköra bilarna. Snabbt gick det!


Så här stor är den. Byggnaden längst upp är vi.


Tre våningar stor byggnad där de olika Mercedes klasserna har olika avdelningar.


Dags att bli avundsjuk pappa! Mercedes Benz SLR


Måsvinge dörrar!


Som sagt, bilen kunde du få köpa för 3 348 000 kronor.


Den röda SLK:n var fin och låg bättre till i pris än SLR:n.


Den svarta SLK 350 var dock snyggare..


..så jag önskar mig en svart SLK 350 i 20 års present! ;)

12 januari 2009

Regn, regn och åter regn. Och blåst! Så ser vädret ut i England för tillfället.

På fredag jobbar jag igen, tills dess är jag ledig. Förrutom två barnvaktskvällar och lite städning.

Min förkylning sitter fortfarande i, och det lär den göra tills jag åker hem om sex veckor. På söndag börjar jag träna igen, med eller utan förkylning.

11 januari 2009

(Det känns fortfarande konstigt att skriva 2009, precis som i början på varje nytt år.)

Jag jobbade på förmiddagen. Vi spelade spel, cyklade och barnen fick spela lite dator. Iain kom hem och vi åkte till en restaurang och åt lunch. Eller lunch, det blev förrätt, varmrätt och efterrätt (för barnen, jag var för mätt). Det var trevligt!

Eftermiddagen tillbringade jag hos My, vi såg på film och pratade som vanligt bort några timmar.

För er som undrar över körningen i England efter mina två veckor i Sverige så går den utmärkt. Pappa tvingade mig att köra hemma i Sverige nästan varje dag. "Det är väl bra att du kör hemma också". Då, under dessa två veckor, fick jag verkligen tänka till varje gång jag körde, "kör jag på rätt sida.. ska jag svänga in i det körfältet.. aj, där var dörren - inte växla med vänster hand". Första dagen jag körde hemma i Sverige och vänder mig till Oscar "känner du dig trygg älskling?" ..    - "ja, speciellt när du kör på fel sida".

När jag sedan kom tillbaka till England var det helt naturligt att sätta sig på höger sida i bilen, backa ut och sedan köra på vänstersida. Här har jag inte behövt tänka två gånger en enda gång. Jag är verkligen förvånad över mig själv - men glad att det var så enkelt att komma tillbaka till vänstertrafik.

10 januari 2009

Nu är mina flyg- och tågbiljetter för hemresan bokad. Den 25:e februari klockan 18.30 anländer jag till Öviks busstation.

Britishairways har en bagagegräns på 23 kg, men för 340 kronor extra så får man ta med sig en till väska på 23 kg - det var det värt, istället för att få betala ännu mer i övervikt. Inrikesflygen i Sverige borde också haft en sådan deal - nu blir det tåg för att få hem all packning istället.

På tal på SJ. 2:a klassbiljetter kostade 275 kronor och 1:a klassbiljetter kostade 310 kronor. I 1:a klassbiljetten ingår platsreservation, internet, frukt, tidningar och varma drycker så 35 kronor var helt klart värt det. Då var det platsbokningen. SJ har inget smart system som på flyg eller på bio att man ser vilka platser som är lediga och sedan klickar på en av de lediga stolsnumren. Istället ska man sitta med en översiktskarta och skriva in stolsnummer och vagnummer allt eftersom för att efter två ok knappar senare få reda på om den platsen fanns eller om man måste göra om det hela igen. Helt dumt system!


Nu är det kallt i England - allt är vitt utomhus. Värmen i husen går ned till 14, 5 grader på nätterna, och orkar sig upp till 17, 5 på dagarna med full värme på.

9 januari 2009

Mitt bloggproblem är löst! Att jag inte frågat om hjälp tidigare. Nu ska ni med Internet Explorer också kunna se min bilddrad längst upp på bloggen.

Idag har jag städat, packat upp det sista ur min väska och snart ska jag iväg och hämta upp Jessica från skolan.

Ikväll ska vi träffas alla tjejer och uppdatera varandra om Sverige. Jag är barnvakt imorgon kväll, och jobbar söndag förmiddag för Rebecca jobbar natt den här veckan.

8 januari 2009

Så här ser min blogg ut om man öppnar den med Mozilla Firefox.Och så här ser den ut om man öppnar den med Internet Explorer.
Varför visar sig den översta bildraden bara i Mozilla Firefox och inte Internet Explorer?

Någon som kan hjälpa mig att lösa det problemet?

Nu är det löst - Tack Rickard! (Allt handlade om ett mellanslag som saknades på ett ställe, att så lite ska kunna ställa till det)Idag fyller min farmor 81 år. Grattis!

Sena nyårsuppdateringar!

Tillsammans med Oscar och hans bror åkte jag upp till Oscars föräldrar i deras fjällstuga över nyår. Det var mysigt, snörikt och en bra uppladdning inför mina två sista månader här.

Vi pimplade och jag fångade fem fiskar - nu har jag fått totalt sex fiskar under hela mitt liv. Vi åkte skoter, åt god mat, smällde raketer och njöt av att få vara i fjälls igen.

Här kommer lite bilder från fjälls. Dessvärre blev det inte speciellt många utebilder då det var kallt vilket gjorde att man inte ville ta av sig vantarna.


Det var mycket renar på vägen upp.


Jag hade kul på skotern.


Det var snö upp till knäna och lite till. På ställen där det inte drevat något alls var det ca 57 cm.


Oscar =)


Oscar och jag, i väntan på nyårs buffé.


Familjen Ottosson.


Johan, på väg tillbaka till stugan för att skjuta nyårsraketer.


Jag och Oscar, mätta och belåtna.


Johan får avsluta min nyårsrapportering.

God fortsättning på 2009!

7 januari 2009

Back in England again for two more months.

Sedan i måndags har det inte hänt speciellt mycket. Jag var förkyld, rejält förkyld på måndagen när jag satte mig på planet mot Stockholm och sedan London. Då är det inte kul att flyga! Trött anlände jag på Heathrow där jag möttes av Iain.

På tisdagen sov jag ut - eller så gott jag kunde med en täpp och rinnande näsa. Jag åkte till My i någon timme, hämtade barnen från skolan, strök och träffade en ny au-pair från Tjeckien. På kvällen blev jag magsjuk och har varit det hela natten, samt halva dagen. Nu börjar det gå över och jag har lyckats få i mig en rostad macka och lite te. Jag är glad att det inte varade längre. Förkylning och magsjuka är inte en bra blandning kan jag lova.

Idag har jag också jobbat, trots förkylning och magsjuka. Det gick bättre än förväntat. Jag hämtade barnen från skolan och vi tittade på Ratatouille och Madagaskar. Jag skulle hälsat på Johanna idag, men så blev det inte heller.

Nu håller jag tummarna för att barnen inte ska ha smittats.

RSS 2.0