27 december 2007

Alex (Alexandra) och jag har shoppat idag. Och vad mycket folk det var! Jag citerar Alex: "Har människorna inget jobb". Det kryllade av människor på stan. Det gick inte ens att ringa eller skicka sms vissa stunder. En nyårsklänning/tröja blev det ändå för mig idag. Och en svart enkel v-ringad tröja från VILA. (Inget av dem var på rea)

Ringde Pernilla idag också, för det var verkligen ett tag sedan. Det var så länge sedan att jag nästan funderade på om jag slagit fel hemnummer (även fast jag kan det som rinnande vatten) då en engelsman svarade. Jag blev så paff, så jag började på stakig SVENSKA fråga efter Pernilla. Jag fick ett svar: "No, she's not home". Och då insåg jag att det var Daniel. Så jag ännu mer förvånad, men nu som tur var på engelska svarar "Ähh, I can call her at her mobilephone, bye" När jag sedan ringer henne på mobilen har min förvåning övergått i glädje, lyckos Pernilla som får ha Daniel hos sig i över en månad. Till och med fira jul med :)

Imorgon ska jag jobba, och på lördag. Oscar ska få sin överraskningskväll imorgon också.

26 december 2007

"Annandag jul"

Trots att pappa var på sjukhuset och opererade till klockan sju på julaftonskvällen så fick vi ändå en mysig julafton. Jag fick min fjällräven jacka som jag hade önskat mig, och mycket mer.

image180
Idag ska mormor och morfar komma hit och äta kalkon. Imorgon kommer troligtvis Oscar hem från fjälls :) På fredag och lördag ska jag jobba.

God Jul till Er som jag ännu inte sagt det till.

23 december 2007

"Dagen före dopparedagen"

Idag har jag hunnit med mycket. Jag fylls av en konstig känsla då jag vaknar vid halv tio och sedan vid halv ett inser att jag hunnit med en hel del. Vid den tidpunkten brukar jag ju för det mesta äta frukost. Idag vaknade jag även feberfri. Så jag tvättade bilen, (som hade behövt det redan förra helgen), borrade is och sedan åkte mamma, pappa och jag skridskor på den 1 dm tjocka isen. Alldeles blank! Vi har hämtat pappas jourbil och nu kokar jag knäck. Borde slå in lite julklappar också..

Imorgon börjar pappa jobba, enda till annandag jul.

20 december 2007

Fri som en (sjuk) fågel. Det skulle vara utgång på Statt ikväll, alla studenter skulle fira det sista jullovet som vi så kämpat för att förtjäna, och då går jag och blir sjuk. Typiskt Oscar, ska alltid smitta ner mig :) Han kunde ligga hemma hela förra veckan och gotta sig åt en veckas extra jullov, för att vara alldeles frisk till julavslutning och julfest. Vad gör jag? Ligger hemma på jullovet istället...

Och imorrn ska jag jobba. Dock bara fem timmar, så det känns ganska ok. Funderar på att ta min tomteluva. Vad tror ni våra kunder säger om jag som kassörska har tomteluva? Jag tror de blir glada :)

17 december 2007

Imorgon är allting över. Två prov, och sedan finns det tid för att njuta och koppla av. På eftermiddagen ska vi göra layouten hos tryckeriet till vårt projektarbete. Det ska bli grymt skoj! Sedan ska jag julklappshandla med Anders.
På onsdag har vi "klassensdag" och sedan har lärarna revy. På torsdag ska jag ta bort min tandställning och sedan är det kyrkan, pyntning och huggning av gran samt utgång på kvällen som gäller. På fredag jobbar jag, och på lördag åker Oscar till fjälls. Vad sägs om den veckan? Fullt upp :) Tur att jag har köpt alla mina julklappar, eller inte Karins.

OCH, förlåt Karin! Jag tänke verkligen inte på att det var sista helgen du var hemma i Sverige, när vi bokade in fjällsresan. Tur att du är så förstående, och låter mig få en helkväll med dig trots det.


16 december 2007

Tredje advent, och nästan ingen snö. Men det är kallt, och isen ligger på havet utanför oss. Det är många som har tagit på sig långfärdsskridskorna och tar en tur.

11 december 2007

Äntligen är det bestämt. Oscar, Sofie, Patrik och jag åker till Oscars fjällstuga första helgen efter att skolan börjat igen efter jullovet. Bara vi fyra, på skoter och i slalombacken. Det ska bli grymt kul.

image176

image177

image178

image179

Ser det inte härligt ut, så säg :) Vem kan inte längta?

9 december 2007

Andra advent, utan snö.

Och jag har namnsdag (Anna)

7 december 2007

Idolfinal. Jag kan inte alls sätta pengar på vem av dem som ska vinna. De är bra på helt olika sätt. Dock hoppas jag på att Marie vinner, för om hon gör det så får Amanda chansen att göra karriär med de låtar som passar henne. Hittills har alltid tvåan lyckats bäst. Amanda har sådan scennärvaro, hon visar alla känslor hon kan, och det bästa av allt - man ser hur roligt hon har det på scen. Marie kan sjunga, det tänker jag inte säga något om. Men, jag gillar Amanda :)

Det är lite som Roger sa på RIX Morgon Zoo imorse: "Marie vinner om man röstar med hjärnan, Amanda vinner om man röstar med hjärtat".

Spännande upplösning.Klockan 23:52

Marie vann, med 51,3% av rösterna. Den jämnaste idolfinalen hittills. Fyra minuter innan TV4 slog röstningsrekordet med 1,6 miljoner tittare var det ännu jämnare, då skiljde det 0.2%!

Svenska folket röstade med hjärnan, inte med hjärtat.

2 december 2007

Första advent, med snö!

RSS 2.0