1 april 2011

Äntligen har vi fått vårt utredningsarbete betygssatt och fått tentan rättad.

Vi lyckades få 30 av 30 poäng på utredningarbetet vilket det verkar som om ingen fick förra terminen och det verkar som det bara var vi denna termin. Hur kul som helst! Dessutom så fick vi en väldigt bra kommentar av ekonomichefen på sjukhuset:

Tycker att ni har gjort ett riktigt bra arbete !

Ni har även rätt i Er slutsats nedan, därmed inte sagt att det är negativt att vårt nuvarande styrkort inte tillfullo har ett strategiskt och framåtblickande syfte.

 


Vår slutsats:

 

”Vi har inte funnit några tydliga motsättningar i styr- och ledningsarbetet på Örnsköldsviks sjukhus och anser därmed att det råder enighet kring styrkortet och dess funktion. Dock har vi funnit att styrkortet saknar koppling till en orsak-verkan strategi, vilket orsakar ett delvis kortsiktigt perspektiv i styrningen med det balanserade styrkortet. Vi anser att modellen har förlorat sitt strategiska och framåtblickande syfte. Sjukhusets arbete med det balanserade styrkortet kan i dagsläget snarare betraktas som målstyrning.”

 

Sjukhusdirektören ringde idag med och berömde arbetet vilket hon ansåg vara väl genomarbetat med bra struktur. Hon menade att det var väldigt bra analyserat och att vi kommit fram till just det som var deras problem med styrningen. Hon höll med om vår diskussion och slutsats och tyckte det var ett väldigt intressant arbete.

 


Tentan gick också bra. 46 av 54. Så det blir ett VG på kursen :)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad var det jag sa!Pappa

2011-04-02 @ 22:10:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0