29 november 2011

Imorse klev jag, Hanna och Mimmi upp tidigt och stod ute i kylan och regnet en timme för biljetter till lussegasken på Norrlands Nation. Ett steg närmare jul! Men fy vad kallt det var att bara stå en timme, trots att den inte kändes allt för lång med trevligt sällskap.

Igår jobbade jag hela dagen på Stora Torget. Och när jag kom hem var jag helt slut. Somnade på soffan direkt. Vi hade 45 i kö som mest. Ett snitt på kanske 30-35 i kö hela dagen. Jag förstår inte varför folk inte bara kan handla med sina kort och föra över pengar mellan varandra på internetbanken. Det där med kontanter verkar vara något speciellt för många. Som de gärna offrar en dryg timme av sin dag på att stå i kö för.

Idag har jag pluggat mest hela dagen och känt mig väldigt produktiv. Oscar är hos Carl för andra kvällen i rad och pluggar. Det har hur mycket som helst just nu.

Imorgon är det glöggkväll hemma hos oss! Kanske blir lite bilder. Det har ju varit dåligt med det på bloggen ett tag nu.

En uppdatering på snöfronten: snön regnade bort idag.

27 november 2011

Första advent och regn. Trist.

Jag hade i alla fall en mysig eftermiddag på stan med Sahar. Shoppade lite och fikade. Jag köpte bland annat fyra glöggmuggar så att jag nu har tolv stycken totalt. Kul att ha ett fullt set. På onsdagkväll har vi bjudit hem Hanna, Mimmi och Sahar med respektive på glöggkväll. Det ser vi fram emot!

Imorgon ska jag jobba heldag på Stora Torget. Det ska också bli roligt. På tisdag kommer Caroline hit och äter middag. Och till helgen blir det nog bröllopstårta nummer två av Hanna. Oscar skriver dugga imorgon.



21:09 Det snöar!

25 november 2011

Som vi hade längtat efter en underbart god 3-rätters middag på Norrlands Nation igår. Och vi behövde inte bli besvikna. Norrlands bjöd på 5-rätters (!) middag! Räknas kaffet och tryffeln på slutet blir det till och med 6 rätter. Och det var super gott!

Detta bjöds vi på:



Allt för 250 kronor! Det är galet billigt för så många rätter och såå bra mat!

Tack Mimmi och Hanna för en mysig kväll.

24 november 2011

Ikväll blir det trerätters middag på Norrlands Nation. Äntligen! Hoppas bara att Sahar kryar på sig så hon orkar följa med.

Igår blev det 72 lussebullar bakade, lägenheten städad och adventspyntad. Julgardiner i köket, adventsstakar och stjärnor är i fönstren. Tänk vad några lampor, dukar och gardiner kan göra det mysigt. Nu är det bara de vita flingorna som saknas..

Fram till och med förra veckan har det varit fullt upp. Jobb, plugg, jobb, plugg, sova, äta. Denna veckan har jag också jobbat. En långdag och en kväll. Trots det så har jag varit ledig. Nästan hela dagen igår. Och hela eftermiddagen idag. Det är en konstig känsla. När man har varit inne i en period där man inte hinner med sig själv och känner att man borde plugga varje ledig minut till att man faktiskt kan vara ledig en eftermiddag. Det gör att man blir stressad för det känns som om man borde göra något, har jag verkligen tid att vara ledig, dricka te och läsa en bra bok (om jag hade haft någon..)? Ja, jag har nog det.

23 november 2011

Igår kväll efter jobbet cyklade jag till Hanna en sväng. Vi har inte setts på jätte länge känns det som. Mysigt som vanligt! Och hon bjöd på nybakt tigerkaka som fortfarande var lite varm och lite lite kladdig i mitten, super gott! Tack Hanna.

Idag är jag ledig. Jag har pluggat klart det jag kan göra hittills och väntar på att vår lärare ska lägga ut uppgifterna tills imorgon så jag kan göra klart pluggandet för idag. Men tills dess så ska jag ta tag i adventsstädandet och lussebullsbakandet.

20 november 2011

Rösten är bättre, nu får jag fram några ord i alla fall. Så det ska nog gå och jobba imorgon!

Vi har tagit det ganska lugnt i helgen. Sovit länge, eller i alla fall så länge vår pianospelade granne har tillåtit oss att sova....,pluggat lite och tittat på film.

18 november 2011

Min hals fortsätter att vara sjuk. Jag är pigg men min hals låter mig inte få fram ett ord. De ringde från jobbet idag och frågade om jag kunde jobba ikväll. Jag hade gärna gjort det om min hals tillät mig. Eftersom jag knappt fick fram i telefonen att jag inte kunde jobba för att jag inte kan prata så skulle det inte blivit så bra. Jag tror han som ringde förstod att jag inte skulle kunna jobba ikväll..

Tur vi ska på bio ikväll med Amanda och Calle. Då behöver jag inte prata, även om jag skulle kunnat. Innan ska vi äta middag på Snerikes nation med Calle, Amanda och Oskar. Det går nog bra det med. Om jag viskar får jag fram ord. Fast jag har hört att om man viskar så gör man det värre, men ibland måste jag ju!


16 november 2011

Förkylningen sitter i. Nu mest i halsen. Skönt att huvudvärken till stor del är borta i alla fall. I helgen bokade vi resor hem över jul. Vi kommer inte hem förrän natten mot den 23 december för jag skriver tenta den 22 december. Dock skönt att ha jullov på riktigt!!

Om lite mer än en vecka är det advent. Jag längtar tills jag får julpynta och baka lussebullar och dricka glögg. Det är bara de vita flingorna på marken som saknas. Svårt att få julkänsla när marken är grå och brun.

Imorgon och på måndag jobbar jag. På fredag ska vi på bio med Calle och Amanda.

12 november 2011

Tack för igår kära kollegor! Festen var hur rolig som helst. Jag har inte skrattat så mycket på hur länge som helst! Men gårdagen bidrog också till förkylning och huvudvärk. Så idag har jag mest legat på soffan och sovit. Ikväll hade Hanna bjudit hem oss tjejer på tjejkväll. Tråkigt att missa det, men är man förkyld så är man.

11 november 2011

Ikväll är det fest med jobbet! Det ska bli roligt. Trist att jag fått huvudvärk och lite halsont. Jag hoppas verkligen inte att det är början på en förkylning. Det finns det inte tid för!

Oscar fick reda på sin sista tenta idag. Han klarade alla som vanligt! Och jag fick VG på min tenta. Nu är det bara att ladda om inför nästa tentaperiod.

10 november 2011

Igår jobbade jag, idag pluggar jag hela dagen. Ikväll ska jag se Robinsonfinal med Mimmi.

Kursen jag läser just nu är Beskattningsrätt. Hittills ganska intressant. Jag har precis lärt mig att jag får göra avdrag med 12 500 kronor varje år för att jobbet hemma i Övik ses på tillfälligt jobb då jag är skriven i Uppsala. Så nu ska jag och Oscar begära omprövning av årets deklaration. Spännande och se om det lyckas! Min lärare påstod det, enligt ett känt rättsfall som blivit praxis. Och jag kunde lära min pappa att han kan dra av parkeringsavgifterna som de har på sjukhuset. Nyttig och lärorik kurs precis som den förra kursen.

Nu ska jag byta om från pyjamas och äta lite lunch. Tre timmar föreläsning i eftermiddag.

8 november 2011

Är det inte alltid så att när man söker jobb så säger cheferna "nja, vi vet inte om vi behöver fler anställda. Vi har redan anställt en del..". Och sen när man väl får jobbet då vill alla ha en nu på en gång, helst samma dag, gärna för en vecka sedan och alla dagar i veckan.

Förra veckan jobbade jag fyra dagar. Varav ena dagen delade jag på två kontor för det var akut kris på det ena kontoret. I veckan skulle jag vara ledig. Idag blev jag tillfrågad om jag kunde jobba imorgon - av två olika kontor. Gränbykontoret är nog glad över att jag är anställd av dem och de därmed har första tjing. Ett av kontoren blev alltså utan vikarie. Från och med denna vecka och fram till jullovet har jag en jobbdag i veckan inbokad. Det känns ganska lagom. Kontoren har även velat ha mig andra dagar, men de har tyvärr krockat med både föreläsningar och redan bokade jobbdagar. Det är roligt att jobba!

Ikväll har vi bjudit Calle och Amanda på middag.

Bröllopstårta nummer ett: Leilas bröllopstårta

För ett par månader sedan förlovade sig underbara Hanna och Herman i Italien. Om två år går bröllopet av stapeln. Och jag kan intyga att bröllopsplaneringen är i full gång. Festlokal, mat, kyrka, blommor, klänning, ringar, inbjudningar, hår, skor....tårtor, efterrätt och tårta, eller bara tårta eller liten efterrätt och tårta..? Det är där vi (jag, Mimmi och Sahar) kommer in i bilden. Hanna ska själv baka bröllopstårtan. Vi agerar jury och och hjälper Hanna och Herman att smaka och betygsätta bröllopstårtorna allt eftersom Hanna hittar ett nytt recept och bakar.

Så här såg det ut ikväll när vi smakade och betygsatte Hannas variant av Leilas bröllopstårta.



Bröllopstårta nummer ett: Leilas bröllopstårta.



Leilas bröllopstårta består av citronbotten, chokladbotten, vit chokladmousse, mörk chokladmousse, hallon och vit marängkräm med en liten smak av citron. Tårtan är dekorerad med chokladlöv.

Sammanfattningsvis en väldigt god tårta. Bra syrlighet. Den vita marängkrämen fick toppbetyg och kan med fördel användas istället för grädde på fler tårtor. Saftig botten, även denna kan vara grunden till fler tårtor. Lagom höjd och fina chokladlöv. Tårtan går utmärkt att göra ett par dagar innan bröllopet. Dock tog den nästan en dag att baka, löven var väldigt kluriga att få så där vackra och vi var väldigt eniga om att denna tårta kan bli lite väl mastig efter en god trerättersmiddag.

På en skala från 1-10 bedömdes utseendet, smaken och "är denna tårta en bröllopstårta?".

Sahar

Hanna

Mimmi

Herman

Sofia

Totalt

Utseende

6

6

8

8

6

6,8

Smak

7

8

7

8

7

7,4

Bröllopstårta?

Schweiz

6

8

8

6

6,6


Några kommentarer till betygen: Kanske marängkrämen skulle kunna gjorts lite slätare - dock var inte alla eniga om just detta. Bra höjd. Tårtan höll sig fint även efter den blivit skuren i. Marängkrämen var bättre än grädde. Gott med olika smaker i en och samma tårta. Dock ansåg bagaren att vissa smaker var oproportionerliga. Lite för tjockt chokladlager och lite mindre citron. Lite mera "fluff" i tårtan. Sockerkaksbotten kan skäras i hälften.

Här hittar ni receptet. Hanna halverade receptet för citronbotten, tog 2/3 av ingredienserna till chokladbotten och gjorde en hel sats mousse. Hannas variant av Leilas bröllopstårta räcker till ca 15 personer. (Det hade dock räckt med en halv sats chokladbotten.)

Vi ser med spänning fram emot nästa bröllopstårta!

5 november 2011

Oj vad vi var trött igår. Vi somnade redan klockan tio och sov i nästan tolv timmar! Jobbveckan har gått fort och varit super kul! På torsdageftermiddagen fick jag hoppa in på Stora Torget några timmar. Roligt att se ett tredje kontor, men hittills gillar jag Gränby bättre. Nästa fredag är det jobbfest, kul att få umgås med alla trevliga jobbarkompisar privat också.

I kväll kommer Calle hit och äter middag. Amanda har slängt ut honom för tjejkväll. Mimmi kommer också hit, vi ska ha Robinson maraton och se de avsnitt vi inte hunnit se. Men innan dess måste jag plugga lite och sen ska jag träffa Sahar för fika. Det var så länge sedan jag såg Sahar sist! Jag känner nu att all denna sömn inatt kommer behövas idag!

Och imorgon, förhoppningsvis, ska jag och Mimmi få smaka bröllopstårta nummer ett. Vi har lovat Hanna att hjälpa henne välja ut den perfekta bröllopstårtan till deras bröllop om två år. Och hon ska baka dem alldeles själv, det är duktigt!

2 november 2011

Senast igår sa pappa "den där pölen är väl ingen att titta på" och syftade på havet nedanför oss. Jag tror det kallas hemmablind pappa! För hur vackert är det inte? Njut!


Hornön kl. 07:00 måndag den 31 oktober

Helgen i Övik var lugn, avkopplande och mysig! Åkte runt och tittade på möbler till mamma och pappa. Åkte till Fjällräven för att köpa regnbyxor, men det var slut. Oscar åt middag hos oss på lördagen. Älgfilé, hasselbackspotatis och murkelsås. Mums! På söndagen gick jag en promenad med mamma och pappa, åkte till Pernilla och Benji en sväng och sen middag hemma hos Oscar. Där bjöds det på god fläskfilé och klyftpotatis. Lyx att komma hem och bli bjuden på så god mat!

Jag har jobbat måndag och tisdag. Idag är jag ledig. Ikväll är vi bortbjudna på middag. Imorgon blir det heldag på banken och på fredag stänger vi tre. Det är så roligt att jobba! Och så mycket jag lär mig och så många nya behörigheter jag har (vilket innbär att jag kan göra mer). Idag har jag klippt mig, äntligen!

RSS 2.0