21 mars 2010

I Uppsala kräksnöar det och temperaturen ligger på ca 0.8 minusgrader. I Övik skiner solen och enligt rykten är det helt underbart väder. Jag hoppas det håller i sig till påsk.

Igår kväll tog jag och Oscar paus i all pluggning och tog cyklarna hem till Hanna och Herman för spelkväll och tacos. Dessutom hade Hanna lagat en underbar äppelpaj! Vi spelade "snabbalfapet", det kan jag verkligen rekomendera!

Enkelt så använder man sig bara av bokstäverna (brickorna) i spelet och sedan tar man ett bestämt antal brickor försöker bygga ihop dem till ett eller flera ord som precis som i vanlig alfapet måste sitta ihop. När man är klar ropar man klar och alla får då ta nya brickor och fortsätta. När alla brickor är slut, och någon har lyckats komma på ord på de bokstäver de har och bundit ihop dem så ropar man färdig och de andra spelarna räknar då poängen på de brickor som man ännu inte hunnit få med till något ord. Den spelare med högst poäng förlorar när man räknat ihop antal omgångar. Jätte kul variant av alfapet!

På tisdag är det tentadag och sen är det lov om lite mer än en vecka! Jädrans Oscar som har lov i två veckor och dessutom åker till fjällen!

Kommentarer
Postat av: Anonym

vad betyder kräksnöar? är det svenska?



pappa

2010-03-21 @ 16:35:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0